Бижу за зодия Телец

Колие и обици в различни нюанси на зелено. Много свежо, лятно и с етно привкус. Използвахме камъните, подходящи за зодия Телец – зелен авентурин, петнист нефрит и седеф. 

Сигурни сме, че тези нюанси на зеленото са любими на всички. Вижте какво ви е нужно и как се прави.

За колието:

Кръгло седефено мънисто медальон с 4 дупки – натурално 20мм – 1 бр.

Полускъпоценни камъни – мънисто от зелен авентурин 10-12х14-20мм -1 бр.

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от петнист нефрит 6мм – 8 бр.

Тохо мъниста 2мм зелено-кафяв металик

Тохо мъниста 2 мм лешников металик

Тохо мъниста 2мм кристал небесна дъга със златен кант (10г)

Сребристи метални стопери 1.8мм

Сребристи метални стопери 1.5мм

Посребрени метални капачета за стопери 3мм – 4 бр.

Посребрени метални капачета за стопери с блясък 4мм – 4 бр.

Посребрени метални капачета за стопери 4мм – 2 бр.

Сива тел за низане Tigertail – 3 нишки 0,38мм

Посребрена закопчалка кука 30х10мм

 

За обиците:

Кръгло седефено мънисто медальон с 4 дупки – натурално 20мм – 2 бр.

Полускъпоценни камъни – мънисто от зелен авентурин 6-12х10х16мм (10см) – 6 бр.

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от петнист нефрит 6мм – 4 бр.

Тохо мъниста 2мм зелено-кафяв металик

Тохо мъниста 2 мм лешников металик

Тохо мъниста 2мм кристал небесна дъга със златен кант (10г)

Посребрени овални кукички за обици със закопчалка 13х11мм 

Посребрени метални капачета за стопери 3мм – 6 бр

Сива тел за низане Tigertail – 3 нишки 0,38мм

Необходими инструменти:

Бижутерийни клещи с плоски челюсти

Бижутерийни клещи с обли челюсти

Бижутерийни клещи – резачки

Отрязваме от тела две нишки с размер 32 см. и още две с 64 см. Вземаме седефено кръгло мънисто с четири дупки. На трите дупки нанизваме тела – на двете крайни дупки нанизваме дългите нишки, изравняваме краищата, нанизваме стопери с диаметър 1.8мм близо до мънистото и ги затваряме. По същия начин на средния отвор прикачаме късите нишки, изравняваме краищата им с тези на дългите нишки, нанизваме стопери и ги затваряме близо до мънистото. Покриваме стоперите с капачета 3мм. Започваме да нижем мъниста Тохо на шестте нишки с дължина на общия наниз 2.5 см. На най-вътрешните нишки нижем Тохо с цвят кристал небесна дъга със златен кант, след това на средните нишки нижем Тохо с цвят лешников металик и на крайните нишки нижем Тохо с цвят зелено-кафяв металик. След постигане на дължината от 2.5 см, на двете двойки от по три нишки нанизваме мънисто петнист нефрит с диаметър 6 мм. По същия начин редуваме още три пъти нанизи от мъниста Тохо с дължина 2.5 см и петнист нефрит. След нанизване на четвъртото мънисто петнист нефрит, нанизваме на двете двойки нишки стопери с диаметър 1.8 мм и ги затваряме съвсем близо до наниза. Поставяме сребристи матови капачета върху стоперите. На края на едната двойка нишки нанизваме стопер, след това закопчалка, връщаме нишките през стопера и затваряме стопера. Покриваме с капаче. По същия начин действаме и с другата двойка нишки.

За пискюла, висящ от четвъртата дупка на седефа:

Отрязваме две нишки тел с дължини 13 см и 12см. Нека преминат през дупката и краищата им да не са изравнени, а асиметрични. Нанизваме и през двете стопер, затваряме го. Покриваме с капаче 3 мм. Нанизваме мънисто авентурин, а след него и стопер от 1.5 мм, затваряме го. Покриваме го с капаче. След това на всяка нишка нанизваме мъниста Тохо в ред – кристал небесна дъга, лешников металик, зелено-кафяв металик, след тях и стопери с диаметър 1.5 мм.  Затваряме ги. Така колието за зодия Телец е завършено.

За обиците използваме същия акцент – кръгло седефено мънисто. Нарязваме от тела нишки с дължини – 8 см, 9.5 см, 10 см,  На всяка от трите му дупки нанизваме по две нишки от тела, като на крайните са по-късите, а в средата – по-дългите. Нанизваме стопери на всяка двойка нишки, затваряме ги. Краищата оставете неизравнени. Разпръснато на 3 нишки, по избор, нанижете по 2-3 мъниста Тохо, мънисто авентурин и стопер с диаметър 1.5 мм. Затворете стопера. На две от нишките нанижете мъниста Тохо, мъниста петнист нефрит, стопери. Затворете стопера. На всички други нишки нанижете различен брой мъниста Тохо, редувайки ги от горе надолу от светлия към най-тъмния цвят. Стремете се всички мъниста да са равномерно разположени. На четвъртата дупка, поставете по две халкички и кукичка.

Направете си и вие такова бижу! Очакваме да ни покажете резултатите и да оставите коментар дали ви е харесало нашето бижу.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*