Време е завършим поредицата от изкушаващи рецепти за разхлаждащи творческите емоции напитки.
Наближава сезонът на най-ароматния, сладък и изпълващ сетивата плод – нейно величество динята. За да споделите уикенда с приятели на по чаша Динено негрони, ще е необходимо да започнете приготовленията малко по-рано. А именно да изцедите пресен сок от диня и да направите ликьор от него. Само се опитайте да не го изпивате, преди да спретнете коктейла
За 4 чаши ликьор от диня:
- 2 1/2 чаши прясно изцеден сок от диня (използвайте само добре узрелите области на плода)
- 1 1/2 чаши коняк Everclear®
- 2 чаши охладен сироп от равни части вода и захар (водата се нагрява, докато захарта се разтвори)
1. Пресния динен сок прецедете през фин тензух, докато отстраните напълно всички твърди частици.
2. В еднолитров стъклен буркан с плътен капак смесете сока с количеството коняк Everclear®. Затворете добре и разклатете, докато се получи хомогенна смес. Оставете на хладно и сухо място за от 5 до 10 дни.
3. За да сте сигурни в резултата, разклащайте буркана веднъж- два пъти на ден. След най-малко пет дни, добавете към сместа и двете чаши сироп, след което разбъркайте добре.
За 1 коктейл Динено негрони
- 60 мл динен ликьор
- 30 мл Campari
- 30мл сух вермут
- 1 малък резен диня, за декорация
1. Напълнете ниска и широка стъклена чаша с кубчета лед и изсипете първо динения ликьор, а след това количествата Кампари и сух вермут.
2. Гарнирайте с малък резен прясна диня и сервирайте.
Може да използвате и сладък вермут, вместо сух, ако търсите по-сладък вкус.
Желаем ви слънчево и весело лято! И не забравяйте да творите
Информация и снимки почерпихме от тук: http://www.thekitchn.com/recipe-watermelon-negroni-everclear-220877