Бижу за зодия Телец

Blog_15_w28-kak-da-napravim-rachno-izraboteni-bijuta-s-kivi-iaspis-manista-toho

В настоящата статия ви представяме атрактивна идея за лятно бижу. Мъниста киви яспис се комбинират чудесно с акварелните цветове на мъниста Тохо. Освен това, съчетанието е изключително подходящо за момичетата от зодия Телец. С декоративни тръбички оформихме елегантни елементи. От атрактивната закопчалка се получи интересен център в дизайна на бижуто. Ето как се прави…

Необходими материали:

Сива тел за низане Tigertail 3 нишки 0,30 мм – 230 мм

Кръгло мънисто от киви яспис 8мм

Тохо тръбички 3мм Черен HYBRID Picasso – 10г

Посребрени бижутерийни телчета с уше 50мм – 8 бр

Посребрена декоративна тръбичка – 5 бр

Посребрени кукички за обици с топче и намотка – 1 чифт

Декоративна посребрена закопчалка с щифт 22мм – 1 брой

Посребрени метални капачета за наниз – 3 бр

Посребрени метални стопери 1,8 мм – 13 бр

Посребрени метални капачета 3 мм – 10 бр

Необходими инструменти:

Клещи с плоски челюсти

Клещи резачи

Клещи с обли челюсти

Инструкции за изработка:

Колие:

1.На телче нанижете мънисто яспис, декоративна тръбичка и отново мънисто яспис. Оформете уше плътно след мънистото. Подгответе общо 5 такива елемента, след което ги съединете един за друг, като отваряте ушетата внимателно настрани. За единия край на тези елементи добавете и кръглата част на закопчалката.

2. Разделете 180 мм тел за низане на 4 части, леко разминаващи се по дължина, така че колието да се получи несиметрично.

3. По-лесно е да започнете работа с наниза от горе надолу в композицията на колието. Ще обясним първо как се фиксират нанизите в капачето. Изравнете краищата на телта и през четирита нанижете стопер. Обърнете краищата на телта и ги вкарайте отново в стопера. Образувайте съвсем малка примка. Затворете стопера здраво и отрежете на около 2 мм излишната тел.

4. През примката нанижете телче с уше, обърнете края му и го изтеглете, колкото можете повече през самото му уше. На плътно изтегления край от телчето нанижете капаче. Оформете усукана примка и за нея закачете композицията от телчета и киви яспис.

5. Сега вече можете да започнете нанизването на мъниста Тохо на всеки край от телта, без да се обърквате за преценяването на баланса в дизайна и къде точно да сложите закопчалката. Нанижете първо на едната тел мъниста Тохо и щифта, прибран в закопчалката. Накрая нанижете мънисто яспис и стопер. Затворете плътно стопера и го скрийте с капаче. На другите краища също нанижете мъниста Тохо, сравнявайте дължината на наниза и когато стигне до щифта, прекарайте през щифта и отново продължете да нижете мъниста Тохо. Завършете отново с яспис, стопер и капаче. Готови сте с колието.

Обици:

1. Отрежете парчета тел с дължини 4, 5 и 6 см или толкова, колкото искате да бъдат дълги обиците ви. Процедирайте, както при колието – започенете с фиксиране на трите парчета тел в примка със стопер и след това с телче с уше в капаче за наниз.

2. На всеки край нижете мъниста Тохо, яспис и стопер. След затваряне на стопера, скрийте с капаче. За примката добавете кукичка. Готово!

Очакваме с нетърпение мнения и вашите интерпретации по темата :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута. Запазете постоянна връзка.

One Response to Бижу за зодия Телец

  1. Марчето says:

    Бижуто е стилно и изчистено. Определено отива на тази зодия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*