В очакване на пролетта: На горния рафт и goBlenda!

Spring-avtor-blog5

Да създаваш, да обличаш в цвят, да придаваш форма, да вдъхваш живот…, това е творчество. Може би затова, базарът през пролетта е любимия ни! Природата се събужда и всеки един ден носи красота, промяна и настроение :).

Днес даваме старт на приятните виртуални разговори с участниците в предстоящото пролетно издание на базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“. Датите са 1 и 2 април 2023 година, а срещата ни е в Централен дом на архитекта на ул. „Кракра“11 в град София. Имаме удоволствието да започнем с един нов и много вдъхновяващ автор – Тина Йорданова и нейната марка за ръчно правени дамски аксесоари goBlenda! Убедени сме, че ще ви впечатлят със стил, чар и елегантност! Вижте по-нататък…

  1. Представи се :)

Казвам се Тина Йорданова и съм създател на българския бранд за лимитирани дамски аксесоари – goBlenda. Като бакалавър съм завършила специалност „Дизайн“ със специализация „Мода“, а магистратурата ми е за „Експертиза и оценка на културни и художествени ценности“. 10 години съм работила в киното и телевизията, до появата на децата ми. Тогава реших, че е настъпил момента да използвам времето, докато ги гледам у дома, за да развия любимото си хоби, а именно създаването на красиви и качествени продукти. А, за да са още по-специални, колекциите на goBlenda, се изработват в лимитирани бройки. Всеки един аксесоар е създаден в точно определена серия и след изчерпването му не се шият нови количества – това прави продуктите на goBlenda желани и стойностни! Като допълнение към етикетчето на марката е добавена и информация, обозначаваща коя е точно вашата бройка от конкретна серия, например „limited edition – 7/13”.

2

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най – вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

През целия си съзнателен живот съм създавала предимно дрехи, дипломирането ми бе също с такава колекция, но в последствие се пренасочих към аксесоарите. Магистърската ми теза бе на тема „Експертиза и оценка на български възрожденски пафти“ – още една причина да се фокусирам върху красивите дамски аксесоари, които са в лимитирани бройки, изработени на ръка със символика и с много внимание към детайлите по тях.

1

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Да творя и създавам е моето вдъхновение и глътка въздух. Обожавам работата си, да надграждам постоянно своите познания и да имам свободата да покорявам нови върхове – това ми дава goBlenda!

3

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

Разбира се, ако нямах подкрепата и обратната връзка на своите последователи, определено нямаше да имам тази мотивация и увереност да продължавам напред. За мое огромно щастие позитивната обратна връзка, която получавам е най-зареждащото и удовлетворяващо за труда, който влагам.

4

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Мисля, че определено да. За мен на първо място е хубавата емоцията и позитивното отношение, което мога да дам,  а след това  продажбите на продуктите. Старая се, да показвам не само продукти и новини около goBlenda, но и мечтите, които имам за развитието на бранда и не се притеснявам от това, колкото и смели да са те! Мисля, че това се харесва на феновете на goBlenda.

5

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

И двете. Обичам да има баланс.

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Определям себе си като изключително търпелив човек. Да, да твориш ръчно е дълъг и често труден процес, за аксесоарите на goBlenda особено. Първо създавам цялостната концепция, визията, обмислям броя на лимитираните бройки от всеки един модел, цветовата палитра, след това работя върху десените на част от използваните платове, следва принтирането им върху избрани от мен текстури, проби, мостри, готови изделия и накрая най-сладката част – фото сесията. Тя е на последно място от основния „производствен“ процес, но е изключително важна част, тъй като много жени не се осмеляват да сложат даден аксесоар и да експериментират сами, ако преди това не са получили референции как той би могъл да се носи и комбинира. По този начин успявам не само да съхраня любовта си към своята работа, но и да я засиля още повече в следващия етап на представянето пред публика и комуникацията с почитателите на бранда.

7

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Интересите ми са много и разнородни, от бродиране, през постоянно усвояване на нови и нови знания, писане на статии за другото ми хоби – онлайн медията  www.momster.rocks, до приятни разходки и готвене на вкусни сладки десерти. Истината е, че не обичам просто да седя гледайки в една точка, без да правя нещо допълнително. Използвам всяка една минута за да надграждам себе си и идеите, които имам, както за goBlenda, така и за живота като цяло.

6

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

На първо място много усмивки и добро настроение! Планът ми е да съм готова с мостри на новата пролетно-лятна колекция, за да могат посетителите на базара да се докоснат до нея и да видят всички налични модели на живо. Обмислям и изненади за почитателите си – непоказвани до този момент модели. Обмислям екслузивни отстъпки за тези, които дойдат на място. Идеята ми е да представя своето творчество на живо, така че всички, които се вълнуват от бранда, да получат възможност да се докоснат до изделията, да се запознаем и да останат с много приятен и топъл спомен, тъй като това ще е тяхното първо екслузивно представяне във физическо пространство!

Едва сме в началото, а вече нямаме търпение! :) Отправяме към вас официална покана – 1 и 2 април, просторната и вече позната зала в Централен дом на архитекта на улица Кракра №11. И заедно, в очакване на пролетното издание, да потъваме в страхотните разкази на участниците. :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*