Facebook страница – бизнес предизвикателство за вашите бижута

Ако желаете да превърнете изработването на бижута от хоби в малък бизнес или искате повече хора да научат за вас, то фен-страница във Facebook е идеалното решение. Ако нямате достатъчно средства за свой собствен уебсайт или достатъчно знания и смелост, за да предлагате бижутата си на места като Etsy или Folksy, то безплатна страница във фейсбук е отлично решение.С настоящата статия лесно ще прецените плюсовете и минусите, ще научите как да улесните намирането й от вашите фенове и как да привлечете клиенти. Възползвайте се от всички възможности и ще разберете, че е прекрасна платформа за изява, чудесен начин за печелене на фенове и за докосване до бизнес предизвикателствата.

Това е мястото, където без особени технически умения, можете бързо да създадете истинска бизнес страница. Въведете приложенията, които са ви нужни и те ще направят страницата ви атрактивна. Лесно можете да качвате снимки на бижутата си и да се свързвате с клиентите си. Измежду всички социални мрежи, фен-страниците във Facebook са единствените, които се индексират от Google. Поставяйки ключови думи в цялата страница и редовно обновявайки съдържанието й,  можете да създадете впечатляващо SEO (search engine optimization).

Стъпка по стъпка

Всяко начало е трудно, а развитието бавно, но с упоритост и постоянство ще постигнете успех. С всеки нов посетител, харесал страницата ви, ще изпитвате все по-голямо удовлетворение и сигурност в себе си. Това е мястото, където публикувайки снимки на ръчно изработените от вас бижута, можете да получите незабавна обратна връзка. Да разберете техният коментар относно работата ви, да направите изводи за себе си – къде трябва да наблегнете, къде са силните или слабите ви страни. Когато някой достигне до вашата страница, опитайте се незабавно да привлечете вниманието му и да го накарате да се почувства на правилното място. Насърчете го да стане ваш фен, да се обвърже със страницата ви и да я търси отново и отново. Някои от тях със сигурност ще се превърнат във ваши приятели. Посетителите могат да добавят техни снимки, видео и да коментират на стената ви. Освен това, когато те се отбелязват, съдържанието, което са публикували се показва на техните страници и така ще има повече видимост и публичност за самите вас. Приемете го като изграждане на общество, обединено от вашите лични интереси.

Използвайки възможността за реклама във Facebook, можете да набавите допълнителен трафик от Facebook към вашата фен-страница. Не сме SEO специалисти, но ще се опитаме да ви дадем основни насоки в изграждането на вашата страница.

Изберете подходящо заглавие за вашата страница

Когато създавате фен-страница за първи път, трябва да изберете подходящо заглавие – може да бъде името на вашата марка или фирма, като най-добре да бъде с няколко описателни думи. Осигурете си потребителско име (username). След като достигнете броя от 25 фена към страницата ви, ще имате възможността да регистрирате уникално потребителско име на адрес. Така, вместо дългият и незапомнящ се линк, можете да намалите дължината на връзката като използвате името на марката ви, фирма и т.н.

Използвайте подходяща картинка

Всеки път, когато публикувате, малката снимка ще показва част от голямата, така че трябва да експериментирате с изображението, за да получите ефекта, който желаете. Най-удачният размер за снимка на корица (cover) 900/334рх, а профилните снимки са квадратни.

Напишете интересна и заинтригуваща информация в секцията „За нас“

Има малко текстово поле, намиращо се точно под изображението на вашата фен-страница. Използвайте тази зона правилно, като напишете интересна информация – с какво се занимавате и как можете да помогнете на вашите фенове. Добре е да добавите и външна връзка (използвайте http://, за да бъде активна връзката).

Вмъкнете публикациите от блога ви

Използвайки приложението Бележки, вмъкнете Rss – хранилката (feed) от блога ви и всеки път, когато публикувате в него, страницата автоматично ще се обновява. Феновете по-лесно ще намират публикациите и ще могат да четат и коментират. Страницата ви ще е свежа, атрактивна и привлекателна.

Създайте таб тип ”площадка” (landing)

Можете да създадете напълно функционираща страница тип „площадка” за хората, които все още не са ваши фенове. Това е начина да ги привлечете към вашата страница, блог или сайт, като използвате атрактивни изображения, текст с ключови думи, връзки, дори и видео-материали. Просто добавете статично FBML-приложение, поставете вашия FBML-код. След това редактирайте настройките на страницата, като изберете етикета (таб), на който искате да попадат посетителите. Подробна информация можете да намерите в он-лайн ръководството на фейсбук.

Присъединете се към Twitter и Pinterest

Използвайки новото приложение на Facebook за свързване с Twitter, можете да пишете обновявания на статуса до 420 знака, които ще се появят във Вашия акаунт в Twitter. Това е добър начин за подобрена видимост и популяризиране.

Ще заобичате толкова силно това виртуално място, знаейки, че е лично ваше. С времето ще наберете фенове, а най-вероятно ще започнете и да печелите от дейността си. Отбелязвайте и празнувайте всеки достигнал кръгъл брой фенове. Коментирайте, публикувайте любопитна и полезна информация, давйте съвети, вдъхновявайте ги със снимки на бижута. Предлагайте им интересен дизайн на обици, колиета и гривни, обвързани тематично с различните празници. Насърчавайте ги и внимавайте да не прекрачите границата – да прекалите с натрапчивите за някои клиенти оферти. Действайте колегиално с други страници, развиващи дейност във вашата област. Споделяйте и цитирайте техни бижута, но без да ги рекламирате. Така можете да спечелите полезно сътрудничество и потенциални клиенти.

® Цялото съдържание на този сайт е предмет на авторското право на Marabu.bg и Екселент Експертс ЕООД. Това съдържание не може да бъде копирано, възпроизвеждано или използвано по друг начин без изричното ни съгласие. Вие можете да копирате и възпроизвеждате отделни части от статиите ни при условие, че се позовавате на източника и поставяте линк към него.

Начинът на отваряне на линка не следва да въвежда потребителя в заблуждение по отношение на Marabu.bg и дейността, която развиваме, както и да уронва престижа ни.

 

 

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*