На пролетното издание на базар за бижута и аксесоари „На горния рафт“ , за храната, отново ще се доверим на сладкарница Caramel. Вкусните френски кроасани, апетитните сандвичи, съблазнителните мъфини ни спечелиха и с радост ги поканихме отново.
Пекарната отваря врати през 2008 година и се е утвърдила като място с качествена храна, приготвена здравословно, с много любов! Управител и собственик на Caramel е ливанецът Хани Таук. Той идва за първи път в България случайно, като турист през 1997 г. Впечатлен от девствената природа, вкусната храна и хората, решава да остане и работи тук, защото за него е важно да харесваш къде живееш и да работиш това, което обичаш.
Архитектура, Хани завършва в страната си, но страстта му била готварството. Решил да го превърне в своя професия и да му се посвети. Отправя се към Париж, където прекарва седем години, за да изучава сладкарско изкуство и печене на хляб. В сладкарница Caramel, той прави това, което е научил във Франция – хляб и сладкарски изделия, а всеки посетител може да види, през стъклена стена, как се приготвят те.
Струва си човек да опита печивата, защото са истински, натурални. Каквото и да изберете, ще останете доволни, защото компромиси с качеството на използваните продукти не се правят, а и цените са добри!
Освен да се сдобиете с ново бижу, имате още една причина да посетите Централен военен клуб и „На горния рафт“!
Източник снимки: caramel.bg и multikulti.bg