Бижу за зодия Водолей

От 21-ви януари до 19-ти февруари рожденните си дни празнуват представителите на зодия Водолей. Предлагаме Ве една идея, с която да изненадате дамите от тази зодия – бижу с подходящия за зодия Водолей зодиакален камък – тюркоазът.

Нежният морскосин цвят на тюркоазът ще съчетаем с метални елементи и сребристобял кашмирен шнур, за да изработим уникален ръчнонаправен подарък за представителките на зодия Водолей.

Бижу за зодия Водолей - комплект бижута - колие и обици с мъниста от зодиакалния камък - тюркоаз

Коплект колие и обици с тюркоаз за зодия Водолей 

Необходими материали:

1. Мъниста от син тюркоаз 12 мм – 10 бр. (за колието)

3. Мъниста от син тюркоаз 12 мм – 2 бр. (за обиците)

4. Мъниста от син тюркоаз 8 мм – 18 бр. (за колието)

5. Мъниста от син тюркоаз 8 мм – 2 бр. (за обиците)

6. Мъниста от син тюркоаз 6 мм – 22 бр. (за колието)

7. Мъниста от син тюркоаз 6 мм – 2 бр. (за обиците)

8. Кръгло метално мънисто Бали 6×10 mm – 8 бр.

9. Бял кашмирен шнур ретина Menoni 5 мм – 1 м

10. Сребрист накрайник/клипс за панделка 10мм – 2 бр.

11. Сребристи метални стопери 1.8мм (70бр) – 4 бр.

12. Посребрени метални капачета за стопери 6мм  – 6 бр.

13. Посребрена единична халкичка 10мм – 2 бр.

14. Тъмно сребриста тел за низане 7 нишки 0,30мм – ок. 60 см

15. Посребрени бижутерийни телчета с уше 40мм – 4 бр.

16. Посребрени бижутерийни телчета с главичка топче 18 мм (10бр) – 2 бр.

17. Посребрени обици с винтчета 7.5×10.5мм – 1 чифт

Необходими инструменти:

Бижутерийни клещи с плоски челюсти

Бижутерийни клещи с обли челюсти

Бижутерийни клещи – резачки

Как да направим комплекта?

Започнете с изработката на колието. Отрежете 2 парчета кашмирен шнур Менони с дължина по 50 см. В единия край на всяко парче кашмирен шнур поставете накрайник за панделка като пъхнете плътно крайчето в прореза и стиснете накрайника с плоските клещи, за да го затворите. В ушетата на накрайниците закрепете по 1 халкичка. Завържете възел на всеки от свободните краища на шнура. Върху всеки ъзел поставете капаче за стопер и затворете с помощта на плоските клещи. Не се стремете да затворите капачето наведнъж – натискайте леко по няколко пъти от всяка страна на прореза, като редувате страните. Можете да регулирате дължината на колието според това къде завържете двете парчета тел при носене.

Отрежете парче тел за низане с дължина ок. 25 см. Нанижете 1 сребрист метален стопер, след което промушете през 1 от халкичките, закрепени към кашмирения шнур. Промушете крайчето на телта отново през стопера, но в обратна посока за да захванете телта за халкичката.  Стопера трябва да се намира на ок. 2 мм от халкичката. Стиснете стопера силно и рязко с клещите с плоски челюсти, за да го затворите. Изрежете стърчащото късо парченце тел. Поставете около стопера 1 посребрено капаче и го затворете с няколко движения, като натискате с плоските клещи последователно от всяка страна на прореза.

Нанижете на телта 3 мъниста от тюркоаз с размер 6 мм, 4 мъниста от тюркоаз с размер 8 мм, а след това редувайте 1 мънисто от тюркоаз 12 мм с едно метално мънисто Бали докато нанижете половината метални мъниста и общо 5 тюркоазени мъниста с размер 12 мм. Добавете 4 тюркоазени мъниста от 8 мм и 3 – от 6 мм.

Нанижете 1 метален стопер, а след него промушете телта през другата халкичка на кашмирения шнур. Промушете края на телта отново през стопера, но в обратна посока за да захване халкичката. Затворете стопера. Поставете капаче на стопера като внимавате да не нараните посребрената повърхност на капачето.

Отрежете парче тел с дължина ок. 35 см и повторете стъпки 3-7 за да оформите и втората висулка, като този път нанижете 8 мъниста от тюркоаз 6 мм, 5 мъниста от тюркоаз 8 мм, редувайте 5 мъниста от тюркоаз 12 мм с 4 метални елемента Бали и отново – 5 мъниста от тюркоаз 8 мм и 8 мъниста от тюркоаз 6 мм.

Обиците към комплекта можете да направите още по-лесно и бързо. Нанижете мънистата с размер 12 и 8 мм на телчета с уше, а мънистата с размер 6 мм на телчета с главичка топче. Оформете уше над всяко от нанизаните мъниста. Започнете като прегънете телта на 90 градуса с помощта на клещите с плоски челюсти, точно над тюркоазеното мънисто. След това хванете с клещите с обли челюсти, извийте телта за да получите уше и отрежете излишната част с клещите-резачки.

Как да направим свързващ елемент уше на телче с уше или главичка Как да направим свързващ елемент - уше на бижутерийно телче с уше или главичка Как да оформим свързващ елемент уше на бижутерийно телче с уше или главичка и нанизани мъниста

За да оформите уше на бижутерийно телче, първо прегънете телта под прав ъгъл с клещите с плоски челюсти, точно над мънистото, хванете телта с клещите с обли челюсти непосредствено над сгъвката, хванете свободния край на телта и я увийте веднъж около горното рамо на клещите, издърпайте докато телта мине плътно покрай и под рамото на клещите, отрежете излишната част от телта

Закачете елементите един за друг по ред на размерите ( най-малките мъниста се падат в долния край на обиците) като лекичко разтваряте ушетата на телчетата с клещите с обли челюсти. По същия начин закачете и за щифтовете за обици.

Честит рожден ден на всички дами от зодия Водолей!

 

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*