Петъчно вдъхновение: как да направим атрактивно ажурно мънисто от капачета?

В стъпка по стъпка, ето как…

Атрактивна идея, която приложихме и в зодиакалното бижу за момичетата Овни. Най-добре се получи с декоративно капаче за мъниста от метал Бали 11х5 мм, но можете да пробвате и с други. Необходими са още телчета с уше и дължина 50 мм, клещи с плоски челюсти, клещи с обли челюсти и клещи резачи.

1 . Нанижете на телче две капачета, обърнати с широката им част едно към друго. Изтеглете ги плътно до ушето. Ако отвора на капачетата, които сте си избрали е по-голям, се налага преди и след тях да нанижете и мънисто Тохо 2 мм в подходяща гама.

2. Следва да оформите усукана примка. Инструкции за това ще намерите в нашето виртуално ателие, тук. Направете прав ъгъл на 3-4 мм след последното мънисто и го хванете с клещите с обли челюсти вертикално.

 

3. С помощта на показалеца на лявата ръка оформете примка около горното рамо на клещите. Извадете клещите и отново ги пъхнете, за да изпънете телчето настрани вляво и плътно назад. Така се оформя хубаво кръгло уше.

 

4. Хванете стабилно ушето с клещи с плоски челюсти с дясната си ръка. С лявата вземете клещи с обли челюсти, хванете телчето в края му и започнете да усуквате в посока на часовниковата стрелка, първо плътно след ушето, а след това в посока към капачето.

5. Правете плътни, една до друга навивки.

 

6. Изрежете с клещи резачи излишната тел. Притиснете крайчето, което остава, надолу към навивките с помощта на клещи с плоски челюсти.

Готови сте! И запомнете, че само едното уше ще може да се отваря настрани с клещи с плоски челюсти :) Ще се радваме да ни споделите в какви модели бихте го приложили :)

А ако не се справяте сами, заповядайте на урок Бижутерийни телчета в Ателие Марабу!

 

Сподели:
Тази статия е публикувана в Как да направим.... Запазете постоянна връзка.

2 Responses to Петъчно вдъхновение: как да направим атрактивно ажурно мънисто от капачета?

  1. Laura says:

    Thanks for posting the how-to. I’m going to give this a try.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*