Обединените цветове на лятото – седмица шеста!

Сряда е денят, в който е време стрелката на цветния компас да се завърти и да определим посоката на движение в разнообразния каталог на marabu.bg! Кампанията Обединените цветове на лятото безпрепятствено прескочи творческите граници и премина в нови любопитни територии!

Запазете равновесие и управлявайте смело виртуалното колело. Не забравяйте да следите стриктно лилавите и лилавочервени знаци, защото контрола в началото на септември е засилен с до 50%.

В периода от 3 септември до 9 септември, в категория Промоции ще откривате неустоими материали за бижута в лилава и червенолилава гама. Те ще имат предизвикателни цени с растящи отстъпки от 10% до 50%.

Преди да се впуснете в предизвикателството на промоцията, надникнете в нашето интерактивно колело. Ако вече сте се вдъхновили, следните интересни факти за символиката и въздействието на цветовете ще дадат успешен старт на вашите проекти. Схемите и предложенията за съчетания от мъниста в съответната палитра, могат да ви помогнат в обмислянето на дизайна на ръчно изработените бижута. В зависимост от нюансите и комбинирането им с други цветове, можете да постигнете различно въздействие – женствено елегантна и изящна линия или момичешки жизнерадостна и чаровна.

Виолетовият цвят предизвиква вибриращо усещане за хармония. Получен от смесването на синьо и червено, има едновременно концентрираща динамична енергия и успокояващо и охлаждащо въздействие. Този цвят най-силно внушава магичност и царствено величие. Излъчващ мистериозност, още от дълбока древност е възприеман като символ на благоденствие, просперитет и висока класа. Трудното му добиване и рядко срещан в околната среда, го правило изключително ценен и скъп. Ето защо станал отличителен белег на кралските особи.

Свързван със седмата чакра, той е смятан за духовен и балансиращ цвят. Добавете го в дизайна на гривни, колиета и обици, и лесно ще постигнете зашеметяващ акцент. В интериора на дома е предпочитан за спалня, детска стая или хол, защото действа успокояващо и концентриращо. Не бива да се прекалява с него, тъй като може да създаде впечатление за пищност и прекалена помпозност. Използвайте го в интересни детайли. Пурпурните тонове напомнят за детайлизираните и изящни наследствени бижута от епохата на кралица Виктория и нейния син принц Едуард. Теменужено лилаво, клонящо към синьо, е мечтателно и се свързва с любовни трепети. Притихналите лавандулови нюанси, носят усещане за отминали времена, добавят винтидж привкус и правят визията загадъчна, нежна и романтична. Люляково лилаво е обятелно и много момичешко. Червенолилавата гама, напомняща цветовете на напъпила орхидея, e вибрираща, изразителна и магнетична. Дълбоко лилаво, приближаващо се до патладжанено, добавя екстравагатност, мистичност и екзотика. Тези ярки нюанси носят полъха на тропически гори и топлите бреговe на Южна Америка. Заедно с по-пастелните им тонове ни приближават до източноазиатските култури, изпъстрени с легенди за дракони, пърхащи колибри и самураи.

Монохроматична цветова схема

   

Аналогична цветова схема

   

Допълваща цветова схема

   

Сплит-допълваща цветова схема

   

Триадична цветова схема

   

Тетрадична цветова схема

  

Е, вече чувствате ли се уверени и готови за кампанията на marabu.bg? Ще се радваме да споделите в коментар идеите си с нас :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*