В очакване на пролетта: На горния рафт и CREO!

Spring-avtor-blog5

„За мен всяка серия бижута е като картина.“

Следва среща с автор, отдаден на изкуството, следващ неговите многобройни лъкатушещи пътища, откриващ нови изразни средства и опознаващ по този начин себе си. Остава вярна на полимерната глина, но дава воля на въображението, разговаряме със Зорница Златева от CREO Jewelry :)

  1. Представи се:)

Привет на всички! Казвам се Зори и стоя зад CREO. Занимавам се с изящни и  приложни изкуства от много години. Бижутата бяха естественото продължение и промяната, която търсех.

4

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Всичко започна още в студентските ми години. Паралелно с графиката и рисуването, търсех нещо, което да разнообрази академичния начин на работа и изразяване. Впоследствие открих полимерната глина. Именно изработката на бижута се превърна в мое хоби и време за почивка.

3

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Какво ми дава работата? Ще е недостатъчно, ако кажа че ми дава много. Защото на практика е огромна част от ежедневието ми. Отскоро съм майка и нямам толкова време, колкото очаквах, но бавно се връщам обратно към бижутата. Нетърпелива съм да започна усилено работа и да запазя това в годините. Искам детето ми да знае и вярва, че с постоянство и усилия е напълно възможно да превърнем хобито си в професия. Няма по-голяма свобода от това!

2

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

Разбира се, че ми помагат да вървя напред. Предполагам за всеки творец е така. Именно последователите са нашата движеща сила. Малко от моите последователи свързват бранда с мен самата. Все още ми е трудно да представям себе си и оставям бижутата да говорят за мен. Надявям се с времето да създам по-силна връзка с тях.

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Вярвам, че  успявам да го правя. За мен, всяка серия бижута е като картина. Колкото и да ми се иска да следвам тенденциите в цветовете и формите, често работя по усет и се оставям изцяло на моментното си вдъхновение. НИКОГА не предлагам неща, които не ми харесват. Надявам се бижутата ми да носят това усещане за свобода и вдъхновение, което носят и на мен.

1

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

Като човек на пролетта, смятам, че тогава съм  най-продуктивна.

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Вярвам, че всеки има сила в дадена област – талант, предимства и т.н. Смятам, че моята сила са изкуствата и това е нещото, което ме мотивира. Стремежът да опознавам материята все повече и да съм професионалист в това, което правя. Това е моята движеща сила.

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Понякога почивам работейки, а друг път се откъсвам от бижутата дори и за месец. Просто се вслушвам в себе си.

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

Този път подготвих матова серия бижута. Надявам се да ви хареса!

Скъпи приятели, убедени сме, че ще е интересно, а разглеждайки снимките ставаме все по-нетърпеливи :). Толкова красота, нови колекции, изненади и специални предложения…, авторите се подготвят за срещата с вас.

Очакваме ви На горния рафт на 1 и 2 април 2023 година в Централен дом на архитекта, ул. „Кракра“ 11!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*