В очакване на пролетта: На горния рафт и L I Y S!

Spring-avtor-blog5

Колко малко усмивки виждаме в забързания ден, но ви обещаваме десетки, колко малко положителни емоции, а ние предлагаме стотици… Едно общество от талантливи, удивителни и достойни за възхищение хора ви кани на среща!

Продължаваме разговорите с авторите, участници в базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“ и се надяваме да успеем да предадем поне частица от духа и настроението им :) Днес ви представяме Виктория Керемидова и нежните и бижута L I Y S.

  1. Представи се:)

Истината е, че не обичам много да говоря за себе си без контекст, но с голяма радост ще ви разкажа повече за мен и бранда, когато се запознаем На Горния Рафт :).

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Хмм, замислям се, но не мога да кажа кога съм проявила интерес. Както повечето автори, от малка обичам да майсторя различни неща сама. От доста ранна възраст съм си правила различни бижута и аксесоари, но не съм и предполагала, че ще се занимавам сериозно с това един ден.

5

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Лично изразно средство – определено да. Работа – по-скоро не. Имам щастието да се занимавам с още няколко неща извън L I Y S и създаването на бижута,  определено при мен, не спада в категория „работа“. Това, разбира се, ми дава и чувство за свобода в творчеството и по-голяма независимост, което го прави още по-ярко изразно средство.

1

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

Абсолютно. Не мисля, че процесът би бил същия без тях! Най-прекрасното и зареждащо чувство е, когато някой ми пише с чудесна обратна връзка или снимки. Също така, имам доста активни последователи, които имат безброй идеи и предложения, които доста често се превръщат в интересни проекти и красиви модели бижута (и не само).

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Не бих могла да говоря от името на всички хора, които са видяли, носили или подарявали мои бижута или аксесоари, но от обратната връзка смея да вярвам, че успявам да внеса малко красота и свежест в ежедневието им, което в крайна сметка е идеята :)

2

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

Определено слънчевото време ми дава енергия и вдъхновение, но пък мрачното ми дава спокойствие и време за творчество.

3

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Научих се на търпение и последователност. Някои от бижутата отнемат няколко седмици преди да достигнат до финалния си вид и дори понякога да съм нетърпелива да видя дали ще успея да превърна една идея в завършен продукт, се старая да отдавам нужното внимание на всички процеси по веригата. Така и удовлетворението е още по-голямо, което ме кара да уважавам бавния процес.

4

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Както споменах по-горе, не приемам L I Y S като работен ангажимент. Може би това ми позволява да приемам „работата“ не като такава, а като любимо занимание и творчески процес, който ми дава спокойствие и доста често е моят начин да си почина от иначе забързаната седмица. Извън бижутата се занимавам с фотография и създаване на съдържание, а също обожавам да пътувам.

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

Както винаги – мнооого цветя (под всякаква форма) и супер настроение, както и няколко нови модела бижута и аксесоари за коса, които за пръв път ще бъдат представени на живо 😉

На 1 и 2 април 2023 година ще приветстваме пролетта с настроение, усмивка на лицата, с прелестни ръчно изработени бижута, с талантливи творци, на очарователно място :)

Заповядайте в Централен дом ва архитекта, очакваме ви!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*