Пролет 2022: „На горния рафт“ ви среща с Omaya и PANDELKA!

na-gornia-raft-predstavia-Omaya-Pandelka

Следващата ни среща е с един творчески екип :) От години познаваме Марина, прецизната и работа, творческите търсения, любовта и към природата и желанието да я претвори в бижута, а с Вили и Дани се запознахме през есента на 2021 година. За пролетното издание на базар за ръчно изработенви бижута и аксесоари „На горния рафт“, те са подготвили страхотна колаборация и с интерес очакват срещата с вас.

 1. Представи се :). Какво трябва да знаем през 2022 година за теб и
  марката бижута, които изработваш?

Omaya: Казвам се Марина Симеонова и представям Omaya – марка бижута и аксесоари от естествени материали и сребро.

PANDELKA: Ние сме Виолета Лазарова и Даниела Карагьозова, майка и дъщеря, които обичат да правят неща заедно. Тази година започна много силно за нас, със страхотно партньорство. Създадохме серия подаръчни кутии, в които комбинирахме любимите и супер актуални аксесоари за коса на PANDELKA с допълващи ги бижута от OMAYA. Получиха се много елегантни и функционални сетове, с които лесно може да обогатите визията си. Подбрали сме ги така, че да задоволят и най-капризния вкус! Ще може да ги видите и пробвате за първи път в София, „На Горния рафт”, тъкмо навреме за предстоящите празници!

Omaya: Подготвяме нови супер свежи колекции за предстоящия сезон, разбира се с любимите морски съкровища! Най-горещата ни новина е, че  след повече от 10 години, най-после Omaya ще има официален сайт и онлайн магазин omayajewellery.com, а вече имаме и шоурум в Банско.

na-gornia-raft-predstavia-Omaya-Pandelka-2

 1. Кога разбра, че искаш да се занимаваш с творчество и приемаш ли създаването на бижута за свое призвание ?

OMAYA: Творчеството ме е съпътствало от най-ранно детство, преминала съм през почти всички сфери на изкуството, но бижутата са най-голямата ми страст. Намирам ги за страхотен, независим начин за творческо себеизразяване, можеш да кажеш много в толкова малък формат.

PANDELKA: Ние правим аксесоари за коса, защото обичаме модата, имаме подобно усещане за естетика и в същото време се допълваме, когато творим заедно. Дани отдавна шие, но никога не е шила за други освен за себе си, докато двете не създадохме PANDELKA.

na-gornia-raft-predstavia-Omaya-Pandelka-3

 1. Чувстваш ли се горд с творчеството си? Кое ти дава повод за това?

OMAYA: По-скоро бих го нарекла вътрешно удовлетворение. Удоволствие ми носи самия процес на създаване, свободата да импровизираш и да се гмуркаш в морето от идеи, материали, стилове. Усмивките на доволните клиенти са най-мощния източник на вдъхновение и мотивация.

PANDELKA: Изключително удоволствие ни доставят моментите, когато получаваме положителна обратна връзка от нашите клиентки, но не бихме го нарекли “гордост”, по-скоро стимул да продължаваме спокойно напред.

na-gornia-raft-predstavia-Omaya-Pandelka-4

 1. Кой е най-големият ти успех до сега?

Omaya: Марката ще се представи за първи път в Европа на SIERAAD Jewellery Art Fair, където попадаме в престижната селекцията на изложението, заедно със 130 автора от цял свят.

 1. Когато създаваш бижу, когато твориш, какво е настроението, което те води?

OMAYA: Намирам вдъхновение във всяко настроение, именно това е безценното на изкуството – да претвориш и изразиш емоциите си.

na-gornia-raft-predstavia-Omaya-Pandelka-5

 1. За какво мечтаеш и има ли граници въображението ти :) ?

OMAYA: Въображението е безгранично, като пространството, а може би са едно и също нещо. Мечтая човечеството да стане по-осъзнато към природата и по-съчувствено към всички същества.

PANDELKA: Хората по-често да бъдат добри един с друг. Една усмивка не струва нищо, а не се знае защо е толкова трудна за намиране, когато тръгнеш по улиците. Имаше една притча за Слънцето и Вятъра…, нека се поучим от нея – да сме по-топли помежду си и тогава нещата вероятно ще се получават с повече лекота.

 1. Как се промени ти и творчеството ти през последните две години?

OMAYA: Пораснахме много в професионален план, преосмислихме приоритетите си, поставихме си нови цели. Последните две години бяха изпълнени с несигурност и стрес, но пък ни донесоха и мощна трансформация в позитивна посока.

PANDELKA: Ние създадохме бранда през 2020, може би по някакъв начин ни помогна да бъдем заедно, докато бяхме разделени.

na-gornia-raft-predstavia-Omaya-Pandelka-6

 1. Как виждаш бъдещето си?

OMAYA: Сред купчинки морски стъкла и съкровища… Това е моят свят. Надявам се да успея да изградя Omaya като устойчив бранд, с история и много доволни клиенти :)

 1. Ще се срещнем на Цветница… Имаш ли любимо цвете и кое е то?

OMAYA: ОМАЙНИЧЕ, разбира се ☺ Всъщност, името на марката идва точно от това малко горско цвете, OMAYA също ще празнува своя имен ден!

PANDELKA: Тъй като имаме Виолета в екипа, нека кажем, че Виолетката ни е любима. Но обичаме всички цветя.

 1. Какво да очакваме от теб „На горния рафт“?

OMAYA: Страхотни съкровища, скътани в подаръчните кутии. Ще разцъфнат и съвсем нови  модели от колекция Freyja, с флорални мотиви, тематично за празника.

PANDELKA: Както винаги – всичко ще е цветно, смело и създадено с много любов и внимание.

Зеленина, отрупани в цвят дървета, слънце… време е за пролетна разходка! Очакваме ви тази събота и неделя, 16 и 17 април 2022 година, в градината зад Националната библиотека!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*