Етно Магия – категориите!

И днес за всичи автори и любители на ръчно изработените бижута ще надникнем зад завесите на Етно Магия! Надяваме се, че тази толкова атрактивна и модерна тема ви е заредила с идеи,  а неустоимите награди и шансът да участвате в ежегодната изложба за дизайн и изработка на бижута са погъделичкали състезателския ви дух!

За да обмислите с какви модели ще се включите от 7 май, днес ви представяме четирите, станали традиционни, категории в конкурсите на marabu.bg. Те носят провокативни имена и дават огромна творческа свобода.

Можете да се състезавате в конкурса с до 3 бижута, във всяка една от четирите възможни категории. Спрямо техниката и материалите, които сте използвали, можете да ги добавите към „Низане и Тел“, „Плетене, Бродерия и Сутаж“, „Смола, Глина и Стъкло“ и „Be creative“.

За да ви помогнем в преценката в коя категория попадат вашите модели, изброихме основните техники:

  • „Низане и тел“ – Бижутерийно низане, Бижутерийни телчета, Плетене с халкички, Мемори тел, Свободно моделиране с тел, Моделиране на тел с Уиг-джиг, Моделиране на тел с Гизмо, Моделиране на тел с уреди за усукване и/или навиване на тел, Френска техника за плетене с тел и други вариации по темата;
  • „Плетене, Бродерия и Сутаж“ – Плетене с мъниста (Пейот и обемните му варианти, Плетка под прав ъгъл и обемния вариант, Зидария, Стъпаловидна плетка, Ндебеле, Плоска спирална и обемна спирална плетка, Плетени кабушони, Плетене на мъниста в мрежа, Тъкане с мъниста), Бродерия с мъниста, Сутаж, вариации и комбинации от изброените техники и други;
  • „Смола, Глина и Стъкло“ – елементи и мъниста, изработени с различните варианти на Metal clay, смола (епоксидна и бижутерийна), глина (епоксидна, полимерна и класическа), стъкло, продукти от системата Vintaj, патини, емайли и други и впоследствие добавени в авторски дизайн;
  • „Be creative“ – дава пълна свобода по отношение на използваните техники и материали.

Бижутата, с които участвате в категория „Be Creative“ могат да бъдат изработени от всякакви рециклирани и/или нестандартни материали. Използваното съотношение и вид зависят изцяло от вашето вдъхновение и съобразно творческата ви идея.

Тези, с които участвате в категориите „Низане и тел“, „Плетене, Бродерия и Сутаж“, „Смола, Глина и Стъкло“ трябва да бъдат изработени от поне 70% готови елементи. Това са мъниста от стъкло, метал и полускъпоценни камъни, мъниста зрънца, метални елементи и аксесоари, тел за низане и/или моделиране, панделки, кожени и текстилни шнурове, кристални перли и кристални мъниста, естествени перли, мъниста от корал и седеф, дървени, лурексови, акрилни или мъниста от друг синтетичен материал, Metal Clay, Бижутерийна глина (в това число класическа, полимерна и епоксидна) или Епоксидна бижутерийна смола.

Не забравяйте, че всички бижута, с които участвате в конкурса трябва да бъдат нови, авторски, неизлагани и непубликувани досега. Съвсем скоро ще бъде активен и сайтът на конкурса, където ще можете да сверите цялата информация и правилата за участие. Формата за качване на снимки ще отворим на 7 май.

В следващите дни ще разкажем повече за членовете на журито и условията на Етно Магия! Желаем ярки, вдъхновяващи и зареждащи празници :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Предизвикателства и конкурси. Запазете постоянна връзка.

One Response to Етно Магия – категориите!

  1. Pingback: Етно Магия – събудете състезателския си дух! | Marabu.bg блог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*