Вечните обици – как да маскирате недостатъците си?

Blog_15_w34-vechnite-obitsi-kak-da-maskirame-nedostatatsite-si

Пожелахте да прочетете…една много полезна статия от Влади :)

В настоящата статия продължавам да споделям знанията си за любимите ни обици. Вижте предложенията ми за един модел с много характерна структура на лицето. Може би в нея ще откриете малко от себе си. Ако имате по-големи очи, уста или нос и не знаете кои са обиците за вас, следвайте тези безценни правила. Научете как можете да засилите или да намалите оптически едрите черти на лицето си.

Висящите обици имат тенденцията да подчертават характеристиките на лицето ни. Обиците с по-силно извити кукички и с минимален контакт с меката част на ухото снижават оптически окото надолу и настрани. В същото време биха изтъкнали и най-фините черти на лицето, особено тези около устата. Забележете нивото, където завършва най-долната им част и преценете дали харесвате тази област, защото тя ще бъде най-забелязвана от околните.

Съобразете се с формата на носа си

Обиците с правоъгълна издължена форма повтарят и поставят ударение на вертикалните контури на лицето. Най-силно изразения вертикален елемент от лицето е носа, така че трябва да се съобразите най-вече с него. Силно изтъкващ ефект се получава, когато формата и размера на обиците се съотнася с тези на носа. Когато напомнят за него, повтаряйки формата му, но не и размерите, обиците биха прилегнали по-добре.

В илюстрацията обиците напълно повтарят размера и формата на носа на модела. От една страна, той изпъква и става фокус в нейното лице, но от друга чертите се уравновесяват и допълват.

В следващата илюстрация моделът е с малки и нежни обици в кръгла форма. Те са твърде малки за нейните едри черти – големи очи, уста и нос. Ако и вие имате подобна структура и предпочитате малки бижута, бихме ви препоръчали да изберете обици на винтчета, които да запазят целостта на формата на ушите ви. Малките капки, закачени на тънка тел са елементи, които не уравновесяват доминиращите й черти.

Средният размер обици във формата на звездички прилягат на модела по-добре, тъй като са по-пропорционални спрямо лицето й. Те приковават погледа ни на нивото на меката част на ухото й.

   

Създайте илюзия:

Ако искате да отдалечите визуално очите от носа, си сложете обици, които:

 • са средни или дори големи като размер, но в никакъв случай да не бъдат идентични с дължината на носа;
 • покриват меката част на ухото;
 • не висят свободно под меката част на ухото;
 • са със сходни на носа ви форми;
 • отразяват, доколкото е възможно, формата на очите и устата ви.

Съобразете се с шията и дължината на ушите си:

От изключителна важност, при избора на подходящите обици, са дължината и ширината на вашата шия и разположението на ушите ви. Приемете като правило, че колкото по-дълга е шията, толкова по-голямо ще е разнообразието от дължини, които биха ви отивали. Ако имате къса шия, винтчета или обици, фокусиращи вниманието върху меката част на ухото биха ви стояли по-добре от висящи обици. Сравнете визиите на моделите и ще се убедите в това.

        

Ако изпитвате затруднение при избора на обици за себе си или за подарък за някого, ще ви помогна с едно класическо правило. Спазвайки го и бъдете сигурни, че няма да сгрешите. Съществуват няколко класически форми обици, подходящи за всеки тип лице.

 • винтчета с най-различни видове мъниста (перли, кристали, полускъпоценни камъни или метал). Само се опитайте да намерите такива, които са пропорционални с меката част на съответното ухото;
 • обици-мидички (2-2,5 см в диаметър);
 • кръгли или овални халки (2-2,5 см в диаметър).

Ако ви предстои бизнес-среща или работното ви място изисква по-консервативна визия, е добре да носите ненатрапчиви бижута. Например обиците ви не бива да са по-големи от 0,5-2,5 см в ширина и дължина. Следете тези правила и ще имате винаги професионално подбрани бижута. С изчистената си линия, те са напълно подходящи за абсолютно всеки повод и стил.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Езикът на бижутата. Запазете постоянна връзка.

4 Responses to Вечните обици – как да маскирате недостатъците си?

 1. Pingback: Персоналният фактор – съобразете се с формата на лицето – I! | Marabu.bg блог

 2. Красимира Калоянова says:

  Статията е много полезна. От години се чудя кои типове ми отиват най – много и все нещо не е както трябва.

 3. милена says:

  Какви са магическите свойства на планинския кристал – интересно за приложението му

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*