Бижу за зодия Овен

За момичетата от огнената зодия Овен подготвихме предизвикателно бижу от гранат в кръгла и в неправилна форма и топаз. С фина метална верижка, няколко халкички и ефектни седефени копчета придадохме наистина атрактивен вид. Ето и инструкциите за изработката му:

Необходими материали:

Полускъпоценни камъни – мънисто от гранат 6х8мм (10см)

Кръгло мънисто от гранат 10 мм – 2 бр

Кръгло мънисто от топаз 8 мм – 10 бр

Кръгло мънисто от топаз 6 мм – 7 бр

Копче от естествен седеф – кръгло 15мм – 12 бр

Копче от естествен седеф – кръгло 25 мм – 1 бр

Посребрени декоративни бижутерийни телчета с уше 50мм – 12 бр

Посребрени декоративни бижутерийни телчета с главичка топче 18мм – 10 бр

Посребрена метална верижка 2 мм – 50 см

Посребрена единична халкичка 8мм – 22 бр

Посребрени овални кукички за обици със закопчалка 13х11мм – 1 чифт

Декоративна посребрена закопчалка с щифт 22х12мм – 1 бр– 1 чифт

Необходими инструменти:

Клещи с плоски челюсти

Клещи резачи

Клещи с обли челюсти

Инструкции за работа:

КОЛИЕ:

Вземете две парчета тел с дължина 7 см и пригответе 2 наниза, всеки от 7 мъниста гранат. В началото и края завършете нанизите със стопери 1,5 мм, по желание поставете капачета върху тях. В единия край на наниза гранат нанижете верижка с дължина около 10 см. Нанижете  краищата й срещуположно в единия отвор на седефеното копче 25 мм, така че единия край да остане отпред, а другия да бъде отзад. Стегнете. С помощта на парче тел, ще вкарате по-лесно верижката в отвора. На всеки от двата края добавете по една висулка – съответно от гранат и топаз, нанизани върху телче с главичка топче. По същия начин съединете и другия наниз към копчето с помощта на верижка с дължина около 12 см.

Обърнете копчето откъм гърба му и в двата му отвора вкарайте краищата на верижка с дължина около 12 см. Изтеглете я, така че краищата да се прехвърлят отпред, стегнете. На всеки край добавете висулки съответно от мънисто гранат и топаз върху телче с главичка топче.

Нанижете мънисто топаз 8 мм на телче с уше и изработете плътно до него още едно уше. По този начин изработете още 9 елемента. За всеки от нанизите гранат започнете да редувате симетрично седефено копче 15 мм с елемента от топаз и телче, свързвайки ги с помощта на халка. Добавете закопчалка. Готово!

ОБИЦИ:

На телче с уше нанижете кръгло мънисто гранат 12 мм и оформете уше плътно след него. Съединете седефено копче 15 мм с приготвения елемент с помощта на халка. Добавете кукичка. През другия отвор на копчето нанижете верижка с приблизителна дължина 8 см. На всеки от двата края добавете висулка от мънисто топаз и телче с главичка топче. Направете по същия начин и другата обица. Готово!

Момичета, очакваме и вашите интерпретации по темата :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*