Камъни за зодия Лъв

kamani-za-zodia-lav

Лъвовете са благоразположени, сърдечни, великодушни, щедри, но е истина и че обичат да ги ласкаят, да чуват комплименти и хвалби за себе си… Всъщност, има защо! :) Те изпъкват като лидери, имат добри водачески умения.

Природно интелигентни са, имат силна воля, и желание да контролират съдбата си. Адаптивни са и умеят да извличат ползи за себе си от всяка ситуация.

Камъните за изработка на талисмани за царствената зодия са светли, прозрачни, огнени и топли като нюанси. Те имат способността да засилят интуицията и ума.
Eстествени камъни за лъв са тигрово око, цитрин, гранат, кехлибар, планински кристал, карнеол, оникс.

  1. Тигрово око.

Загадъчен и мощен от векове насам, тигрово око дава проницателност. Египтяните го използвали в изграждането на очите в божествените статуи, с което искали да изразят божественото видение и да осигурява защита на слънцето и земята. Този камък е символ на кураж, смелост, добро управление, мъдрост и власт.

tigrovo-oko

  1. Цитрин.

Цитринът е смятан за камък на успеха и позитивните мисли, а носен в джоб или при пари привлича успеха и богатството. Носещ положителната енергия и топлината на слънцето, той ни дава самочувствие, подобрява взаимоотношенията в семейството, предпазва и подчертава радостта в живота.

  1. Гранат.

Силен енергизиращ и регенериращ камък, гранатът от древни времена е използван като талисман. Изключително красив, с невероятен цвят, той е камък на жизнеността, търпението, смелостта и упоритостта. Носейки гранат, вие ще привлечете любовта, ще отблъснете депресията и ще стимулирате мисленето.

karneol-citrine

  1. Кехлибар.

Полезните свойства на кехлибара се дължат на съдържащата се в него янтарната киселина. Тя представлява естествено вещество, съдържащо се във всички живи същества. Използва се като хранителна добавка и естествен антибиотик от векове, а балтийският кехлибар се отличава с най-висока концентрация. Когато се носи върху кожата, той се затопля и освобождава киселината, която се абсорбира от кожата и навлиза в кръвообращението. Твърди се, че стимулира дейността на щитовидната жлеза, намалява отделянето на прекомерно количество слюнка при бебетата и облекчава болката. Бижутата от кехлибар влияят още за успокояване на главоболие, болки в шията и гърлото, артрит и ревматизъм. Кехлибарът оказва благоприятно действие и върху емоционалното здраве, като хармонизира, изчиства ума и отрицателната енергия, помага  за преодоляване на стрес и тревожност.

kehlibar-granat

  1. Планински кристал.

С находища по целия свят, планинският кристал е силно средство за акумулиране, съхранение и излъчване на енергия. Пречиства и укрепва, носи равновесие и стимулира, активира желанието за възстановяване и действие.

  1. Карнеол.

Карнеолът от дълбока древност е считан за камък на  щастието. Носещ силен енергиен заряд, този кристал ни държи в реалността, носи мотивация и стимулира креативността. Помага ни да повярваме в себе си,  да преоткриваме възможностите, дава кураж да следваме пътя си и да успеем.

  1. Оникс.

Оникс е камък на самоконтрола и самоусъвършенстването. Прави ни целенасочени, предприемчиви, мъдри и ни помага да решим поставените задачи. Абсорбира негативността и ни пази.

Невероятни камъни, отличващи се с красиви послания и цветове. В перида на зодия Лъв ще ги откриете с ЦЕЛИ 23% отстъпка в категория Творчески зодиак.

PromoZodiac_20_w27-kamani-za-lav-615

Ако възникват въпроси, ние сме насреща! Ще съдействаме с готовност. :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута, Холистични бижута. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*