Преподавателите на Ателие Марабу: Албена Катанова

Blog_15_w33-prepodavateli-tehniki-za-izrabotka-na-bijuta-atelie-marabu

Албена Катанова – слънчева, позитивна, внимателна, талантлива, експериментираща и изключително сръчна. Така нашият екип би описал най-новия, но не по-малко опитен, преподавател в Ателие Марабу. Тя грабна нашето доверие с проявените прецизност, самодисциплина и креативност по време на посещаваните от нея нива по приложна бижутерия в Ателие Марабу.

През 2014 година приятно ни изненада с първата си награда в конкурса на marabu.bg „Етно Магия” в категория Плетене, бродерия и сутаж. Нейните техники са Бижутерийно низане, Работа с инструмента Уиг-джиг, Работа с тел тип Memory, Моделиране с тел, Сутаж, Бродерия с мъниста. Едва ли е учудващо, че по професия Албена е текстилен инженер. Дали това е нейното призвание? Тя споделя, че успоредно с работата винаги е имала интерес и отношение към ръчното творчество – без значение дали става дума за ушиване на дреха или декорирането й с аксесоар.

Всичко това прозира и в нейните модели. Тя е истински експериментатор и с готовност попива всяка нова техника. В момента нейната дъщеря е студентка в Кардиф, Уелс и вероятно й остава повече време за творчество. :) Като доказателство споделяме няколко нейни бижута.

   

Очакваме още приятни изненади от Албена! Можете да я следите в нейното онлайн магазинче Katano или да се запознаете лично с нея в Ателие Марабу!

   

Сподели:
Тази статия е публикувана в Ателие Марабу. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*