Google, Google от екрана, кой на първа позиция ще застане?

Знанията за интернет търсачките и оптимизацията на информацията са много полезни, когато дойде момента да продавате работата си в интернет. Сприятелете се с уеб машините като използвате правилните СЕО тагове и заглавия. Позволете на клиентите си да ви открият.

СЕО е цяла наука, знанията за която могат да класират една уеб страница в първите позиции на търсачките, особено Google. Не е нужно да владеете всичките СЕО инструменти и информация, за да постигнете успех. Доверете се на уменията на специалисти с голям опит в областта, чиито съвети сме събрали за вас.

Когато сте в самото начало на онлайн бизнеса и тепърва срещате това понятие, може да следвате две правила, с които ние от екипа на Marabu.bg решихме да ви запознем днес. Така ще успеете да популяризирате бижутата си, да бъдете намирани по-често и впоследствие да развивате бизнеса си по-успешно.

ПРАВИЛНОТО ЗАГЛАВИЕ:

СЕО правило 1: Избирайте много внимателно имената на публикуваните материали.

Всеки път, когато добавите ваше бижу в онлайн магазин, вие създавате нова страница и й задавате заглавие. Съответно то се появява в началната й лента и като подчертано заглавие в Google, линкващо към съответното бижут.

Заглавието не трябва да съдържа повече от седем думи. Google поставя степен на важност на всяка дума и по-дългите правят заглавието неустойчиво. Правилните пет-шест ключови думи могат да изстрелят сайта ви в начални позиции.

Ако току-що сте изработили чудни обици с флорални мотиви от тюркоаз и искате клиентите да ви открият преди други с подобна тема, ето няколко трика, които ще ви помогнат. Отличете творенията си от масовата бижутерия като добавите думите „ръчно изработени” или „handmade”. Това е много полезно средство, чрез което ще изпъкнете сред другите автори. Така ще ви откриват по-лесно не само в конкретния онлайн магазин, например Etsy, но и в Google. Напишете ключовите думи, които показват ценните качества на бижуто. Можете да уточните и неговата стойност, за да ви откриват правилните клиенти, търсещи бижу точно като вашето.

ВСЕКИ ТАГ:

СЕО правило 2: Предположете какви думи биха използвали клиентите, за да намират бижутата ви и ги включете в списъка си с тагове.

Понякога, търсейки например с три ключови думи, се показват и такива бижута, тагнати само с една от тях. Сигурно се досещате, че тези бижута, отбелязани и с трите думи, се намират по-близо до първите позиции. Така, че пишете всички възможни ключови описания за накита. Сайтове като Etsy и Flickr и платформите WordPress и Blogger позволяват да изберете тагове за всяко бижу (снимка) или статия, които публикувате. Просто използвайте най-подходящите за вас. Отделете съвсем малко време и положете това минимално усилие, за да помогнете на търсачките да намират вашите постове. За да оптимизирате личния си сайт, включете и в него тези описания и заглавия.

Не се притеснявайте за СЕО оптимизацията, ако продавате бижутата си единствено в сайтове като Esty и други подобни платформи. Не е нужно да имате специални умения, те са създадени с дизайн, който напълно обслужва вашите желания – просто попълнете грижливо предоставените полета.

И накрая, ако търсите постоянен ефект от СЕО оптимизацията на сайта си, трябва да спазвате тези правила с постоянство и упоритост. Следете непрекъснато инормацията за нови СЕО инструменти и правила, защото те се променят непрекъснато. Изследвайте колко бързо се зареждат страниците ви и как това се отразява на търсачките. Направете си архив за всеки месец в какви позиции се появява сайта ви. Отчитайте резултатите в таблица спрямо използваните ключови думи. Ще се убедите колко удовлетворяващи могат да са резултатите ви, когато сте постоянни и полагате нужното старание.

® Цялото съдържание на този сайт е предмет на авторското право на Marabu.bg и Екселент Експертс ЕООД. Това съдържание не може да бъде копирано, възпроизвеждано или използвано по друг начин без изричното ни съгласие. Вие можете да копирате и възпроизвеждате отделни части от статиите ни при условие, че се позовавате на източника и поставяте линк към него.

Начинът на отваряне на линка не следва да въвежда потребителя в заблуждение по отношение на Marabu.bg и дейността, която развиваме, както и да уронва престижа ни.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

3 Responses to Google, Google от екрана, кой на първа позиция ще застане?

  1. Статията е много полезна и написана на разбираем език, не като повечето статии в специализираните сайтове, дето можеш да се побъркаш от съкращения. Мога само да я допълня, като препоръчам на заинтересованите момичета, които искат да се развиват в тази насока, да прослушат онлайн курсовете по оптимизация на „Академия Карина“. Курсовете са свободни за сваляме и може всеки да си ги изтегли и изслуша. Дефакто това са записи на реални курсове по оптимизация.

  2. Ици says:

    Наистина много полезна статия, която е полезна не само за занимаващите се с бижута, ами и за всички останали ниши. Съветът който искам да дам е повече да се разчита на действието отколкото на теорията, защото в интернет има доста „Маркетинг“ който малко размива нещатата, статията бих допълнил само че трябва да наблягате както на on-page така и на off-page СЕО. Емпириката е решението за истинското знание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*