В очакване на пролетта: На горния рафт и Касиопея!

Spring-avtor-blog5

Ако знаете с какъв трепет очакваме разговорите с авторите! Те са любимо четиво и бихме ги предпочели пред всеки един роман :) Толкова искрени, зареждащи, всеки път разкриващи нещо ново от личността им и доближаващи ни до тяхната творческа вселена.

Днес представяме автор, работещ с един от любимите ни материали – среброто. Когато създава, за нея водещо е спокойствието, мечтае да се отдаде изцяло на бижутата, деликатна, търпелива, но и приключенски настроена, разговаряме с Димитрина Данева!

  1. Представи се :)

Казвам се Димитрина Данева и съм автор на бижутата Касиопея. Изработвам ги предимно от сребро, понякога с акценти от полускъпоценни и скъпоценни камъни. От скоро започнах да работя и със злато ♡

6

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

С творене на бижута започнах да се занимавам през 2010 г. Леко, плахо, плавно и постепенно развих в някаква степен уменията си и продължавам да искам да го правя.

1

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Работата ми дава спокойствие, щастие, вълнение всеки един ден. И да, тя е личното ми изразно средство, в известен смисъл.

2

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

Хората, които харесват работата ми, ме провокират често, карат ме да излизам от зоната си на комфорт с желания за бижута, изискващи прилагането на техники, които не съм опитвала никога. Благодарение на това, постоянно доказвам на себе си, че няма невъзможни неща и ако наистина харесваш и искаш нещо силно, с труд и упоритост можеш да го постигнеш. Стига да вярваш, разбира се.

4

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Мисля, че успявам да предам емоцията на хората. Получавам и такава обратна връзка.

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

Вдъхновяващи са и двете, но много зависи и състоянието на духа :)

5

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Мотивира ме цялата магия, която се случва, колкото и бавна да е като процес, от самото начало на сивия безличен метал, до бляскавия финал, който се получава и който в повечето случаи става в пъти по-красив от това, което е запланувано в главата ми :) Мотивират ме хубавите и мили думи на хората за работата ми. Няма по-хубаво нещо от признанието на хората. То ти дава увереност, за да продължаваш напред.

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Трудно си почивам пълноценно. Но когато го правя, просто си седя и не правя нищо. Нещо като „Просто си седя и си мисля, друг път само си седя“ :) Иначе, обичам да чета, да се разхождам и да правя много други приятни неща.

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

На базара очаквайте от мен новички неща ♡

И днес получихме обещание, нещо ново ще има при Касиопея :) и не само при нея, скъпи приятели! Заповядайте „На горния рафт“, за да се срещнете с най-талантливите автори на бижута, да откриете вашето и да се потопите в магията на ръчната работа!

Датите са 1 и 2 април 2023 година, а мястото – Централен дом на архитекта на ул. „Кракра“ 11.

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*