Бижу за зодия Водолей

За момичетата от интересната зодия Водолей спретнахме бижу в много атрактивна и модна гама. Оказа се, че мънистата аметист си подхождат идеално с бляскавите кристали Сваровски с цвят еринит. Мънистата Тохо добавят чар и стил в ефирно изработеното цвете с ярка тел за низане.

Тел за низане Tigertail аметист – 3 нишки 0,38мм – 100 см

Сваровски ксилион еринит 4мм – 14 бр

Кръгло мънисто от аметист 12 мм – 1 бр

Кръгло мънисто от аметист 6 мм – 12 бр

Toho мъниста 4мм Галванизирано сребро – 36 бр

Сива огърлица от тел със закопчалка на винт 44см – 1 бр

Сребърна гъвкава тел Artistic Wire 18G – 170 см

Посребрени бижутерийни телчета с уше 50мм  – 1 бр

Посребрени метални стопери 1,5 мм – 3 бр

Посребрени метални капачета за стопери 3мм – 3 бр

Посребрена единична халкичка 6 мм – 2 бр

Посребрена единична халкичка 4 мм – 2 бр

Посребрени кукички за обици с топче и намотка 20мм – 1 чифт

По изключително лек и забавен начин можете да създадете красиво и ефирно бижу, напомнящо цвете.

Колие: Поставете голямото мънисто аметист на телчето и изработете от другата страна уше. На гъвкавата тел с дължина около 20-30 см нанижете 8 мъниста Тохо, приготвения елемент с аметист (двете ушета, съответно в двата края на телта) и още 8 мъниста Тохо. Срещнете двата края на телта, така че да се образува кръгче. Прекарайте я още веднъж през мънистата, стягайки, но не прекалено силно. Нека са свободни мънистата, за да може след това да прекарвате през тях и телта за низане. Когато и след втората обиколка разминете краищата на телта, така че да са отдалечени през няколко мъниста, отрежете излишъка.

Вземете парче тел за низане с дължина около 110 см. Прекарайте единия край през едно от мънистата Тохо в кръгчето, нанижете малко мънисто аметист, върнете края на телта назад и я прекарайте през същото мънисто Тохо, изкарайте я направо през последващото мънисто Тохо от кръгчето. Нанижете мънисто Сваровски ксилион еринит и по същия начин върнете назад телта и я вкарайте през същото мънисто. Изкарайте я през последващото мънисто Тохо. Продължете така докато преминете през всяко мънисто от кръгчето, редувайки аметист с кристал еринит. Когато срещнете края на телта с началото й, нанижете стопер на единия край и след това вкарайте и другия край в него. Оформете симетрично листенце и затворете плътно стопера. Поставете върху стопера капачето за стопер внимателно. Преценете как ще стои оформеното цвете, поставете малката халкичка за късо листенце. За нея добавете готовата огърлица.

Обици: Принципът за изпълнение на обиците е същият, но се изпълнява в единия полукръг. Останалата гъвкава тел разделете на две и с всяка направете кръгче от 10 мъниста Тохо. Разделете и телта за низане на две части. Вземете едната и я прекарайте през 7 мъниста Тохо, след което изравнете двата й края. Започнете по начина, който обяснихме по-горе, да образувате листенца, първо с единия край – 3, редувайки кристал еринит с аметист и с другия край – 2 листенца с кристал еринит и аметист. По същия начин поставете стопер и капаче.  Следете къде ще поставите стопера в другата обица, за да я направите симетрична на тази. Стремете се да правите правилни и равномерни листенца. Завършването на обицата става като добавите халката за връхното мънисто от кръгчето, преди да я затворите, нанижете на нея и кукичката. Остава да спретнете и другата обица. Готово!

Е, момичета, хареса ли ви бижуто за очарователната водна зодия. Очакваме коментари и вашите интерпретации по темата!

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

3 Responses to Бижу за зодия Водолей

 1. Марина Койчева says:

  Не съм тази зодия, но страшно много ми хареса. За жалост, не съм толкова сръчна в ръцете и не мога да го изработя. Благодарение на вашата facebook страница, успях да се свържа с човек, който може. Миналата седмица го получих. Бижуто е невероятно, също като твореца и разбира се на Вас, хората, помогнали за развитието на тези талантливи творци.

  • marabu bg says:

   Радваме се, че Ви е харесало. Опитайте следващия път да си направите сама бижу – уверяваме Ви, че е лесно :)
   Ако не се справяте сама, можете да дойдете на наш урок и да се научите. През месец август имаме разнообразни мини-курсове. Можете да ги видите тук: http://www.ateliemarabu.com/calendar.php?m=8&y=2014

 2. Ивана says:

  Много интересно предложение. Mерси!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*