Уловете златната си рибка – правилните кукички за вашите обици

В настоящата статия решихме да ви разкрием тайната на различните видове обици.  Повечето момичетата се интересуват предимно от дизайна на обиците си и дали пасват на формата на лицето им. Начинът на захващане към ухото обаче,  е неделима част от модела и от неговата визия. Ще останете изненадани колко разнообразни могат да бъдат кукичките! Може би някои от тях ще видите за първи път, а други сте забравили, че съществуват. Нека момичетата с непробити уши не остават разочаровани, защото и за тях ще предложим свежи идеи!

Повечето модели обици попадат в две категории – със закачане на ухото или с клипс за защипване.

Често срещани и носени от момичетата обици са тези, закопчаващи се с винтче. Те са стандартен и класически модел, много практичен и подходящ аксесоар към ежедневното облекло.

   

Терминът за обици с кукички може да се използва за няколко разновидности в моделите. Първата е в стил висящи обици с тънка телена кукичка, преминаваща през дупката на ухото. Тази категория се наричат още обици с английска закопчалка. Тя представлява лостче, отварящо се назад. Стои много стилно, особено към перли. Нашите обици Супернова са изработени с галванизирано мънисто в цвят индиго и  резултата е разкошен. Подобни кукички можете да намерите и в сайта на Marabu.bg

   

Друг тип обици за пробити уши са френски кукички за обици. Те са с фина извита форма, преминаваща елегантно през ухото. Някои са много деликатни и нежни, други са по-едри и представляват различни дизайнерски хрумвания. С този вид фокусът пада изцяло под ухото и много момичета ги намират за изключително удобни. В нашия продуктов каталог ще намерите съвсем изчистени кукички с уше, кукички с топче и намотка и изключително елегантните кукички Лили.

   

Интересен вариант са кукичките с бъбрековидна форма. Тяхната закопчалка е съвсем незабележима и акцентът пада изцяло върху дизайна на обиците. Във виртуалното ни ателие можете да намерите  обици Зимно цвете. Правят се много лесно, а са толкова ефектни!

   

За момичетата с пробити уши и по-консервативен вкус са подходящи обици, които се закрепят с клипс, наричан понякога френски и сгъващ се срещу задната част на ухото. Вариант на това закопчаване са вторият чифт, които се стабилизират към ухото с Омега клипс.

   

Ще се учудите колко много идеи могат да се предложат и за момичетата с непробити уши. Разпространеният вариант са обиците с клипс. Много дизайнери работят върху формата на механизма и добавят своите решения в изгледа им. Като правило, той трябва да е достатъчно стегнат, за да стои добре моделът на ухото и достатъчно широк, за да издържа тежестта му. При някои обици може да се регулира напрежението в клипса. Например при тези със завиващо се винтче, което осигурява здраво обицата към мястото, където е поставена. То обхваща много силно ухото в определена точка и за някои хора би се оказало неприятно. Често обици във винтидж стил са с такова захващане.

      

Клипсовете, наричани още клип-онс, позволяват изчистен около ухото дизайн. Те са по-удобни от обикновените, защото по-малка част от ухото е подложена на напрежение.

   

Друга алтернатива за непробити уши са магнитните обици – сравнително нов и атрактивен вариант. Те са леки, поставят се и се свалят много лесно.

   

Не подценявайте тази част от дизайна на обиците! Тя е важна за начина, по който стои всеки един модел. Открийте този, с който ще изглеждате зашеметяващо, но и ще се чувствате комфортно. Очаквайте следващата статия, за да разберете как да избегнете проблемите с неправилно фиксирани обици.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Езикът на бижутата. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*