В очакване на пролетта: На горния рафт и Жар Арт Студио!

Spring-avtor-blog5

„Старая се слънце винаги да грее в сърцето ми и свежест да роси душата ми и така времето, което не мога да контролирам, остава на заден план, а настроението и вдъхновението не вехнат пред предизвикателствата.“

Творбите им събират палитра от цветове, материалът изисква внимание, прецизност и отдаденост, а те са открити, чаровни, влюбени в творчеството и се наслаждават на възможността да предизвикват себе си създавайки. Да, предстои ни среща с творците на Жар Арт Студио!

  1. Представи се :)

Ние сме Диди и Тео Опренови, творците на Жар Арт Студио. Изкуството винаги е присъствало не само в семейството, но и в рода ни. Музиканти, художници, сръчни приложници, хора, пълни с идеи, изработили с ръцете си неща за радост на близки и далечни, съпътстват живота ни.

5

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Бижутата от художествено стъкло не са чак толкова добре познати в България. Когато обаче попаднеш на стъкленото бижу, се влюбваш в материала и оценяваш красотата и качествата на стъклото, както стана и с мен. Преди да избера бижутата избрах стъклото, то ме вдъхнови и търсех начин да го претворя в бижу, което да носи красота и стил и в моето ежедневие.

1

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Ние и двамата обичаме да експериментираме. Изработването на изделия от стъкло не приемам като работа, това е повече време за творчество и приятен релакс с един вдъхновяващ материал. Даваме най-доброто от себе си, влагаме сърцето си в това, което правим, когато създаваме творенията си.

3

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

Разбира се! Винаги сме отворени за предложенията и идеите на клиентите ни. Това ни дава ентусиазъм и ни провокира смело да продължаваме да експериментираме.

2

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Надявам се да е така! Въодушевлението, с което нашите клиенти си тръгват от щанда ни, е истинска награда за труда ни.

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

Обичам и слънцето, и дъжда. Времето не ми влияе много. Старая се слънце винаги да грее в сърцето ми и свежест да роси душата ми и така времето, което не мога да контролирам остава на заден план, а настроението и вдъхновението да не вехнат пред предизвикателствата.

4

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Разнообразието ми помага. Да сменя това, което правя, с нещо различно и така постепенно да завършвам проектите си ми помага.

6

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Обичам планината и морето, походите, екскурзиите и времето със семейството.

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

Студиото ни ще представи много блясък и настроение, свежест и уникални бижута от топено художествено стъкло.

На 1 и 2 април 2023 година ще се разположим в сърцето на града, в красивата зала на Централен дом на архитекта на ул. „Кракра“11 и ще ви очакваме, за да срещнем заедно пролетта с изящните творения на талантливите автори!

До скоро!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*