Бижу за зодия Близнаци

Момичета, липсваха ли ви публикациите в категория Зодиакални бижута? След дълга почивка от наша страна и многократни запитвания от ваша, решихме отново да започнем да ви изненадваме с интересни предложения. За дамите Близнаци подготвихме невероятни колие и обици. Цветният турмалин – неустоим и ярък, придава чаровен шик. Съчетан с цветна тел и атрактивна метална верижка, той е идеално допълнение към лятната визия!

Кръгло мънисто от турмалин 12мм – 12 бр

Кръгло мънисто от турмалин 10мм – 15 бр

Тел за низане Tigertail син цирконий- 3 нишки 0,45мм – 100 см

Посребрен край за огърлица 10х4х4мм – 2 бр

Сребристи метални стопери 1.8мм – 2 бр

Посребрени декоративни бижутерийни телчета с главичка топче 50 мм – 2 бр

Колие:
Разделете телта на три равни части. Изравнете краищата им, съберете ги и ги облепете с хартиено тиксо. На всеки от краищата нанижете мъниста, редувайки големи с малки, а след това с трите оплетете познатата плитка, оставяйки в ъглите по едно мънисто. На средния край започнете нанизването от голямо мънисто, след това редувайте с малко – общият брой на мънистата е 8. На двата странични края започнете низането с малки мъниста, а след това редувайте с големи. На най-вътрешния нанижете 9 мъниста, за да може плитката да завършва симетрично, а на най-външния отново 8. Важно е, когато започнете да плетете, замятайки краищата, да оставяте в страничните вълнички по едно мънисто. Следете в долната част да поставяте едрите мъниста, а в горната по-малките.

Обици:

Отрежете от верижката елемент от голяма халка и две малки. Забележете, че халките не са заварени и могат да се отварят и затварят. Възползвайте се от това, за да прибавите успоредно до малките по още една малка халка. Нанижете на телче с главичка топче мънисто турмалин 10 мм. За най-ниската получена двойка халки, добавете висулка, оформена от телчето и мънистото турмалин. Можете да направите обикновено уше, усукана примка или примка капаче, за да прикрепите висулката към халките. Направете и другата обица. Готово!

Е, допадна ли ви нашата идея? Ще се радваме да споделите мнението си в коментар! Очаквайте още интересни предложения за следващите зодиакални знаци!

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

One Response to Бижу за зодия Близнаци

  1. София says:

    Опитах се да го направя, но не е чак толкова лесно, колкото изглежда 😀 Май ще трябва да дойда на някой урок да си подобря уменията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*