Цветове от палитрата – зелено

Зеленото е цветът на природата, на царството на растенията. Качествата на зеленото обикновено се характеризират с хармоничност и баланс, в действителност разположението му в цветния спектър е по средата. Докато червено и жълто са сравнително топли цветове, синьо и виолетово – студени, зеленото може да клони и към двете стойности, в зависимост от наситеността на нюансите си.

Зелено развитие

   Зеленият цвят често изразява силата на природата. Зад него стои израстването, желанието за промяна и постигане на целите. Животът е неизменен кръговрат, той е процес на трансформация от едно състояние в друго. Балансът и чувството за ред трябва да присъстват по време на израстването, за да бъде самото то устойчиво, а всеки следващ етап от процеса да е сигурен.

         

Личното пространство и чувството за свобода се засилват, когато усещаме зеления цвят. Търсим зелени гледки, когато изпитваме необходимост за почивка, те помагат за успокоение в емоционален и физически план. Човешкото око разпознава много повече нюанси в зеленото, отколкото във всеки друг цвят. Затова всеки го възприема по различен начин.

Ето как в обици Дъга  интерпретирахме познанията за цветния спектър и изработихме прекрасен и семпъл дизайн в преливаща гама. Убедете се, че зеленото наистина е в центъра на дъгата и свързва топли и студени цветове. В комплекта гривна и обици наситеното и дълбоко зелено на малахита, в съчетание със Swarovski еринит, напомня за обширни ирландски поляни, вдъхва усещане за свобода и движение.

   

Зелени отношения

Зеленото най-добре отразява вибрацията на отношенията. По време на израстването си, характеризирано точно с този цвят, срещаме много и различни хора около нас. Начинът, по който се отнасяме с тях, показва дали умеем да балансираме нашите нужди с тези на другите. Ако е възможно да развием взаимни отношения на споделяне и грижа, всички ще бъдем обогатени, по-отворени към света и свързани един с друг. Когато някой се опитва да контролира останалите, връзката е манипулативна, базирана върху негативизъм, потенциалът за разбиране на света се ограничава.

         

Зеленото има експанзивна сила, която трябва да се използва правилно в развитието на отношенията с околните. Също така, то отразява умението ни да управляваме действията си. Често неконтролираната зелена енергия се сравнява с емоции като гняв и ревност.

Зеленият цвят в комплекта Млечен път има успокояващо действие, създава стилна и авторитетна визия и по-скоро раздалечава отношенията с околните. Докато в гривната със стъклени мъниста Millefiori, неговите нюанси са много по-закачливи, по-топли и сближаващи.

   

За хора, живеещи и работещи далеч от естествената природна среда, градските градини и паркове помагат за възстановяване на баланса и стремежите. Когато изпитвате чувство за осуетени амбиции, ограничение от външни обстоятелства, отпускането в зелена среда или кратката разходка възвръща спокойствието. Силата на зеленото може да е изразена по хармоничен начин – екологичен баланс, където всички елементи са съгласувани помежду си и взаимно се подкрепят. От друга страна – може да е съзидателна, променяща и попиваща всичко наоколо.

         

Енергията на зеленото може да е увлекателна, подтикваща към търсене на нова посока и идеи. То ни позволява да намерим начин за постигането на стремежите си, прави ни по-скоро търпеливи към околните, отколкото целящи да доминираме. Осигурява процеса на израстване, като показва как да балансираме трудните и крайни черти от характера си.

В колието Стил и блясък, кристалите Swarovski еринит, в съчетание с цвят аметист, придават успокояваща енергия на мултифункционалното бижу. В гривната Плодова градина зеленото в стъклените глазирани мъниста и кубчетата с ефект на Котешко око е закачливо и подтикващо към действия. Предизвиква желание за нови стремежи и ангажираност.

   

Добавете зелено в живота си, когато:

  • Изпитвате чувство на ограниченост, причинено от външни обстоятелства;
  • Имате нужда от промяна, но чувствате страх от неизвестното;
  • Чувствате се затворен в клетка, контролиран от чужди правила, искате да излезете извън рамките и влиянието на околните;
  • Имате нужда от вдъхновение и нови идеи;
  • Имате нужда от хармония на духа
  • Имате проблеми в личните отношения, например, когато робувате на някого или се опитвате да доминирате;
  • Изпитвате негативна зелена енергия – чувства и емоции, като гняв, ревност и ненаситност.
Сподели:
Тази статия е публикувана в Палитра. Запазете постоянна връзка.

One Response to Цветове от палитрата – зелено

  1. Pingback: Изгубеният символ – в търсене на пъстроцветното камъче! | Marabu.bg блог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*