За втори път „На горния рафт“ – базар за ръчно изработени бижута и аксесоари!

na-gornia-raft-2017-klub-na-arhitekta-vi-predstavia-fb-615

Момичета и момчета, задава се второто издание на първия по рода си специализиран базар за ръчно изработени бижута и аксесоари. Щастливи сме да обявим 7 и 8 октомври като официални дни на събитието, а мястото този път е Дом на архитекта. Целта ни е богата селекция от различни стилове, техники и материали! Иии… подозираме, стремежът ни ще се осъществи, защото голяма част от участвалите предходната година вече потвърдиха, че ще се включат с нови сили и красиви бижута.

Идеята „На горния рафт”

Ако сте пропуснали да ни посетите миналата година в Червената къща, може би не сте усетили напълно магията и атмосферата, която носи На горния рафт. Затова отново ще споделим каква беше идеята, когато замисляхме името на базара. В гардероба, тоалетката, скрина, на стената пазим нашите най-мили спомени, специални украшения и награди, хубава литература и разбира се – кутията с най-любимите бижута и аксесоари. В преносния смисъл, горният рафт крие полезни знания, незаменими умения, гъделичкащо любопитство към непознатото, пълноценно и окриляващо вдъхновение. Вещите, които поставяме там, разказват за сбъднати мечти, осъществени цели, специални моменти, показват кое ни прави различни от другите.

Като онлайн магазин за мъниста и аксесоари, в който държим на качеството, опита и професионализма  и училище, в което преподаваме различни техники за изработка на бижута и възпитаваме отношение и добър вкус, високо ценим смисъла на израза На горния рафт. В работата си през годините, имаме удоволствието да откриваме съмишленици – хора, показващи ентусиазъм, новаторски идеи и бързо развитие. Именно срещите с тях ни мотивираха да се захванем с организирането на изложбата-базар. Първото издание беше специално за наши курсисти и участници в конкурсите ни. Някои от тях направиха своя дебют при нас, а за други – мотивът беше много личен и емоционален. А защо есента? Това е време, в което отчитаме резултатите и поставяме началото на учебната година в Ателие Марабу! :)

na-gornia-raft-vi-predstavia-615

Какво ще откриете На горния рафт?

Тази година залата в Дом на архитекта предоставя повече пространство и ние започваме „издирване“ на различни, нови, разпознаваеми, интересни, сръчни, работещи с качествени материали и открили своя стил автори на ръчно изработени бижута и аксесоари!

Есента е пъстроцветен сезон, провокиращ непознати емоции, нова визия и комбинации. За да задоволим неизчерпаемия глад за атрактивни накити, ще се постараем внимателно да подберем участниците. Ще включим хора, насочили се в конкретни области – сребърна тел, метал, плетене с мъниста, кожа, смола, глина, рециклирани материали, бродерия, сутаж. Както досега, ще държим на разнообразие сред техниките, използвани от авторите, модерно звучене, неповторимост, изпипана изработка, характер, едностилие. Е, ние мислим – това е отлична гаранция, че всеки закупил бижу ще бъде уникален и различен! А вие? :)

Датите са 7 и 8 октомври, а мястото – Централен дом на архитекта на ул. Кракра №11. Къщата е паметник на културата и притежава вдъхновяваща аристократична атмосфера.

♥ Очаквайте скоро интервюта с всеки един от участниците! Надяваме се, че в техните авторски произведения ще разпознаете своето ново любимо бижу. Заповядайте и открийте идеи за новата си визия!

♥ Следете ни и на фейсбук страницата на събитието:  https://www.facebook.com/nagorniaraft

Ще бъде интересно, различно и наситено с приятни емоции преживяване! :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Ателие Марабу, Предизвикателства и конкурси, Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

2 Responses to За втори път „На горния рафт“ – базар за ръчно изработени бижута и аксесоари!

 1. Здравейте,

  За първи път пиша подобно писмо, тъй като от няколко месеца се занимавам с тази дейност. Предполагам, че вече е късно за базара “На горния рафт“, но много бих искала да участвам в организираните от Вас базари в бъдеще и ще съм щастлива, ако оцените дейността ми.

  Изработвам свещи по специална технология, всяка една от тях е уникална по форма, цвят и аромат. Моите свещи може да разгледате на https://www.facebook.com/handmade.ice.candles/.

  Благодаря за отделеното време!

  Поздрави!

  Юлия Лазарова

  • marabu bg says:

   Здравейте! Благодарим много за запитването и интереса. За съжаление, селекцията приключи. Срокът беше до 15 август, включително, имаше отворена покана, тук и във фейсбук, а начинът за кандидатстване беше с изпращане на информация в имейл.
   Към момента, всички са потвърдили и внесли таксите за участие… Тук е моментът да уточним, че базарът е специализиран само и единствено за бижута и аксесоари и държим да запазим идеята му :)
   Ще се радваме, обаче, да Ви видим и да се запознаем на базара. Желаем успех и усмихната седмица! :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*