На горния рафт попита Pollyline Studio!

na-gornia-raft-predstavia-pollyline-6Следващият автор беше с нас в началото на това приключение :)! Щастливи сме, че част от петото издание на базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“ отново е Поли Сергеева и марката за бижута Pollyline! Частица от себе си тя влага във всяко свое бижу. Емоционална и открита, с много настроение, ето какво сподели с нас Поли:

  1. Как се роди идеята и кой стои зад марката бижута?

Казвам се Поли Сергеева, по професия – архитект. Работохолик – по избор, а както се оказва в последно време – и дизайнер на бижута. Идеята за Pollyline доби форма преди около четири години, след един от конкурсите за ръчноизработени бижута, организиран от Ателие Марабу. Срещата на финалистите беше вълшебно преживяване, даде ми възможност да осъществя един така жадуван диалог с хора, „предаващи на моята честота“.

na-gornia-raft-predstavia-pollyline-2

А не е ли тръпката да споделим част от себе си с околния свят една от двигателните сили на изкуството въобще? Тогава се запознах и с Цветомира Филипова, която вероятно познавате като човекът зад блога Фабриката за творчество. Тя бе част от журито на конкурса. За мен и начинанието ми, обаче, Цвети се превърна във фея – кръстница: видя потенциал, насърчи ме да развивам идеите си и до днес е една от опорите ми като автор.

na-gornia-raft-predstavia-pollyline

 2. С какви трудности се сблъскваш в процеса на работа?

В основата на бранда е експериментът. Стремежът ни да се преборим с функционалната фиксация, да дадем нова роля на материалите и предметите. В този смисъл, трудностите по реализирането на някоя идея придобиват положителния знак на търсено предизвикателство. Извън това, разбира се – боря се с ограничените си 24 часа в денонощието, дали фотографиите ми са на фокус, и,  да речем – вечните опити да не настане хаос наоколо, докато пиля, режа и лея.

na-gornia-raft-predstavia-pollyline-1

  1. Кое те вдъхновява?

Всичко прекрасно, което може да се завърти в съзнанието ми, мозъкът преработва в идеи.

  1. Хоби или професия е за теб изработката на бижута?

Разбира се – хоби. Въпреки, че към изработката на бижута подхождам целенасочено, с внимание и отдаденост, както го правя в професията си.

na-gornia-raft-predstavia-pollyline-3

  1. Обичаш ли да носиш бижута и как ги подбираш?

Да, обичам детайлността, която бижутата дават на външния ни вид. Разбира се, подбирам ги според настроението си. Най-често се случва така, че бижутата са цветови акцент в често ахроматичния ми гардероб. Обожавам сивото. С основа като тази, изборът е лесен. Затова и много от бижутата ми са със сияещи, ярки и жизнеутвърждаващи цветове.

na-gornia-raft-predstavia-pollyline-4

  1. Подготвяш ли специална колекция за базара?

Да. На тазгодишното издание на базара ще представя серия геометрични бижута, изработени от силикон, микробетон и комбинация от двата материала, оформени в украшения, някои от които интерпретират мои предходни модели. Разбира се, очаквайте и многообразие от цветове и форми на вече познатите ви бижута на бранда.

na-gornia-raft-predstavia-pollyline-5

Приятели, толкова интересни и вдъхновяващи са интервютата с нашите автори. Не пропускайте възможността за лична среща. Заповядайте на 12 и 13 октомври 2019г в Централен военен клуб!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*