Бижу за зодия Лъв

Неустоимо бижу, с което момичетата от зодия Лъв, могат да бъдат зашеметяващи през всички сезони. Съчетанието от розов и черен ахат и нежни бели перли Сваровски е изключително стилно. Оформените кръгчета с тел за низане аметист и пепел от рози придават предизвикателен шик, а дизайна се получи фееричен и лек.

Полускъпоценни камъни – мънисто от черен ахат 30×10мм – 2 бр

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от розов ахат 12мм – 6 бр

Сваровски бяла перла 6мм – 10 бр

Тел за низане Tigertail аметист – 3 нишки 0,38мм – 2м

Тел за низане Tigertail пепел от рози – 3 нишки 0,45мм – 2м

Посребрени предпазители за тел – 14 бр

Посребрен край за огърлица – 2 бр

Посребрени кукички с топче и намотка – 1 чифт

Посребрени метални стопери 2 мм – 16 бр

Посребрени метални телчета с уше – 10 бр

Посребрени метални телчета с главичка топче 18 мм – 2 бр

Посребрена метална верижка, 2 мм – 80 см

Колие:

Отрежете от двата цвята тел парчета с дължина около 20-25 см. Нанижете през двата края стопер и предпазител за тел, като ги оставите в края на отрязаните дължини. След това върнете краищата на двете парчета тел отново през стопера. Затворете го на около 1 мм от предпазителя. Вижте във виртуалното ателие на marabou.bg как се започва и завършва наниз. Изрежете излишните краища. Нанижете мънисто розов ахат и го изтеглете на около 3-4 мм от стопера. Вземете първо единия цвят тел и го прекарайте отново през мънистото. Преценете колко голяма дъга да оставите. Започнете да обикаляте първо с единия цвят тел, а след това с другия, около мънистото, по същия начин – прекарвайки телта през отвора на самото мънисто. Постепенно разширявайте всяка следваща дъга. Според вкуса ви можете да смесвате отделните дъги, ако са от тел с различен цвят, да ги разпределяте равномерно от двете страни – от това зависи голко обемни ще са готовите елементи. Накрая трябва да имате и от двата края на парчетата тел по пет сантиметра, за да завършите композицията. Нанижете и през двата стопер и предпазител за тел. Върнете краищата отново през стопера, стегнете, така че стопера да е на около 1 от предпазителя и на около 3-4 мм от мънистото. Затворете го. Изрежете излишните краища. По същия начин действайте и с всички останали мъниста – още три розови ахата и двата черни за колието и два розови ахата за обиците. Някои от елементите направете по-обемни и пищни, други – по-семпли.

Внимавайте да не нараните и начупите телта, докато работите с нея – от това зависи естетичния вид на бижуто!

Вземете перла 6 мм, нанижете я на телче с уше и плътно след нея оформете уше. Във виртуалното ни ателие можете да видите инструкциите за оформяне на уше на телче. Пригответе още девет такива елемента.

Отворете внимателно настрани ушетата на две телчета. Вземете верижката и я прегънете на три равни части, събирайки краищата от двете страни в отворените ушета. Затворете отново ушетата, връщайки в изходно положение. С отваряне и затваряне на ушетата на елементите с перлички, съединете всички елементи един за друг. Ако желаете следвайте нашия ред – след верижка, перла, розов ахат, две перли, черен ахат, перла, розов ахат, две перли, розов ахат, перла, розов ахат, две перли, черен ахат, перла, верижка.

Обици:

За да изработите елемента с розов ахат и тел за низане, действайте по същия начин, както в елементите в колието. Разликата е в това, че за да завършите композицията му, трябва да нанижете на двата края едновременно накрайник за огърлица и стопер. Изтеглете ги, възможно по-близо до мънистото и затворете плътно стопера, така че да остане вътре в накрайника. След това, затворете и накрайника, прилепяйки двете му страни една за друга. Във виртуалното ателие на marabu.bg, можете да видите инструкциите за поставяне на накрайник за огърлица. Извъртете ухото на кукичката перпендикулярно и я поставете в ухото на накрайника. Затворете ухото плътно. На телче с главичка топче нанижете перла и оформете ухо. Добавете приготвената висулка към предпазителя за тел в долната част на мънистото розов ахат. Направете и другата обица. Готово!

Хареса ли ви? Прави се бързо

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

3 Responses to Бижу за зодия Лъв

  1. Pingback: Стъпка към промяната – холистични бижута „hand made“ – авантюрин, аметист, ахат | Marabu.bg блог

  2. Мартина says:

    Страшно много ми харесва, но не съм много добра в следването на написани инструкции. Има ли някъде видео за това бижу?

    • marabu bg says:

      Все още не подготвяме видеоуроци за зодиакалните бижута. Няма проблем, обаче, да ни пишете на имейл marabu@marabu.bg, ако има нещо неясно. С готовнст ще помагаме :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*