На горния рафт ви среща с Рада Василева!

na-gornia-raft-predstavia-fb-shatte-royal-1

Бижута за кралици! Това е първата асоциация, която ни идва наум, когато видим майсторски изработените брошки и яки на Рада. Нейната марка е Shatte Royal, а сред любимите и мотиви са ордени, корони, карети, бръмбари. Именно тези акценти я правят разпознаваема и интересна. :)

1. Представи се :)

Аз съм Рада и представям бранда Shatte Royal.

na-gornia-raft-predstavia-fb-shatte-royal-4

2. Кои твои черти те характеризират най-добре?

Обичам разнообразието във всичките му проявления и затова работата ми е в широк диапазон като видове и модели бижута. Техничност, прецизност, усет към детайла, естетика и стил – това са задължителни моменти според мен и без учене, постоянство, търпение и много работа, няма как да се получат. Така че смятам, че ги притежавам като качества.

na-gornia-raft-predstavia-fb-shatte-royal-2

3. Кой е изборът, променил живота ти?

Една малка арт галерия в Лондон ми даде тласъка, необходим да направя този избор, който сега определя живота ми – да творя и да работя – освен за себе си, и за това в България да има малки взаимопомагащи си общества от творци и крафтъри в различни направления на приложното изкуство.

na-gornia-raft-predstavia-fb-shatte-royal-3

4. На какво те научи изминалата година?

Да присъствам повече онлайн. Да бъда по-активна в презентирането на моята работа.

na-gornia-raft-predstavia-fb-shatte-royal-6

5. Предстои базар. Как развиваш идеята си от вдъхновение до пълна колекция? Кое в работата ти доставя удоволствие и кое правиш с нежелание? Как разпределяш времето си?

Вдъхновявам се от красивите неща, които виждам около мен, понякога целенасочено гледам и съзерцавам красиви цветове и форми – от природата, от архитектурата, от актуални модни трендове, буквално отвсякъде – черпила съм вдъхновение от стайлинга на някои филми… Много неща могат да ме вдъхновят. Що се отнася до цялостна колекция, подчинена на определена тема… това все още е лукс за мен – не разполагам с необходимия ресурс от време.

na-gornia-raft-predstavia-fb-shatte-royal-5

В процеса на създаването на бижутата, няма нещо, което да правя с нежелание. Има модели, които изискват огромно търпение и монотонна работа – всъщност това е единственото, което ме натоварва, но все пак го свършвам в името на крайния резултат. И съм нощна птица.

6. Влияе ли преживяното от теб на творчеството ти?

Не. По никакъв начин. Обратното. Творчеството ме уравновесява. Чрез него съм в хармония със себе си. Творческата работа е факторът, който ме „излекува” от синдрома на мениджър в частен бизнес, в който си 24/7, но това е друга тема.

na-gornia-raft-predstavia-fb-shatte-royal-7

7. Как настъпващият сезон „влиза” в колекцията?

Чрез модните трендове. Следя ги, влияя се от тях, оставям подсъзнанието ми да работи.

8. Какво е щастието за теб?

Да съм здрава, близките ми също, и да мога да работя.

9. Какво ще сложиш „На горния рафт“ тази година?

„На горния рафт” – само нови неща, изцяло нова колекция.

Очарователни, оригинални, стилни, нетърпеливи сме да видим бижутата на Рада! Очакваме ви на 17 и 18 април, в градината зад Националната библиотека!
Обещаваме интересни срещи и слънчево настроение :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*