Бижу за зодия Риби

За момичетата от зодия Риби подготвихме нежно и феерично бижу от флуорит, аквамарин и планински кристал кракилюр. Сигурни сме, че нежната пастелна гама ще се хареса на всички. С фина метална верижка и няколко телчета придадохме атрактивен обем на стилното бижу.

Необходими материали:

Кръгло мънисто от флуорит 6 мм – 6 бр

Кръгло мънисто от аквамарин 6 мм – 8 бр

Кръгло мънисто кракилюр от планински кристал 6мм – 12 бр

Мънисто от планински кристал 10-12х14-20мм – 11 бр

Посребрена метална верижка, 2 мм – 230 см

Посребрени бижутерийни телчета с уше 50мм – 19 бр

Посребрена единична халкичка 8мм – 2 бр

Посребрена закопчалка тип щипка 10х5мм

Посребрени кукички за обици – 1 чифт

Необходими инструменти:

Клещи с плоски челюсти

Клещи резачи

Клещи с обли челюсти

Инструкции за работа:

КОЛИЕ:

Отрежете от металната верижка  5 парчета по 22 см и ги наредете едно до друго. В единия край нанижете през първата халка на едната телче. Нанижете на телчето произволно мънисто полускъпоценен камък 6 мм, прекарайте телчето през първата халка на следващата верижка, нанижете на него следващо мънисто 6 мм, нанижете следващата верижка в първата й халка, още едно мънисто и приключете с последната верижка. Направете уше плътно до нанизаните елементи. Нанижете успоредно по същия начин от тази страна още 4 телчета през 5 халки, като разнообразявате местата на камъчетата. В другия край на верижките прекарайте само едно телче. За ушетата на последните телчете добавете по една верижка с дължина 4 см, за която ще прикрепите останалата част от колието.

В съответните среди и на двете верижки добавете по един елемент, приготвен от телче с уше и по-едри мъниста планински кристал с неправилна форма. От страната с едно телче и четири мъниста от 6 мм добавете един за друг още 7 елемента, приготвени от телче с уше и мъниста планински кристал с намаляващ размер. Поставете накрая халка и едната част на закопчалката.

От другата страна на колието добавете за ушето 65 см верижка, прегъната на четири равни части. Съберете краищата й в халка, а на нея поставете и другата част на закопчалката. Готово!

ОБИЦИ:

На телче нанижете по-ситно мънисто планински кристал с неправилна форма, направете уше. В долния край добавете верижка с дължина 25 см, прегъната на шест равни части. За другото уше добавете елемент, приготвен от телче и мънисто аквамарин 6 мм. Поставете кукичка. Направете и другата обица. Готово!

Е, момичета, очакваме и вашите интерпретации по темата :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

2 Responses to Бижу за зодия Риби

  1. Данчето says:

    Аз не съм зодия Риби, но ми харесва и ще си направих такова. Не изглежда лесно, но ще подхождана моите по – отворени летни рокли.

    • marabu bg says:

      Пробвайте – сигурни сме, че ще се справите. Очакваме да ни покажете резултата :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*