В очакване на пролетта: На горния рафт и Le Boudoir de Simonne!

Spring-avtor-blog5

Днес започваме деня с автор, горд с работата си, открил своя ритъм в забързания свят, намерил спокойствието да създава, да гради и удовлетворението от това, трудът му да е ценен. Ако искате да се докоснете до красивите ръчно създадени бижута и да срещнете интересни, вдъхновяващи творци, посетете „На горния рафт„, базар за ръчно изработени бижута и аксесоари, а там ще ви очаква Симона Чаракчиев и  Le Boudoir de Simonne!

  1. Представи се :)

Аз съм Симона и много се радвам, че отново мога да съм част от чудесния базар „На горния рафт“! Le Boudoir de Simonne представлява един женски свят, изпълнен с красота, елегантност, приятна музика и нежност. Всяко бижу носи името на песен, изпълнявана от жена, а всички любими песни споделям в сайта си на страницата „Моят плейлист”. Съвсем скоро ще качвам и песни на изпълнители мъже, тъй като започвам да правя и мъжки гривни :).  Надявам се да се харесат, защото избирам не само типично „мъжките” тъмни тонове за камъните, но и по-светли и ярки цветове, защото ми се иска да предлагам нещо по-различно от това, което намираме обикновено на пазара…

4

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най – вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Винаги съм искала да създавам нещо и чувствам, че това ми се отдава, а и ми доставя огромно удоволствие и носи удовлетворение. Бродирам, рисувам, сглобявам…, но бижутата винаги най-много са ме радвали, когато ги видя завършени…и носени :)

3

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Да, абсолютно. Когато правя бижута, чувствам точно това – изразявам себе си. Радвам се, когато бижуто е завършено. И прекарвам чудесно време със себе си, докато слушам любима музика и творя.

6

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

Помагат ми, да, когато ми поръчват бижута, които биха искали да носят или подарят, но искат да е нещо специално изработено за тях. Това е много интересно начинание!

5

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Според мен да, особено когато разказвам за всяко бижу по отделно, споделям името му, защо съм избрала точно тази песен за този модел, с тези камъни, с тези цветове… Интересно се получава.

2

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

Предпочитам светлината на ведрите слънчеви дни и затова малко по малко се изнасям към Гърция. Но и когато е студено и мрачно, пред камината, отново с хубава музика и чаша ароматно червено вино, намирам вдъхновение.

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Понякога може да е бавно, или трудно, наистина, но по-скоро като изработка на специфични детайли или съвършено нов модел. Но хобито е за това, да се забавляваш, така че дали ще изработя едно колие за половин час или ще го нижа два поредни дни е без значение, важен е резултатът.

1

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Аз съм много динамичен човек и имам нужда все да правя нещо. Най-пасивната ми почивка е четене на хубава книга в леглото, но си почивам активно и с градинарство, разходки, плуване и йога.

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

Блясък, нежност, панделки, цветя и хубаво настроение :)

Знаете мястото – ул. „Кракра“ 11, зала едно на Централен дом на архитекта, знаете датите – 1 и 2 април 2023 година, а ние се подготвяме да срещнем пролетта и ви очакваме!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*