Вълшебни камъчета: Лятно презареждане – измайсторете сами своето енергийно бижу

Вълшебни камъчета

От днес www.marabu.bg предлага на вашето внимание една специална поредица, посветена на кристалите и полускъпоценните камъни и техните мистични свойства. В продължение на няколко седмици ще ви запознаем с вълшебствата на камъните и ще ви предоставим възможността сами да изработите свое индивидуално магично бижу. Не забравяйте само да споделите резултата във форума и да се похвалите в галерията! Ето я и първата тема от поредицата:

Лятно презареждане: измайсторете сами своето енергийно бижу

Лятната отпуска е времето от годината, през което можем да се отдадем на активна релаксация. Сега е момента да се погрижим за здравето и красотата си, да се освободим от стреса и негативните емоции, да презаредим тялото и духа си с положителна енергия, да пречистим съзнанието и душата си.

Верни на философията, че винаги е най-добре да съчетаем полезното и приятното с красивото, подготвихме за вас една специална лятна поредица, посветена на мистичните свойства на кристалите, скъпоценните и полускъпоценните камъни за да ви помогнем да изработите сами истински вълшебни бижута, които да носят не само радост за окото, но и хармония за душата.

За целта поехме на едно далечно пътешествие, първата спирка от което е екзотичната и непозната Индия. Преди да прекрачим прага и да ви поведем с нас, обаче, нека хвърлим един поглед и върху приготовленията на багажа.

Опаковахме само най-необходимото – малко любопитство, повечко добро настроение, торбичка вълшебни камъчета, специално подбрани от каталога на marabu.bg и, разбира се, подробен пътеводител в света на мистиката. В първите страници открихме някои най-общи насоки, които бихме искали да споделим с вас.

Приятно ми е, Холистична Медицина.

Запознахме се с тази мистериозна дама – холистичната медицина и бързаме да ви я представим. Тя е колкото непозната, толкова и популярна по нашите географски ширини. Но какво всъщност представлява холистичната медицина?

Самата дума холистичен произлиза от гръцки и означава „цялостен”. Холистичната медицина представлява концепцията, че всички аспекти на потребностите на човека, били те физически, психологически, умствени, емоционални, социални или духовни трябва да се разглеждат като едно цяло за постигане на оптимален резултат. Тя в никакъв случай не отрича методите на традиционната медицина, когато приложението им е наложително. Дори напротив, тя дава възможност за използване на богат набор терапии, съпътстващи конвенционалното лечение като масаж, рейки, хомеопатия, медитационни практики, хипнотична регресия (връщане към минали усещания и преживявания с цел анализ, цветотерапия, кристалотерапия и др.)

Чудотворната съкровищница

В холистичната медицина е широко застъпена употребата на кристали и полускъпоценни камъни като средство за лечение, известно под общото наименование кристалотерапия. Всъщност, от древността до днес се смята, че кристалите, скъпоценните и полускъпоценни камъни притежават духовно извисяващи и лечебни свойства. Лековитите кристали позволяват своеобразно „зареждане” с енергия чрез правилно насочена емоция и могат да се изполват и за медитация. Те могат да се носят от човека или да бъдат поставени на място, от което лечебните им вибрации да достигнат до всеки. Лечителите също така практикуват масаж с камъни, чрез който се постига балансиране на чакрите и аурата.

Енергия от Изтока

Точно тук решихме да поемем по пътя към Индия и да ви разведем из вълшебния свят на хиндуистките вярвания. Вниманието ни привлече най-вече концепцията за чакрите и благотворното влияние на полускъпоценните камъни и кристали върху техните функции.

Думата чакра произлиза от санскрит и се превежда като колело. Самите чакри са своеобразни енергийни центрове, седем от които са разположени по дължината на гръбнака на възлови точки от човешката нервна система. Те концентрират биофизичната енергия (прана) на човешкото тяло.

Всяка чакра отговаря за съответните човешки качества, а начинът на преминаване на енергийния поток през седемте чакри формира личността и поради това – предопределя до голяма степен чувствата, емоциите и способностите на индивида. Правилното функциониране на чакрите се корени в баланса и допринася за физическото и психическо здраве на човека. Нарушаването на този баланс може да доведе до много сериозни последици. Чакрите могат да бъдат твърде или недостатъчно активни. За да се уравновеси работата им, т.е. да се „затвори” или „отвори” дадена чакра, могат да бъдат използвани различни медитационни практики, подпомогнати от цветотерапия и кристалотерапия.

Ето и седемте главни чакри, всяка оцветена в съответстващия и цвят. Посочени са и основните качества, които всяка управлява, както и камъните, които спомагат за контрол на чакрите.

Чакра Качества Затваряне Отваряне
Седма чакра Сахасрара – чакрата корона (виолетов цвят) Разбиране

Космическо съзнание

Просветление

ОпалТурмалин

Аметист

Апофилит

Диамант

Херкимер

Прозрачен кварц

Шеста чакра – Аджна – чакрата на третото око(цвят индиго) Проницателност

Интуиция

Психични сили

Динен турмалин

Лапис

Лабрадорит

Аметист

Лунен камък

Сугилит

Пета чакра Вишуддха – чакрата на гърлото (син цвят) Комуникация

Креативност

Лечение

Ларимар

Аквамарин

Тюркоаз

Кианит

Син топаз

Азурит

Четвърта чакра Анахата – чакра на сърцето (зелен цвят) Любов

Надежда

Състрадание

Смарагд

Зелен турмалин

Малахит

Розов кварц

Кунзит

Родохрозит

Трета чакра Манипура – чакра на слънчевия сплит (жълт цвят) Енергия

Виталност

Желание и сила

Кехлибар

Лунен камък

Перидот

Цитрин

Калцит

Топаз

Втора чакра Свадхистхана – сакралната чакра (оранжев цвят) ЕмоцииСексуалност

Интимност

Хризокола

Прозрачен кварц

Нефрит

РубинСердолик

Цитрин

Първа чакра Муладхара- коренна чакра (червен цвят) Инстинкт за оцеляване

Сигурност

Стабилност

Черен турмалин

Хематит

Опушен кварц

Хелиотроп

Гранат

Рубин

Всъщност, тези седем чакри се намират на човешкото ниво. С разширяването на съзнанието чрез различни медитационни практики, навлизаме в дебрите на Свръхдушата, където ни посрещат чакрите на четвъртото и петото измерение.  Тези далечни пътешествия обаче не са по силите на всеки. Ние ще ви преведем единствено през първото стъпало – Осмата чакра или Звездата на Душата. Тя се намира на около тридесет сантиметра над главата и е известна още и като Тронът на Душата или Зародиша на физическото проявление. Цветът и е искрящо бял а качествата, които управлява – Божествената Любов, Божественото Състрадание и Себеотрицание. Смята се, че минералът циркон спомага активирането на осмата чакра.

Повечето специалисти в областта на холистичните медицински практики обаче и особено тези, които работят с камъни и кристали съветват да използвате интуицията си и да се вслушате в зова на самите камъни, тъй като въздействията им са строго индивидуални. Необходимо е  просто да се отпуснете и да почувствате естественото привличане на кристалите. Разтворете дланите и сърцето си, за да позволите на точното вълшебно камъче само да намери пътя до вас. Точно това ще го направи специално.

А дали кристалотерапията е подходяща за вас? Проверете сами. Разгледайте нашите специални предложения, повикайте своите вълшебни камъчета и когато долетят при вас, изработете своето магическо бижу, заредено с  много обич, положителна енергия и добро настроение.

С много позитивни вибрации,

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Холистични бижута. Запазете постоянна връзка.

One Response to Вълшебни камъчета: Лятно презареждане – измайсторете сами своето енергийно бижу

  1. Pingback: Вълшебни камъчета: За всеки вкус – измайсторете енергийно бижу в любимите си цветове | Marabu.bg блог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*