Моден трафик – стрийт стил от световните столици!

Подготвихте ли своята стратегия за действие през новия сезон? Ако все още не сте успели, днес заедно ще направим кратка разходка из улиците на световните модни столици – Лондон, Париж, Милано и Токио. Забързайте крачка и усетете пулса на вибриращите от цветове и форми смели стайлингови решения. Зад всеки ъгъл можете да очаквате близък допир със завладяващия стрийт стил. Като едно неочаквано рандеву, ще срещнем истински влюбени в модата и постоянно експериментиращи момичета. Нашият съвет – попийте свежо вдъхновение и смело взаимствайте идеи!

Париж

Стрийт стила от Париж е привидно романтичен, женствен и притихнал, зад което стои огромна доза увереност и непринуденост. Дългите коси са свободно разпилени или елегантно прибрани в плитка или конска опашка. По този начин на преден план изпъкват едрите гривни тип маншет и извънредно обемните колиета с верижки. Неминуемо впечатление правят екстравагантните обици, обхващащи цялото ухо. Носещи духа на пънк културата, те могат да бъдат по-нежни и деликатни или богато украсени с обков от стъклени мъниста или метални елементи. Характерни са дължини на обици, достигащи до раменете, асиметрични мотиви и елементи, наподобяващи ключове. Атрактивен акцент може да бъде една единствена, но по-обемна и предизвикваща вниманието обица. Ние сме влюбени в Париж и неговия стрийт стил, а вие?

         

Милано

Сексапил и страст, изразени в магнетични контрасти, непредсказуеми съчетания от разнообразни форми и пиршество от цветове. Характерно и интересно е нетрадиционното смесване на материи и текстури, а препратката към различни културни етноси е силно осезаема. Всичко това създава интересен подход и графично подчертан стил, изстрелващ силен заряд. В подкрепа на твърденията са ритмично подредените жълти точки върху син фон, африканското съчетание от наситено оранжево и дълбоко лилаво, шахматна шарка, силният контраст между флорални и геометрични мотиви, комбинирането на груби вълнени материи с по-ефирни.

         

Относно бижутата – те могат да бъдат деликатен детайл, повтарящ формите от текстилната шарка на тоалета или предизвикателно обемни акценти. Интересен визуален ефект създават аксесоари във формата на анимационни герои и закачливи животинчета. Използват се едри или ситни стъклени мъниста, пъстри камъни, кабушони, цветни синци в африкански стил, метални халки и верижки, смола и авангардни текстилни бродерии. Наслаждавайки се, казваме „чао” на пъстрите италианки, но само засега!

         

Ню Йорк

Ню Йорк – зашеметяващ, контрастен, динамичен, енергичен, ярък! Всичко това се усеща под светлините на огромните сгради и сред оживения трафик в наречения с емблематичното име „Голямата ябълка”, град на мечтатели и големи възможности. В стрийт стила прозират различни рок, пънк и джаз течения. Цветовете са от монохромни до ярки, но винаги дръзки и съживяващи. Мотивите – анимационни до изчистени геометрични. Освен традиционните за стила едри колиета и обици, тук личи особено прехласване към масивни пръстени и гривни. Носени по много наведнъж и съчетаващи различни материали и форми, те изграждат силно емоционална визия. Задължителен аксесоар и верна приятелка е малката чантичка тип портмоне. Тук възможностите за импровизации са безкрайни! Ню Йорк експериментира, правете го и вие. :)

         

Токио

Повлияни от жанра в анимационното кино Аниме и традиционната героиня Сейлър Муун, японките са колоритни, бонбонести и магични. Стрийт стилът в Токио се отличава с най-голяма ексцентричност и силен експериментиращ заряд. От тоалети, като силно скъсени поли, рокли тип кринолин, тениски и високи чорапи изскачат флорални мотиви, геометрични шарки и щампи с анимационни герои. Под къси кожени якета се подават слоеве от по-тънки материи и пуловери в монохромни или искрящи съчетания. Ефектът се засилва с колиета от едри халки и верижки в златисто и сребристо, големи пластмасови мъниста, панделки, шипове и издължени гривни тип маншет.

         

Лондон

Лондон – градът на театрите, парковете и иновациите! Всичко това се пренася и в стрийт стила. Модните експерименти представляват еклектични сливания на различни жанрови стилове, граничещи с комични композиции. Не бързайте да ги осъждате, приемете ги с усмивка и си откраднете доза свежест. Интересни са коси, вплетени в цветни плитки, екстравагантни очила, пластмасови елементи и верижки. Закачлив елемент в бижутата са текстилни помпони в различни размери. На ръцете ще забележите тежки метални халки, които могат да бъдат свързани една към друга. Характерни са и извънредно обемни пръстени, наподобяващи малки скулптурки или изписващи цели думи. Те задължително са подчертани от шантав и пъстър маникюр.

         

Как стрийт стила преминава границите и се настанява у нас? Съвсем скоро ще ви покажем интерпретациите на екипа на Ателие Марабу с ръчно изработени бижута по темата.  Дотогава, очакваме да ни споделите какви са вашите смели закачки в духа на стрийт стила! :)

Статията e провокирана от материалите и снимките в блога за бижута и модна индустрия Adorn London.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Стилисимо. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*