Бижу за зодия Дева

Ето как решихме да поглезим момичетата Деви в горещите августовски дни. Подготвихме им бижу със специални камъни за тяхната зодия – далматински яспис придава екзотичен привкус и отлично се допълва с чаения цвят на вулканичната лава. Червеният корал и ефектната метална закопчалка са прекрасни акценти, напълно подходящи за лятото.  Седефеният чипс и мъниста Тохо с тъмнобежов цвят стоплят колието.

 

Необходими материали:

Седефени мъниста Chips – натурален 5-10мм – 1 наниз

Полускъпоценни камъни – Кръгло мънисто от Далматински яспис 10 мм – 16 бр

Полускъпоценни камъни – Кръгло мънисто от Далматински яспис 6 мм – 6 бр

Червен корал с неправилна форма – 11 бр

Полускъпоценни камъни – триъгълно чаенозелено мънисто от вулканична лава 27х26мм – 2 бр

Тохо мъниста 2мм искрящо тъмно бежово с блясък

Метално мънисто кухо състарена мед 2мм

Сива тел за низане Tigertail – 3 нишки 0,38мм – 30 см

Закопчалка с щифт състарена мед 18 мм – 1 бр

Сребристи метални стопери 1.5мм – 2 бр

Край за огърлица състарена мед 10х4х4мм – 2 бр

Бижутерийни телчета с уше състарена мед 25мм – 8 бр

Кукички за обици с уше състарена мед15мм – 1 чифт

Необходими инструменти:

Клещи с плоски челюсти

Клещи резачи

Инструкции за работа:

КОЛИЕ:

То е асиметрично, като е подготвено да се носи с композицията от вулканична лава отдясно и закопчалката на нейно ниво отляво. Наниза с чипса стои на врата.

Вземете парчето тел с дължина 30 см и нанижете накрайник за огърлица и стопер в единия й край. Затворете стопера съвсем близо до края, като го притиснете силно с помощта на клещи с плоски челюсти. Затворете и накрайника, като се стремите да долепите плътно двете му страни.

Започнете низането с мъниста далматински яспис 10 мм, редувайки го с метални мъниста състарена мед, докато нанижете всичките 16 мъниста. Завършете с мънисто състарена мед.

Следва акцента в колието:

Нанижете вулканична лава, мънисто състарена мед, 5 червени корала, мънисто състарена мед, вулканична лава.

Следва наниз от седефени мъниста чипс, редуващи се с мъниста Тохо тъмно бежово. Нека първите 10 мъниста да са по-едри и ги редувайте с по едно мънисто Тохо. Следващите по-малки и тънки чипс редувайте с по две мъниста Тохо. Отделете 10 мъниста за края на колието и отново ги редувайте с по едно Тохо. Когато нанижете всичките мъниста чипс завършете с мънисто Тохо и нанижете накрайник и стопер.

Издърпайте добре наниза назад, затворете стопера и отрежете излишната тел.  Затворете накрайника и закачете едната част на закопчалката за него. Другата й част закачете за другия накрайник. Готово!

ОБИЦИ:

Нанижете на 6 бр. телчета с уше композиция от мънисто състарена мед, далматински яспис 6 мм и пак мънисто състарена мед. Издърпайте мънистата назад и плътно до тях оформете уше от другата страна. Съединете ги в два триъгълни елемента, като отваряте внимателно настрани ушето и го връщате в изходна позиция. За две ушета от единия връх на оформения триъгълник закачете още едно телче с уше. На него нанижете 3 червени корала и оформете още уше плътно до мънистата. На него закачете кукичката. Така дооформете и другата обица. Готово!

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

2 Responses to Бижу за зодия Дева

  1. Пфу… това докато го направя ще си е играчка голяма:) Иначе е много оригинално и ме кефи много, обаче може и да си струва.

    За пръв път попадам на сайта ви и ми се струва доста оригинален, смятам да го прегледам обстойно, защото ме заинтригува яко.

    Поздравления за оригиналната концепция!!!

    • marabu says:

      Благодарим! Радваме се за искрения коментар, много лесно се изпълняват и колието, и обиците! 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*