Бижуто за зодия Рак

Blog_15_w29A-rachno-izraboteni-bijuta-rodonit-v-online-magazin-marabu-bg

Бижуто за зодия Рак е свежа идея как да оползотворите шнура Ретина menoni, превръщайки го в чаровна панделка. Мънистата родонит и цвета на шнура се оказаха идеално съчетание за летните дни. Постигнахме обемно, но леко и въздушно бижу.

Цилиндричен найлонов шнур ретина Menoni пепел от рози 10 мм – 44 см

Кръгло мънисто от родонит 12мм – 5 бр

Кръгло мънисто от родонит 10мм – 2 бр

Посребрени бижутерийни телчета с уше 50мм – 5 бр

Посребрени бижутерийни телчета с главичка 35мм –  2 бр

Посребрени метални капачета за стопери 6 мм – 8 бр

Посребрена закопчалка тип щипка 10х5мм – 1бр

Посребрена двойна халкичка 7мм – 2 бр

Сребрист накрайник/клипс за панделка 10мм – 16 бр

Посребрена единична халкичка 6мм – 2 бр

Посребрени кукички за обици с топче и намотка 20мм – 1бр

Колие:

Разделете шнура на 8 равни части. Две от тях са за обиците, а шест – за колието. Вземете едно парче и съберете крайчетата на шнура първо от едната, а след това от другата страна, с помощта на хартиено тиксо с ширина по-малка от 0,5 см. Стегнете добре, след което поставете накрайник за панделка, прикривайки напълно тиксото. Поставете по същия начин тиксо и накрайник и от другата страна. Преценете къде е средата на шнура и поставете капаче за стопери. Затворете го плътно, като внимавате шнура да се оформи като панделка.Оформете още пет такива елемента. На телче с уше нанижете мънисто родонит, оформете плътно след него уше. Съединете шесте панделки, като поставяте между тях по един елемент с родонит. На крайните панделки добавете по една двойна халкичка, а за едната поставете закопчалката.

Обици:

Вземете останалите два елемента панделки. Съберете двата накрайника един към друг с помощта на халкичка 6 мм. На телче с главичка нанижете мънисто родонит 10 мм и оформете плътно след него уше. Отворете ушето настрани и прикачете елемента към халкичката между двата накрайника. Затворете ушето, връщайки го в изходна позиция. Поставете кукичката за халката. Време е да направите и другата обица. Готово!

Допада ли ви нашата идея? Прави се лесно и бързо – пробвайте и вие :)
В категория Зодиакални бижута можете да откриете и други модели с интересен дизайн.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

4 Responses to Бижуто за зодия Рак

 1. Лили Сендова says:

  Има ли начин да ме свържете с някой, който да може да ми го направи? Интересно е, но нямам нито времето, нито сръчността да го направя.

  • marabu bg says:

   Според нас, всеки може да прави бижута. :) С малко повече желание и търпение вярваме, че ще успеете и сама. Все пак, можете да се обърнете към момичетата във форума ни за мъниста и аксесоари за бижута. Може би някоя от тях ще откликне и ще ви го направи. http://www.marabu.bg/module.php?ModuleName=com.summercart.news&NewsID=613

 2. Martina says:

  Скоро приятелят ми има рожден ден и се надявах във вашия сайт да намеря предложение, подходящо за мъж. Надявам се скоро да направите такава статия.

  • marabu bg says:

   Здравейте! Ще вземем предвид съвета ви :) Може да се получат интересни зодиакални предложения. Любопитно ни е да видим и Ваши творения по темата – можете да ни ги покажете във форума ни за мъниста или в страницата ни във фейсбук :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*