Форуми и дискусионни групи – защо и как?

Правенето и продаването на бижута обикновено е самостоятелна дейност. Понякога това може да бъде проблем. Към кого се обръщате, когато ударите на камък и нямате познат, работещ във вашата област? Информацията от интернет търсачките понякога дава решение, но не винаги най-доброто, а и често сляпото ровене в тях е чиста загуба на време на време. Това, от което се нуждаете е бързо съдействие от хора, споделящи вашите интереси. Ето тук форумите идват на помощ. Присъединете се към онлайн дискусия, за да получите незабавна помощ от хора от целия свят. Потърсете творци, занимаващи се със същите техники и задайте въпросите си към тях.

Когато намерите хора с опит във вашата сфера е истински късмет. Бихте могли да си сътрудничите като размените контакти и информация относно бизнеса си. Най-хубавото е, че сверявате нивото си на работа със световните тенденции. Специализираните дискусионни платформи са особено полезни за начинаещи. Недейте да се криете и само да дебнете темите, четейки пасивно. Присъединете се към някой разговор, питайте и бъдете сигурни, че ще получите информация, ще придобиете доза знания.

Изучавайте работата на по-опитните бижутери като пробвате непрекъснато техниките, които сте дискутирали. Ако забравите нещо, хубавото е, че с бързо търсене можете да го намерите в архива на обсъжданите теми.

Предимство на онлайн дискусиите е, че са наистина вдъхновяващи. Четенето за експериментите на някой съфорумец, може да събуди музата ви и да ви предизвика да изработите нещо, за което преди дори не сте си и помисляли. Тези платформи са златна мина за информация от всякакъв тип – намирането на подходящи и качествени материали, тюториъли, статии, книги, курсове и уроци и какво ли още не.

Дори и опитен, навлизайки в нова територия, свързана с изучаването на някоя различна и специфична техника или бизнес-отношения, неминуемо се появяват въпроси. Във форумите ще намерите благосклонни и всеотдайни колеги, които с готовност ще ви отговорят.

Едни от най-популярните са тези в Etsy. Там ще намерите отговор на всички ваши въпроси: как да се появите в социалните медии, как да увеличите трафика в сайта си, как да използвате Facebook, Flickr и блоговете пълноценно, за да разпространите творчеството си и привлечете клиенти. Само се включете към група от областта, която ви интересува.

От всички форуми за бижутерия, най-дълго съществуващият и привличащ и до днес опитни и талантливи дизайнери е Orchid. Той е част от мащабния проект Ganoksin предприет през 1996. Целта е знаещите и можещи творци да проговорят, да разкрият мистиката на бижутерията, да се преодолее границата между дизайнерите в различните области. Създадената платформа предоставя много информация в полза на дизайнерите-бижутери. Съдържа блог, форум, богата библиотека с разнообразни теми, свързани с техники, полускъпоценни камъни, производствени технологии, дизайн, култура и дори философия на изкуството. Можете да намерите всички в пълен архив от самото му създаване. Предлага възможност да изгледате полезни видео клипове или да разглеждате галерии и да публикувате ваши бижута в тях. Всеки може да се регистрира. Форумът Orchid се модерира чрез дискусии в и-мейли. Изпращайки съобщение на orchid@ganoksin.com, то бива получено като и-мейл от всичките му членове. В Orchid можете да създадете и свой собствен блог.

Не забравяйте обноските си, когато се регистрирате във форум. Дръжте се така, както бихте се държали сред обществото. Представете се, покажете малко от вашите бижута, шегувайте се, сприятелявайте се. Ще ви бъде от полза.

Всички предложения дотук са на английски език. Ако руският ви е по-познат и сте любители на техники с плетене на мъниста, може да следите такива сайтове.  Например тези, поддържащи и форуми към тях, са: www.biser.infoallmyhobby.rusalonbisera.ruwww.radikal.ru. В тях се попълва предимно информация относно видовете плетки, ще намерите много схеми и снимки.

За тези, които не разбират чужди езици, а и за всички други, не подценявайте старателно подбрания от нашия екип форум на Marabu.bg. В него можете да откриете не по-малко атрактивни и любопитни теми. Постарахме се да има по нещо за всеки, но ако сте затруднени в някоя област, сме отворени за предложения. Едни от най-дискутираните са „Техники за изработка на бижута“ – мястото, където абсолютно всеки може да сподели опита си в изработването на бижута, а в „Уъркшоп Марабу“ ще откриете полезни схеми, модели, инструкции и още много изненади, свързани с различните техники.  В „Салон кокона“ можете да се запознаете и побъбрите с отзивчивите ни потребители. Зад закачливото име се крият теми, в които ще откриете отговор на въпроси, свързани с проджбите на бижута и аксесоари изработени от вас самите, много конкурси, предизвикателства и полезна информация. Не пропускайте да качите снимки на бижутата си в нашата галерия, споделете ни опита си, потърсете съвет и подкрепа за работата си.

Ако търсите информация за различните бижутерийни инструменти, ако разполагате с  разнообразни материали и се обърквате в съчетанието им, ние и всичките приятели на форума сме насреща. Само задайте въпросите си в Бижутерийни инструменти и Материали за изработка на бижута. В Модни тенденции в бижутата можете да следите последните предложения за аксесоари, без които тоалетът ви няма да изглежда завършен. В „Кажете Зе-е-ле-е-е!„, освен в категория „Професионална фотография за любители“ от блога ни, ще намерите съвети за заснемането на бижутата ви в домашни условия.

Не се колебайте, включете се във виртуалното пространство. Може пък и вие да има с какво да ни помогнете, да ни покажете нещо ново и нестандартно – така взаимно ще си бъдем полезни! :)

® Цялото съдържание на този сайт е предмет на авторското право на Marabu.bg и Екселент Експертс ЕООД. Това съдържание не може да бъде копирано, възпроизвеждано или използвано по друг начин без изричното ни съгласие. Вие можете да копирате и възпроизвеждате отделни части от статиите ни при условие, че се позовавате на източника и поставяте линк към него.

Начинът на отваряне на линка не следва да въвежда потребителя в заблуждение по отношение на Marabu.bg и дейността, която развиваме, както и да уронва престижа ни.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*