Pinterest – забодете идеите си тук!

За всеки творец, търсещ професионална или любителска изява и отзиви за работата си, социалната мрежа Pinterest е перфектното средство. Това е мястото, където можете да създадете своето портфолио и да се представите на високо ниво. За съвсем наскоро завършилите първо ниво на програмата ни по Приложна бижутерия Pinterest може да бъде ползотворен източник на идеи. Може да събирате всички бижута които харесвате и да ги разпределяте по определен от вас самите критерий – например на морска тема, с оранжев цвят или специфична техника, а когато ви потрябва вдъхновение, винаги може да се обърнете към заспалите си музи в Pinterest.

Предоставя се възможност по занимателен и рационален начин да организирате различни  галерии. Намерете какво свързва дизайните ви и лесно ще създадете отбрани колекции от бижута, обединени под обща тема. Приемете го като полезно упражнение за стила си. Ще останете очаровани колко забавно може да бъде.

Pinterest е една от най-подходящите платформи за изява на артисти, дизайнери и художници. Стартирайки преди около две години, сега има към 11 милиона посетители седмично. Това е най-бързо нарастващия сайт в условията на уникални потребители с невиждан трафик.

Оказва се обаче, че по-голяма част от аудиторията му са жени, споделящи своите идеи в най-различни области. Ето защо, ако се занимавате с ръчно изработени бижута, имате личен сайт или онлайн магазин, който искате да промотирате, то Pintereset, може да ви бъде много полезен. С всичките му предимства, то е уникално маркетингово средство за привличане на трафик към сайта ви. Покажете творчеството си, съдайте свои галерии с колекции; изявете се!

Нека първо споменем малко повече за механиката на самата мрежа. Името й е съставено от „pin“ –игличка и „interest“ – интерес или в превод „да боднеш това, което те интересува“. Изпробвайте възможностите и ще разберете защо е толкова предпочитана. Тук се предлагат много забавления и е перфектния начин за споделяне на визуална информация, на вдъхновения и красота. Забравете за описания и текстове, тук всичко е разказано в снимки. Вижте какво грабва потребителите и вероятно скоро и вие да станете един от тях.

Веднъж влезли в сайта, попадате в галерии с разнообразни снимки. Чрез регистрация, изпращате заявка за покана.  След ден-два получавате линк за присъединяване. Така започва вашето приключение в споделяне и събиране на впечатления и омайващи изображения. Разполагате с борд или казано по друг начин – вашата дъска, нещо като лична папка, в която събирате интересите си. Тя е на ваше разположение по всяко време и бъдете сигурни, че никога няма да бъде изтрита или повредена.

Когато харесате някое изображение, можете да го пинвате или буквално „да го забодете”, така то отива на вашата дъска. Уникалното е, че всяко от тях води до първоизточника си и така се запазва авторското право. Следете дали пинвате оригиналното изображение, за да сте сигурни, че постъпвате коректно, така както бихте искали да правят с вашите лични творби. Можете да разпределяте снимките от различни области в отделни подпапки.

За да имате полза от Pinterest за вашия бизнес или творческа изява, трябва вие самите да споделяте изображения. Ще спечелите, ако започнете да показвате своите ръчно изработени бижута там. Следвайте няколко правила, за да сте сигурни в успеха си.

Качество на изображенията

Изпъкнете, като наблегнете на качествени и заинтригуващи изображения. Те създават първото и най-важно впечатление у потребителя, предизвикайте интереса му.

Едностилие

Привлечете вниманието на хората с галерии, представляващи различните насоки на работата ви. Създавайки папки с обща тема, цветове и елементи на бижутата, вие ги обединявате в един стил, налице ще е ваша лична колекция. Обмислете предварително дизайните си. Бъдете последователни при изработването на самите бижута, които ще качвате в отделна галерия. Това значи да спазвате повтаряемост на елементи, цветове, форми, линия и материали между отделните бижута. Да хармонизирате различните модели, така че всеки един да напомня за друг от колекцията. Прочетете повече по темата от статията ни „Модните колекции от бижута – какво представляват и как се правят“

Атрактивност

Озаглавяването на изображенията е не по-малко важно от качеството им. Те трябва да са провокиращи и предизвикващи закачка. Малко думи да описват най-характерното, но да са достатъчно силни за създаването на трафик.

Създайте канал

Свържете сайта си с Pinterest, като поставите съответната иконка, редом с тези на Facebook, Google Plus, Twitter. Така хората лесно ще ви последват и там.

Общувайте

Коментирайте и бодвайте всяко изображение, което ви допадне. Това е социална мрежа, с цел опознаване между авторите, така че не подминавйте безразлично чуждите творби. Така със сигурност и вие ще получавате отзиви и ще бъдете търсени там.

® Цялото съдържание на този сайт е предмет на авторското право на Marabu.bg и Екселент Експертс ЕООД. Това съдържание не може да бъде копирано, възпроизвеждано или използвано по друг начин без изричното ни съгласие. Вие можете да копирате и възпроизвеждате отделни части от статиите ни при условие, че се позовавате на източника и поставяте линк към него.

Начинът на отваряне на линка не следва да въвежда потребителя в заблуждение по отношение на Marabu.bg и дейността, която развиваме, както и да уронва престижа ни.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*