В очакване на пролетта: На горния рафт и Katano!

Spring-avtor-blog5

„Пролетта винаги е изпълнена с цветове и вдъхновение. Обичам цветята, а сега всеки ден разцъфва дърво, храст или цвете и вдъхновява ново цветно бижу.“

Първият ден на базара е :), а ние все още не сме изброили всички талантливи, отдадени на работата, творци. Към следващия автор имаме слабост :), тя е с нас от първия базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“, винаги е имала идея как да развие работата и сме щастливи да бъдем част от този дълъг творчески процес и да следим израстването ѝ. На 1 април ви срещаме с Албена Катанова и марката Katano!

  1. Представи се :)  

Казвам се Албена и представям Катано Студио. Ние сме семеен екип – аз, главна творческа сила и майстор на бижута, съпругът ми – търпелив помощник, който все още не ме е изгонил от къщи, въпреки че трапезарията ни е работилница две седмици преди всеки базар и дъщеря ми, която се занимава с уебсайта и социалните медии на Катано.

1

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Всъщност ги избрах по-късно в живота, след няколко големи професионални и лични промени. Дадоха ми мотивация и вдъхновение, когато се чувствах в застой и продължават да ме тласкат напред всеки ден.

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Обичам да създавам нови модели. Процесът от идеята до готовото бижу ме откъсва от злободневието и зарежда.

3

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

Разбира се. Обикновено пожелават бижу, което нямам идея как точно да изработя и предстои най-интересната част – проучване, уроци и опити, докато се получи. Не се отказвам, докато не постигна идеален резултат, който е красив, прецизно изработен и издръжлив.

2

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Мисля, че успявам. Иска ми се, бижутата да са част от историята на клиентите ни и много се радвам, когато това се случи. Например, една клиентка сподели в инстаграм, че с майка й са си взели колиета от мен и си ги носят заедно – няма по-хубаво от такава история и възможността да си част от нея като творец.

4

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

Да кажем, че е слънцето, въпреки че в дъждовните дни, прекарвам доста повече време в работа и не се изкушавам да изляза :).

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавенпроцес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Не обичам да повтарям модели. Става скучно и губя интерес. При бижутата винаги има нещо ново – нова техника, нов материал. Наскоро се сдобих с малка пещ и експериментирам с емайл и метал клей. Следващата цел е стъкло и вграждане в него на метални елементи.

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Обичам да пътувам. При всяко пътуване проучвам магазините за хоби материали и търся нещо различно, което липсва при нас. Находка от последното ми пътуване, са речни перли, които все още не съм включила в бижу.

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

Много цвят и настроение – пролет е!

Невероятна, впечатляваща и уникална – такава е атмосферата на базара! Заповядайте днес и утре На горния рафт в Централен Дом на архитекта на ул. Кракра 11!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*