Бижу за зодия Близнаци

Promo_15_w27B-kak-da-napravim-biju-s-vulkanichna-lava-unakit-i-sedef-v-online-magazin-marabu-bg

Месецът на зодия Близнаци отмина, но ние ще ви предложим бижу, подходящо не само за нея, но и за слънчевото лято, което предстои. Със своите топли цветове и използваните материали, то е изключително ефектно. Сигурни сме, че ще се хареса на всички дами, защото носи етно привкус и много настроение. Вплели сме мъниста вулканична лава, жълт унакит и японски седеф.

Необходими материали:

Кафява тел за низане Tigertail – 3 нишки 0,38мм

Правоъгълно мънисто охра от вулканична лава 20х30мм

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от жълт унакит 10мм – 2 пакетчета

Кръгло седефено мънисто – жълто 10 мм (8бр) – 2 пакетчета

Позлатена закопчалка тип щипка 10х5мм – 1

Златисти метални стопери 2мм – 6

Позлатени метални капачета за стопери 3мм – 6

Позлатени обици с винтчета 5х7мм

Необходими инструменти:

Бижутерийни клещи с плоски челюсти

Бижутерийни клещи с обли челюсти

Бижутерийни клещи – резачки

Да започнем с майсторенето на комплекта от обици и колие.

Колие:

Вземаме тел и отрязваме парче с дължина 100 см. Нанизваме закопчалка и изравняваме краищата. Нанизваме и през двата стопер, приближаваме го до закопчалката и затваряме с помощта на клещите с плоски  челюсти, стискайки  здраво. Скриваме го с капаче. Започваме наниз с мънисто лава през двата края, след това едно мънисто унакит на единия край, а на другия две мъниста седеф. Сложете ги, така че да се разминат и да се оформи красива тройка мъниста. Нанизваме отново мънисто лава, а след него обръщаме последователността с две мъниста унакит на единия край и едно мънисто седеф на другия. Възможно е да приложите и ваша комбинация и ред на нанизване на мънистата седеф и унакит. След нанизване на деветото мънисто лава завършваме наниза. Прекарайте през двата края стопер и другия край на закопчалката. Върнете и двата края през стопера и го затворете. Скрийте го с капаче.

Обици:

Отрежете парче тел с дължина 10 см. Прекарайте го през халката на кукичката, изравнете краищата и нанижете стопер през двата, издърпайте го близо до кукичката и го затворете. Скрийте го с капаче. Нанижете мънисто седеф през двата края, а след това на единия край мънисто седеф, а на другия мънисто унакит. Сложете ги, така че да се разминат. На края нанижете през  двата края мънисто унакит и стопер. Затворете стопера с помощта на клещи, скрийте го с капаче.

Приятно творене! Очакваме да споделите впечатления и коментари. :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

One Response to Бижу за зодия Близнаци

  1. Pingback: Стъпка към промяната – аквамарин, амазонит, гранат | Marabu.bg блог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*