Бижутерийна треска – топла или студена визия?

Всеки човек носи своята собствена индивидуалност, изкуство и вътрешен свят! Днес, под светлините на сцената в блога на marabu.bg, вниманието ни ще бъде привлечено от една класическа, но много интересна постановка. Нашите лични цветове – тези на косата, кожата и очите, ще изиграят главната роля. Поддържащата роля е отредена на обожаваните от всички мъниста. С настоящата статия, по интересен начин ще можете да определите нюансите на аксесоарите и бижутата, които биха ви подхождали най-много.

Ако любимият ви цвят не присъства във вашия гардероб, то бижутата са перфектният начин да добавите стилни дози и свежи акценти от него. Гамата може да е топла или студена, искряща или приглушена, тъмна или светла, в зависимост от това кои нюанси носите и кои ви привличат съвсем естествено.

Доверете се на инстинкта си!

Цветовете имат удивителна сила над нас! Управляват визията, настроението и начина, по който се появяваме пред останалите. Усещате ли привличане към определени цветове на метали и камъни? Може би предпочитате златно вместо сребристо, по-топли, силни и жълтеещи нюанси на златното или по-студени и меки. Влияят ли ви определени камъни или мъниста, правят ли ви по-магнетична и самоуверена? Най-вероятно сами усещате начинът, по който останалите възприемат вашите експерименти и най-вече хармонията, която ви изпълва. Това е отговорът, от който трябва да се възползвате. Обръщайте внимание дали ви е комфортно с различни цветове, следете всяка ситуация, в която попадате.

Следвайте правилата!

Най-рационалният начин за избор на палитра е да се опитате да свържете мънистата във вашите бижута с цвета на очите си, а металните елементи и верижки – с цвета на кожата. Естествените камъни са достъпни и с натурално красиви цветове. Забавлявайте се! Плътни, прозрачни или полупрозрачни, преливащи – открийте кои ви отиват. Помислете още за бижута, украсени с кристали, стъклени мъниста, емайл лак.  За бяла, розовееща и бледа кожата, изберете студена гама или подходящо преливане от топла към студена, за да стоплите излъчването си.

Ето как с няколко примера интерпретирахме правилата.

Момичетата със сини очи определено имат предимство в избора на бижута, тъй като нюансите на материали, камъни и стъклени мъниста са изобилстващи и неустоими.

Ако сте със сини очи и матова кожа биха ви подхождали смесени метали. Опитайте с бял метал (като платина, бяло злато или сребро) със светложълто злато – много красива комбинация. Направете го внимателно и с постоянство! Убедете се, че повтаряте съчетанието във всички аксесоари, които поставяте. Трябва да сте сигурни, че бижутата имат еднакво излъчване – официално или всекидневно, класическо или новаторско, обрано или по-екстравагантно. Когато цветът е по-екзотичен и нетрадиционен, се налага да ограничите останалите аксесоари.

Избрахме си неустоимата Жизел Бюндхен, а бижутата са от кутията на Ателие Марабу. Гривна с елементи от гъвкава тел, моделирани с уиг-джиг, колие с тюркоаз и мъниста от гъвкава тел, оформени с уред за навиване на тел и гривна от месинг, направена в урока В началото бе Vintaj – всички тези модели биха подхождали на  момичета със сини очи.

Ако кожата ви има жълт, прасковен или златен отенък, подберете топла гама и за вашите аксесоари. На кафяви очи подхождат идеално опушен кварц, тигрово око, цитрин и други камъни в червени, кафяви и приглушени нюанси. Ако не вярвате, вижте примера, който дадохме с естествено красивата Кийра Найтли. Бижутата са от уроците с Уред за усукване на тел, Сутаж, плетка Ндебеле и Холистични бижута с Микромакраме.

Адриана Лима е една от най-магнетичните звезди с бистри зелени очи. Ако и вашите са такива, подберете бижута в смарагдово зелена, тюркоазена, наситено синя или лилава гама.  Детайлите от моделите със ситни японски мъниста Тохо са направени с техниките Плоска спирална плетка и Тъкане на станче, изучавани в първо ниво на курса по приложна бижутерия. Следват впечатляващи обици със златни халкички и чешки разделители и по-празнични обици с Обемна спирална плетка.

Текстурирайте!

Интересен подход е да повторите вашите отличителни физически характеристики в дизайна на бижутата. Например, по-гладка мека кожа, изящни нежни черти, обло лице и блестяща права коса се подчертават идеално от класически кръгли перли и силно полирани метали. Къдрава или вълниста коса може да бъде изразена по-силно чрез модели с вълнообразни, люлеещи се елементи. Буйни къдрици и равен къс бретон могат да бъдат подсилени със ситни многобройни или едри верижки и шнурове. Когато избирате бижу, идентично по размер и форма на определена физическа черта, се създава така наречения „ефект на огледалото”. Една от най-честите му прояви е, когато формата и пропорцията на обиците имитират носа, тънки обици халки повтарят тънки устни, към сърцевидна форма на главата са подбрани мотиви със сърце; разстояние между зъбите е подкрепено с дизайн на бижу с преобладаващи разделени паралелни линии; обици с много верижки и двойна брадичка. Използвайте този ефект, когато харесвате чертите си и го избягвайте, когато не искате да бъдат твърде забележими.

Може би си мислите, че няма универсални цветове, такива, които подхождат абсолютно на всеки. Ние сме склонни да твърдим обратното, особено при избор на скъпоценните камъни. Тюркоаз – този магически камък подхожда на всеки цвят кожа. Досещайте се за него, когато сте объркани как да подчертаете облеклото си или искате да подготвите оригинален и сполучлив подарък. Вие смятате ли, че има универсални камъни. Подсетете ни кои са те? Очакваме в коментар вашите предложения :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*