Да разхладим горещите творчески емоции: Динено негрони

liato-e-kak-da-stimulirate-tvorcheskoto-si-nastroenie-3

Време е завършим поредицата от изкушаващи рецепти за разхлаждащи творческите емоции напитки.

Наближава сезонът на най-ароматния, сладък и изпълващ сетивата плод  – нейно величество динята. За да споделите уикенда с приятели на по чаша Динено негрони, ще е необходимо да започнете приготовленията малко по-рано. А именно да изцедите пресен сок от диня и да направите ликьор от него. Само се опитайте да не го изпивате, преди да спретнете коктейла :)

За 4 чаши ликьор от диня:

  • 2 1/2 чаши прясно изцеден сок от диня (използвайте само добре узрелите области на плода)
  • 1 1/2 чаши коняк Everclear®
  • 2 чаши охладен сироп от равни части вода и захар (водата се нагрява, докато захарта се разтвори)

1. Пресния динен сок прецедете през фин тензух, докато отстраните напълно всички твърди частици.

2. В еднолитров стъклен буркан с плътен капак смесете сока с количеството коняк Everclear®. Затворете добре и разклатете, докато се получи хомогенна смес. Оставете на хладно и сухо място за от 5 до 10 дни.

3. За да сте сигурни в резултата, разклащайте буркана веднъж- два пъти на ден. След най-малко пет дни, добавете към сместа и двете чаши сироп, след което разбъркайте добре.

За  1 коктейл Динено негрони

  • 60 мл динен ликьор
  • 30 мл Campari
  • 30мл сух вермут
  • 1 малък резен диня, за декорация

1. Напълнете ниска и широка стъклена чаша с кубчета лед и изсипете първо динения ликьор, а след това количествата Кампари и сух вермут.

2. Гарнирайте с малък резен прясна диня и сервирайте.

Може да използвате и сладък вермут, вместо сух, ако търсите по-сладък вкус.

Желаем ви слънчево и весело лято! И не забравяйте да творите :)

Информация  и снимки почерпихме от тук: http://www.thekitchn.com/recipe-watermelon-negroni-everclear-220877

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*