Практични решения за вашите обици

Най-вероятно се е случвало да харесате на пръв поглед очарователни обици, но поставяйки ги, се появява неприятен проблем – не стоят фиксирани, увисват на разстояние от ухото или пък са прекалено притискащи и неудобни. Не се отказвайте, има съвсем практично решение! В настоящата статия ще ви споделим класически варианти за тяхната употреба и поправка.

Фиксирайте обицата върху ухото си:

Естетическата неизправност с увиснали обици може да е причинена от прекалената им големина или тежест. Ако дизайнът е твърде обемен, като например модели с перли или мъниста на винтче, би възникнал такъв проблем. Ще ви предложим две лесни решения: широки дискчета, носени с фабрично направеното винтче на обиците или изцяло да смените винтчето. Първият вариант би бил по-труден за изпълнение, но вторият е напълно осъществим от вас самите. По-широки дискчета захванати за винтчето, биха обхванали по-голяма част от ухото. По този начин тежестта на обицата се разпределя равномерно и дискът не би й позволил да увисне. Тези дискчета най-често са изработени от прозрачна твъда пластмаса, но също така и от метал.

         

Проблемът с провисналите модели можете да решите като сложите по-големи винтчета – разнообразието е голямо. При отделните модели обици това оказва различно въздействие. Потърсете в бижутерийните магазини и открийте вашите. Експериментирайте кой дизайн ви стои най-добре и кой е удобен за вас. На изображенията по-долу сме ви показали винтчета от метал – това е само малка част от голямото разнообразие.

          

Следващите модели винтчета са пластмасови. Те се използват предимно за обици  с кукичка. Запазете в кутията си няколко от тези малки съкровища, за да решите бързо проблема си.

         

Осигурете си комфорт:

Дългите и висящи модели са много красиви и различни, но често може тежестта им да не е съобразена. Такива обици биха опънали меката част на ухото и при продължително носене трайно да я увредят и да разтегнат дупките ви. Най-добре носете тези модели само за няколко часа на ден, например при по-специални случаи. Ако дизайнът позволява – преработете ги! Можете да премахнете някои елементи и да ги олекотите. Така ще ги носите по-често. Ако не е възможна преработката им, винаги можете да ги превърнете във висулка, пръстен или елемент, който да добавите към колие.

    

Обиците с клипс или винт понякога се оказват силно притискащи и неудобни. Една от първите стъпки в справянето с тези проблем, е да решите кой вид закопчалка ви пасва най-добре. Съществуват меки възглавнички, във формата на шайбички, специално изработени за носене с няколко модели обици. Поставени на клипс или винт, те са практично решение за намаляване на натиска от закопчалката върху меката част на ухото.  Направени са от пластмаса и порест материал и никак не са скъпи.

         

Ако вече сте пробвали да носите обиците си с такива възглавнички, но все още ви притискат, можете да потърсите услугите на бижутер. Специалистите в тази област знаят как да нагласят моделите от масовата бижутерия толкова добре, колкото и собствените си авторски бижута. В техните възможности е да ги направят удобни лично за вас. Също така търсете обици с клипс, които позволява регулиране на натиска, например тези със завиващо се винтче. Вижте голямото разнообразие от кукички и механизми за закопчаване в статията ни „Уловете златната си рибка – правилните кукички за вашите обици”. Тя може да се окаже много полезна при последващия избор на обици.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Езикът на бижутата. Запазете постоянна връзка.

4 Responses to Практични решения за вашите обици

 1. Страхотни идеи но има и още един вид обици за които не сте дали решение :) Висящите с винтче които са.. Най – удобно се носят със силиконови винтчета които няма да убиват на ухото при ежедневно носене.

  • marabu says:

   :) Да, така е! Те също са едни от неудобните варианти на обици. Решение, наистина, са силиконовите винтчета, но и тези с по-широка дискова основа.

 2. Широката дискова основа смятам че е неудобна за жени с малки уши 😛

  • marabu says:

   Наистина всеки случай е индивидуален, но ние се опитваме да даваме практични съвети, в които всяко момиче да открие правилното за себе си решение :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*