Пролетни трепети: На горния рафт и Yashi Jewelry!

na-gornia-raft-predstavia

Открита, сладкодумна, с чувство за хумор, срещата с нея винаги е увлекателна и любопитна. В първия ден на базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“ представяме Йоана Данова и Yashi Jewelry!

  1. Представи се. :)  

Здравейте! Казвам се Йоана и съм човекът зад бранда за бижута Yashi Jewelry. В превод от африканския език хауса, yashi означава „пясък“ и именно това е тайната съставка на моите бижута. В колецията ми пясъци вече има над 200 вида от морета, реки, езера и пустини от повече от 55 държави, разположени на 6 континента.

4

  1. Какво е най-голямото ти постижение до момента?

За големите постижения е необходимо голямо търпение. С търпение и постоянството, подхранвани от пламъка на мечтата, всяко нещо е постижимо. Yashi Jewelry се появи преди 7 години и мина през 3 работни помещения, едно от които беше вкъщи, докато си намери точното място. Новото ателие-шоурум (което от 4 месеца „отваря врати до 2 седмици“) ще е най-голямото ми постижение. Заедно с факта, че си имам собствен бизнес и с това, че успях да създам разпознаваем бранд за бижута.

3

  1. Създавайки колекция, можеш ли да разпознаеш кой от моделите ти ще бъде най-харесван?

Понякога да, друг път – не. Когато се случи да се чудя каква точно да е крайната визия на някое бижу, се допитвам до клиентите кое им харесва повече. Честичко се оказва, че аз харесвам едно, а те – друго. Виж, пясъците са друга история – там винаги мога да позная кой пясък ще се хареса и колкото и да ми се иска всеки път да запечатвам нов пясък, си имам едни 40 пясъка, които използвам най-много.

1

  1. Правиш ли компромиси в работата си и с какво?

Правя компромис само и единствено с една спойка в един модел бижу, за която знам, че после ще изрежа и реално няма да е част от крайният продукт. При работата със сребро е много важно всяка спойка да е незабележима – ръбчетата трябва да се допират перфектно едно в друго, за да е сигурно, че е здрава, а и за да не се вижда къде са съединени. Това е пипкава работа и отнема време и търпение. Мисля, че някъде на 6-тото или 7-мото бижу се усетих, че точно тази спойка няма нужда да е перфектна, защото после я изрязвам и така си спестих около 5 минути работа 😄

2

  1. Какви са твоите слабости и пречат ли те на творческия процес? Остава ли време за тях :)

Най-голямата ми слабост е, че лесно се разсейвам. Ако нямам конкретен план за деня, по който да се движа, често забравям да свърша някоя задача. Обикновено  „ден за чистене и подреждане“ се превръща в „два дни чистене, подреждане и разглеждане на материали, шаблони и идеи за нови бижута“. Но не се коря, когато нещо такова стане. Вярвам, че човек се нуждае от такива моменти и съм на мнение, че животът е да се живее, не да се работи.

5

  1. Да очакваме ли от теб пролет „На горния рафт“? 

За пролет не знам, но лято със сигурност! Имам нов модел бижу в два варианта (трябваше да е само един, но на публиката се хареса повече единият, а на мен другият и, компромисно, направих и двата :), който се е показвал само един път на базар и сега ще бъде официалният му дебют. Обикновено гледам да правя бижутата с пясъци в различни цветове, но тази пролет реших да посветя първата серия hexa|mini колиета на цъфтящите дръвчета и всички (без едно) са с пясъци в светли цветове.

Вече започнахме :) И ако тепърва разбирате за нас :( – тази събота и неделя, Централен военен клуб, София, бул. „Цар Освободител“7, от 10 до 19.30 ч!

Очакваме ви!

Благодарим на отзивчивата Силвия от Her Startup, която стана наш партньор в отразяването на събитието!

her_start_up_logo_web

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*