Бижу за зодия Стрелец

Идейно, атрактивно, семпло, стилно и елегантно! Изживейте „Творческа сряда“ с новото бижу за зодия Стрелец! Нетрадиционното приложение на познатата метална верижка се оказа оригинално и притегателно, а комбинацията от бразилски содалит и бял матов ахат е изключително неустоима. За да добавим бляскав и ненатрапчив акцент в горната част на огърлицата, добавихме мъниста Тохо 2 мм. Ако ви харесва, ето как можете да си го изработите сами. Подкрепихме инструкциите с богат илюстративен материал…

Колие:

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от бял матов ахат 12мм – 10 бр

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от бразилски содалит – 10 бр

Тохо мъниста 2мм галванизирано сребро (10г) 

Посребрена метална верижка, 18 мм – 50см

Метални сребристи халкички за плетене, 12мм (46бр) – 22 бр

Метални сребристи халкички за плетене, 25мм (11бр) – 1 бр

Сребристи халкички, 10 мм – 10 бр

Сребристи метални стопери 2мм (1гр) – 4бр

Посребрени метални капачета за стопери 4мм (10бр) – 4 бр

Посребрени предпазители за тел 4.8мм (20 бр) – 4бр

Посребрена двойна халкичка 7мм (10бр) – 2 бр

Посребрена закопчалка тип щипка 10х5мм (1бр) – 1бр

Сива тел за низане Tigertail – 3 нишки 0,45мм (1бр) – 40 см

Обици:

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от бразилски содалит – 10 бр

Посребрена метална верижка, 18 мм – 50см

Посребрени обици с топче и намотка – 1 чифт

Посребрени бижутерийни телчета с главичка 35мм (10бр) – 2бр

Как да изработим колието:

Започнете изработката на колието от централната част. За целта трябва да отделите металните елементи от фабричните халки на верижката, за да ги съедините чрез по-едрите халки с диаметър 12 мм и 10 мм. За улеснение, следете снимката с нашия модел. Можете да измислите и ваша схема на съединяване, стига елементите да не се извъртат и накрая да прилягат добре. Правилно отваряне и затваряне на халките е само настрани с помощта на клещи с плоски челюсти. Ако не откривате къде сме поставили по-малките халки, пишете в коментар и ще помагаме :)

След като сте подготвили основната част, остава да добавите нанизите към връхните едри халки. За целта вземете парче тел с дължина 20 см. През късия му край нанижете стопер, предпазител за тел през цялото му каналче, така че да излезе от другия му отвор и върнете късия край на телта през стопера. Затворете стопера, като го сплескате с помощта на клещите с плоски челюсти. Поставете капаче за стопер, нанижете мънисто содалит и мънисто тохо галванизирано сребро. Редувайте ги, докато нанижете 10 мъниста содалит. След последното мънисто содалит нанижете стопер, предпазител за тел и върнете края на телта през стопера. Стегнете и затворете стопера. Поставете капаче. Добавете наниза към халката.

   

Повторете същите действия и за наниза с бял матов ахат. Накрая остава да прикрепите закопчалката към нанизите чрез двойни халкички.

Как да изработим обиците:

На телче с дължина 35 мм нанижете мънисто содалит и оформете усукана примка. Инструкции за това вижте в нашето виртуално ателие, тук: http://www.marabu.bg/page.php?PageID=68. За да получите ефекта на капаче, направете ушето по-близо до мънистото. Преди да усучете примката, не забравяйте да нанижете металния елемент от верижката. Накрая добавете кукичката. Готово!

Резултатът е невероятен! Ние сме изключително удовлетворени от дизайна на новото зодиакално бижу! Надяваме се, че и на вас ще ви допадне и очакваме вашите интерпретации :)

Някой възползва ли се от идеята за зодия Скорпион? Споделете ни! :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*