В синхрон – как да „плуваме“ в социалните мрежи?

Използвате ли различни виртуални платформи, за да показвате ръчно изработените си бижута? Всеки път, когато създавате нов профил на своя бизнес в интернет, е важно да се убедите, че всичко работи заедно по идеален начин. Поддържането на активно присъствие в няколко сайта не означава, че трябва да прекарвате часове наред във всеки от тях. В настоящата статия ще ви споделим няколко трика, с които да засилите потока към сайта си, без да инвестирате прекалено много време в това.

Използвайте връзките, които вече сте изградили в един сайт, за да привлечете трафик към друг. Лоялните клиенти със сигурност ще пожелаят да се свържат с вас навсякъде.

Бъдете последователни!

Най-правилният начин за изграждане на бизнес е различните връзки, които създавате, да насочват към него. Контролирайте ги, като създадете синхрон между тях, свържете ги логически. Най-напред, трябва да решите дали ще използвате собственото си име, за да рекламирате бижутата си или ще изведете марката на преден план. След като изберете най-подходящия за вас вариант, използвайте го във всичките си онлайн профили. По същия начин, обвържете аватарите си (малката снимка, асоциирана с профила ви). Можете да поставите ваша снимка, атрактивни изображения на бижутата, които правите, логото от уебсайта ви – нещо, което ясно подсказва кои сте. Това е визуалният знак, който провокира спомена на потребителите. Сигурно и вие сте забелязали, че имената на страниците, които следите във Facebook и Twitter, трудно се помнят, но с профилните им картинки винаги разпознавате марката. Затова подберете оригинално, различно и запомнящо се изображение.

Експериментирайте!

С опита, който придобивате в различните социални медии, можете да откриете, че едни от тях работят за вас по-добре от други. Някои намират текстовите съобщения в Twitter за точно това, от което имат нужда, за да заинтригуват последователите си. Най-голямата микроблогова система позволява на потребителите си да разменят на момента къси изречения с размер до 140 символа, собствени снимки или видеовръзки. Микроблоговете наподобяват истински блогове, но с по-ограничено съдържание от традиционните такива. Други потребители гравитират около най-виртуалната и многостранно комуникативна мрежа Facebook. Връзката там е много по-живописна. Подсказва начина, по който другата страна възприема информацията. Предоставя възможност за изпращане на лични съобщения, покани за участия в мероприятия, споделяне на снимки, текст, хипервръзки, видеооткъси, създаване и участие в групи по интереси, участие в различни игри. Ако предпочитате да избегнете „чатенето” напълно, използвайте професионалните си контакти в LinkedIn, снимки на работата ви във Flickr или видеа в YouTube.

         

Ако действате по правилата, всяка от тези мрежи, би изградила добра репутация и би ви донесла популярност. Нашият съвет, обаче е да не се концентрирате само в една от тях. Това може да бъде сериозен пропуск за вашите възможности. Игнорирането на тези платформи, които не харесвате, е равносилно на това да не обърнете внимание на потребителите им. Запомнете, че те са ваши потенциални клиенти. Щом са там, трябва и вие да проявявате активност. Обвързването с няколко различни мрежи изсква само няколко минути на ден. За щастие, техният дизайн е направен така, че комуникират добре един с друг.

Нека клиентите ви знаят къде могат да ви открият

Убедете се, че във всеки един акаунт сте посочили връзки към останалите. Улеснете редовните си посетители – покажете им различни възможности. Нека сами изберат мрежата, в която им е удобно да ви следят. Всяка една платформа предоставя лесни бутони със съответното лого, които предизвикват да бъдат натиснати.

         

Двойни постове

Не е нужно да действате поотделно във всички сайтове, за да поддържате активността си. Съставете си удобна и логична схема. Решете коя мрежа да бъде основна и в нея да правите първоначалните си публикации. Настройте постовете така, че да се показват едновременно и в другите мрежи. Например, поставете линк към публикация в блога ви в сайт за споделяне на директории (най-често в България това е Свежо), получената връзка споделете във фейсбук, а този пост автоматично ще се появява като „туийт“ в Twitter. Можете да свържете Twitter акаунта си към LinkedIn и Facebook, така че всеки споделен пост ще се появи мигновенно и в трите сайта.

Не подценявайте и профила си в Google+, той е важен за СЕО оптимизацията на вашия сайт. Споделяйте редовно съдържание и линкове там, тъй като информацията в тази мрежа се индексира много бързо и спомага класирането на по-високи позиции.

Предизвикайте метода на крос-мрежи

Какво мислите за автоматичните подкани, изкачащи в прозорец и приятелски подканящи да харесате фейсбук страницата на сайта? Бъдете внимателни с този подход. Той може да е ефективен начин за предизвикване на интерес, но може и да предизвика досада у някои от посетителите ви. Не бъдете прекалено натрапчиви, за да не отблъснете клиентите си.

Най-важно е да бъдете приятелски настроени към вашата публика. Използвайте коректно посочените трикове и ще постигнете зашеметяващи резултати. Ще се радваме да ни споделите вашите хитринки, с които привличате посетители в профилите си :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*