Петъчно вдъхновение: как да направим гривна в стейтмънт стил?

Blog_16_w12-kak-da-napravim-griva-v-steitmant-stil-615

Петъчното ни вдъхновение тази седмица е подчинено на стейтмънт стила :) Ако ви допада гривната с мъниста SuperDuo, ето как можете да си я направите. Инструкциите са подкрепени с богат снимков материал, така че надяваме се няма да пропуснете нищо.

Силно подчертаващ и изразяващ, стейтмънт стилът нашумя изключително през последните две години. Той взриви света на модата и бързо навлезе в гардеробите и бижутерийните кутии на момичетата. Думата „statement“, в превод от английски език, означава изразяване, излагане, изявление. Всичко това подсказва за стилистиката и идеята на новата тенденция. Тя се отличава с мощен заряд, освобождаваща енергия и възможност за себеизразяване и откриване. Характерни са едри, обемни бижута и аксесоари, носещи увереност, дръзкост и чар. Стейтмънт провокира наслада и разкрива емоции. Това е стил, чрез който можете да покажете сила и способност да контролирате живота си. В него със сигурност ще откриете частица от себе си.

Стейтмънт тайничко се промъкна в нашето ателие и се настани в Творчески клуб Феникс. Всеки трети четвъртък на месеца ще правим вечерно обучение в духа на атрактивния стил и ще създаваме заедно обемни и оригинални бижута, носещи заряд и характер. Ако сме ви заинтригували, запишете се сега за Творчески клуб Феникс: Бижута в Стейтмънт стил.

Дотогава можете да задоволите творческия си глад, като изработите гривната с мъниста СуперДуо. Ето как:

1. Започваме с инструкции как да си изработим двата основни елемента от гривната. Първи вариант: Върху тел за низане с дебелина 0,38мм нанижете толкова мъниста Супердуо, колкото широк искате да бъде вашия елемент (в нашия случай 20 броя).

2. С помощта на клещи с плоски челюсти затворете стопер в единия край на телта. Съберете мънистата плътно едно до друго и те ще започнат да се наместват разминавйки се с отворите си. Във виртуалното ателие на marabu.bg ще намерите инструкции за Основно низане на мъниста.

3. След последното мънисто нанижете стопер, издърпайте плътно наниза и затворете стопера здраво. С клещи резачи отрежете излишната тел близо до стопера. Подгответе ново парче тел, като в единия му край затворите нов стопер. Прекарайте го през свободния отвор на първото мънисто. Нанижете ново мънисто и прекарайте телта през следващото мънисто. Продължете да попълвате свободните места, докато стигнете до края. Завършете отново чрез затваряне на стопер. Когато изработите триъгълник с три мъниста на последния ред, сте готови.

4. Следва да подготвим и втория елемент с втори вариант за изработка.

На парче тел с дължина около 40 см нанижете 21 мъниста. За да се получи разширяване на елемента, прекарайте телта за низане през втория отвор на последното мънисто. Както при първия елемент, започнете да добавяте по едно мънисто между свободните отвори към вече изградения ред. За да започнете нов ред, направо прекарвайте дългия край на телта през втория отвор на последното мънисто от токущо добавените. Когато изработите триъгълник с три мъниста на последния ред, сте готови.

5. За да свържете елементите един към друг, е необходимо да добавите парчета тел с помощта на стопери към последните редове на триъгълниците. Вижда се по-добре на следващите снимки. С две халкички 6 мм свържете двата елемента един към друг.

6. Към широката страна на единия елемент добавете в двата края по четири халкички 4 мм. През всяка двойка добавете по една халка 6мм.

7. Към всяка по-голяма халка добавете с помощта на примка парче велурен шнур с дължина 9-10 см. Двата края на всеки от шнуровете затворете в накрайник за шнур. Към тясната страна на другия триъгълник също добавете парче тел чрез стопери. Между всяко от мънистата добавете халка 4мм и халка 6мм към нея. За тях, по същия начин като по-горе, добавете две парчета велурен шнур.

8. Чрез халкички 4 мм добавете закопчалка за два наниза към накрайниците за шнур.

Надяваме се, че ви допада! :) В какви цветове бихте си я изработили?

Сподели:
Тази статия е публикувана в Как да направим.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*