Бижу за зодия Везни – II

Зодия Везни ще бъдат неотразими с бижуто за тяхната зодия. Подготвихме им прекрасен и стилен комплект от колие и обици с невероятно съчетание на обсидиан и розов кварц. Цветовете им се допълват много приятно, подчертахме ги с разделители от Тохо аметист и Тохо искрящо черно. Светло лилавия шнур олекотява дизайна и го прави уникален. Пробвайте и вие, лесно е!

Необходими материали:

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от снежинков обсидиан 12 мм – 6 бр

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от снежинков обсидиан 8 мм – 2 бр

Полускъпоценни камъни – мънисто от розов кварц 10-12х14-20мм – 6бр

Toho мъниста 4мм Прозрачен медиум аметист (10г)

Тохо мъниста 3мм искрящо черно

Посребрена единична халкичка 12мм – 13 бр

Посребрена единична халкичка 6мм – 14 бр

Сребристи метални стопери 1.8мм – 2 бр

Посребрени метални капачета за стопери 4мм – 2 бр

Посребрена закопчалка тип щипка 10х5мм – 1 бр

Посребрени предпазители за тел 4.8мм – 2 бр

Посребрена двойна халкичка 7мм – 2 бр

Сребрист накрайник/клипс за панделка 10мм – 2 бр

Сива тел за низане Tigertail – 3 нишки 0,45мм – 25 см

Светлолилав велурен шнур 3мм – 65 см

Посребрени бижутерийни телчета с уше 50мм – 2 бр

Посребрени обици с винтчета

Необходими инструменти:

Клещи резачи

Клещи с плоски челюсти

Инструкции за изработка:

КОЛИЕ:

Първо трябва да подготвим разделителите. На 6 халкички от големия размер нанижете мъниста Тохо аметист, колкото е възможно по-плътно. На 5 халкички със същия ръзмер нанижете Тохо с черен цвят отново по-плътно.

Вземете приготвеното парче тел с размер 25 см и нанижете на него мънисто обсидиан 12 мм, разделител с аметист, обсидиан, разделител с аметист, обсидиан, разделител с аметист, мънисто розов кварц, разделител с Тохо черно, редувайте, докато нанижете и шестте мъниста с разделител с черен цвят между тях. Продължете с разделител с аметист, обсидиан, разделител с аметист, обсидиан, разделител с аметист и пак обсидиан. Получава се симетричен наниз. От двете му страни нанижете по един стопер и предпазител за тел. Върнете всеки край през съответните предпазител и стопер. Издърпайте добре наниза, така че да стои стегнат и затворете стоперите, притискайки ги силно, така че да остане място между предпазителя и мъниста за капаче. Покрийте стопера с капаче.

Вземете велурения шнур с дължина 65 см и го разделете на две парчета. Прекарайте първо едното през един от предпазителите за тел. Изравнете двата края и нанижете през двата 7 малки халкички. На изравнените краища поставете накрайник за шнур, а за него добавете и двона халкичка. Направете така и с другото парче шнур през другия предпазител. На една от двете двойни халки поставете закопчалката.

ОБИЦИ:

Вземете две халкички от големия размер и нанижете на тях Тохо аметист. На телче с уше нанижете мънисто обсидиан от по-малкия размер и направете уше от другата му страна. Закачете готовия елемент от едната му страна за халката с аметист, а от другата за кукичката.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*