Стъпка към промяната – тюркоаз, унакит, флуорит

Поредните вълнуващи полускъпоценни камъни, които под формата на холистично бижу могат да повлияят на тялото и душата ви. Отличават се с интересни цветове и любопитна история, а унакитът се използва в бижутерията съвсмем отскоро.

Тюркоаз

Тюркоазът е един от най-старите ювелирни камъни. В Египет има сведения за неговото използване отпреди 3000 г. пр. н.е. Названието произхожда от френската дума „turquois“ – турски, тъй като  камъкът най-често попадал в Европа през турските базари, въпреки че не е добиван там.

   

Цветът му е небесно син, зеленикаво син, до ябълково зелено, също така може да бъде бледо син и зелено-сив.

Ацтеките са го наричали небесен камък и мислели, че това са сълзите на небесна богиня. Сините тюркоази са почитани от египтяните в чест на Изида, от римляните на Венера, а от гърците на Афродита.

         

През средновековието са го слагали в люлките на момиченцата, а девойките са ги носели като амулети за любов. Хубаво е да се подари камък от тюркоаз на петата годишнина от брака.

ТЯЛО: Бори депресията и пристъпите на паника. Известен е и като средство за психична защита.  Съдейства за лечение на ендокринни заболявания и регенерация на клетките. Помага за бързото излекуване при хепатит, действа лекуващо при очни и стомашни болести.

ЗОДИИ: Водолей, Дева, Риби, Везни

ДУША: Камъка носи щастие, любов и успех. Усилва съчувствието  и равновесието. Привлича и съхранява любовта, носи чувство на радост и душевен комфорт. Спомага за самостоятелната реализация и творческото решаване на проблемите. Премахва склонността към мъченичество или самопровал. Стабилизира колебанията в настроението. Подкрепя романтичната любов.

Унакит„Камъкът на Ясновидците“

Унакитът представлява разновидност на гранита. Името си е получил от планината Унака, Тенеси.

   

Използва се  в  бижутерията сравнително отскоро. Цветът е зелен в различни нюанси с петна от розово до керемидено и точки в бяло и черно.

      

ТЯЛО: Препоръчва се за стимулиране на имунната и сърдечно- съдовата система, за активиране на обмяната на веществата. При кожни проблеми,  подходящ  след сериозна болест или след операция, съдейства за по-бързо възстановяване на организма. Смята се, че носен под формата на бижу помага в профилактиката на много болести, както и в борбата с излишните килограми. Също така се смята, че е добър за репродуктивната система и че може да бъде ползван за възстановяване от всяка травма или сериозно заболяване, като помага на клетките ‘да запомнят“ фазата на перфектно здраве.

 

ЧАКРИ: Сърдечната

 

 

ЗОДИИ: Скорпион, Близнаци, Везни

ДУША: Активира волята, интуицията, дава мотивация. Успокоява емоциите и защитава от стрес. Помага на духовното, интелектуалното и умствено развитие и носи успех в живота.

В категория Зодиакални бижута в блога ни, ще намерите и предложенията ни за момичетата от зодии Скорпион и Везни.

Флуорит„Камъкът на Проницателността“

Името на флуорита  идва от лат. fluor – флуор, течен. Цветът му е син, жълт, зелен и е с оттенъци, рядко се среща безцветен, а също така може и да флуоресцира.

   

Освен в бижутерията се използва и в металургията, химическата промишленост, керамиката, оптиката.

         

В древността от него са изработвали вази, посуда, ковчежета за бижута и украшения.

ТЯЛО: Той е природен лечител и успокоява ума. Помага при епилепсия, сърдечни проблеми, склероза, ревматични възпаления и болки в главата. Подобрява имунната, сърдечно-съдовата и нервната система. Добър при лечението на кожните тъкани,  премахва петна по кожата, ускорява регенерацията на клетките.

ДУША: Камъкът помага за духовното израстване на човека. Флуорита умее да събира всички видове енергии и да ги отдава на своя притежател. Носен под формата на бижу или в левия джоб стимулира усещането, че сте обгърнати от защитна обвивка и сте неуязвими. Помага да стабилизираме хаотичните ситуации, като осъзнаем, че всичко подлежи на промяна и е както трябва да бъде. Кара ни да вярваме, че  винаги сме във възможно  най-добрата позиция.

ЧАКРА: Третото око. В Индия е считан за един от мощните магически камъни и се използват топки от този минерал за медитация.

ЗОДИИ: Водолей, Близнаци, Козирог, Риби

Всички статии в категория „Холистични бижута“ се осъществяват с любезното съдействие на Marabu.bg и под редакцията на Йорданка Григорова.

Ако имате допълнителни въпроси към Камелия, оставете коментар.

В сайтът на Marabu.bg разполагаме с нанизи жълт унакит с неправилна форма, а също  и с кръгли мъниста с различни размери. Носен като гривна Шангри Ла и такава с дзи мънисто събира онези, които си допадат, за да образува едно цяло. Смята се, че помага да се открие изгубеното, носи любов и нежност, предпазва от негативния стрес и успокоява мислите.

Унакит, флуорит и тюркоаз ще можете да намерите като части от комплектите ни зодиакални бижута в категория Подаръци и комплекти. Колие и обици Fancy с унакит са предназначени за зодиите Везни и Близнаци, а Fancy с тюркоаз е подходящ за зодиите Везни, Водолей и Риби. Зелен тюркоаз прави бижутатата очарователни, такава е зодиакалната ни гривна Стълба към небето. Същата гривна, изпълнена с флуорит и колие и обици Млечен път са вариант за зодии Близнаци, Козирог, Водолей, и Риби.

В каталога ни с тибетски гривни можете да намерите вариант с тюркоаз. Вплетен в гривна Шангри Ла носи здраве, щастие и успех, той е камък на късмета и на любовта.

Независимо за коя зодия са предназначени полускъпоценните камъни, те носят много красота и смисъл на вашите бижута. Носете този, който вярвате, че ще ви направлява и помага.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Холистични бижута. Запазете постоянна връзка.

2 Responses to Стъпка към промяната – тюркоаз, унакит, флуорит

  1. Стела says:

    Флуоритът е един от любимите ми камъни. Самият лилав цвят създава някакво усещане за спокойствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*