Есен 2014 – цветове без време и пространство!

Новият моден сезон настъпи рязко, настръхващо и почти безцеремонно! Не се притеснявайте, защото той пристига с нетипични, запомнящи се цветове, провокиращи въображение и изобретателност. Мистични нюанси и комбинации, извън границите на традиционната есенна палитра, неминуемо ще оставят индивидуален почерк във вашата визия.

Ако все още не сте се потопили в интересния бюлетин на Пантон за есен 2014, направете го заедно с нас! Във всеки един моден сезон дизайнерите загатват своето очарование от красотата на отминалите епохи. Те умело интерпретират цветове, стил и материи, предлагат съчетания с духа на настоящето и ни повеждат на пътешествие назад във времето. В идеите им долавяме безкрайни хоризонти, спомени за книги, занаяти, фотография и ретро архитектура. Вижте как ние интерпретирахме есенните цветове, в съчетание с бижута от кутията на Ателие Марабу. Надяваме се, че ще ни споделите как ще преобразите есенната си визия.

Нашето пътуване започва с първия представител от червената гама. Сангрия е екзотично червено, провокиращо желание за пътешествия и далечни дестинации. Следващият цвят е Изгряващо червено – изтънчен и искрящ нюанс, носещ подчертаваща сила и мощен заряд.

         

Тези цветове са последвани от два дълбоки и интригуващи тона от лилавата палитра. Те правят силно впечатление и провокират въображението. Лилава мъгла е романтичен и елегантен, напомня ерата на стил Ар деко и извиква чувство за властна женственост. Сияйна орхидея е много по-гъвкав и изключително пленителен тон на лилавото. Очарова и изпълва с широк спектър от сетива и усещания. Съчетан с Кипарис – магично и зареждащо зелено, се получава комбинация с извисяващо и класическо присъствие.

Подобно е и въздействието с обиците, изработени в урока Бродерия с мъниста. Комбинацията от нюансите на зелено с тези на лилаво-червените цветове ни е любима и според нас е особено впечатляваща! Изработени с перла Сваровски цвят бургундиТохо мъниста 3мм светъл аметист заскрежен, Тохо 2 мм галванизирано злато и сребро и Тохо тръбички искрящо сиво, те са атрактивни и грабващи вниманието.  Според нас моделът им е перфектно допълнение към една по-екстравагантна и освободена визия, като тази на изображението по-долу.

С дълбоки зеленикави оттенъци, цвят Светъл Кобалт предлага изтънчен привкус на традиционното кобалтово синьо. По този начин прави класическо неговото сезонно звучене и обединява по стилен начин хилядите му нюанси. Царствено синьо е едновременно емоционално и тържествено. Въздействието му, аналогично на това на Светъл кобалт, предоставя повече дълбочина и силни усещания спрямо добре познатото тъмносиньо. Дава огромни възможности за гъвкави и нетрадиционни комбинации. Опитайте да съчетаете Светъл Кобалт със Сангрия за по-контрастни и смели решения или с Кипарисово зелено за по-мека визия. Комбинацията му с Лилава мъгла и Алуминиево сиво – футуристичен нюанс на сивото, е стилна и изискана. Подходяща е за работещи момичета, чиято сфера изисква издържана бизнес визия.

Ние избрахме да интерпретираме контрастното съчетание между Царствено синьо и Сангрия. Ярък, но със стилна и изчистена линия, тоалет акцентирахме с гривна от кутията на Ателие Марабу. Тя е изработена за майсторския клас на урока Сутаж и е атрактивен аксесоар, с който лесно можем да придадем закачлив елемент и да раздвижим визията си. От нея изобилстват нюанси на двата цвята. Червено-лилавата гама е представена от глазирани мъниста с перлен ефект тъмна фукция, морави перли Сваровски, тохо кубчета розалин небесна дъга и шнурове за сутаж магента. Синята – от чешки овални мъниста карибско-син овал, чешки фасетирани мъниста сапфир и морскосини сутажни шнурове. Макар и пъстра, гривната подхожда изключително много на елегантната визия от картинката.

Подобно на цвят Сангрия, Коняк е името на стилен и изискан нюанс на кафявото. Типично есенен цвят, той носи обаятелен ефект и добавя разкош. Това го прави подходящ за вечерно облекло. Добавяйки лъч светлина и топлина, оптимистичното Мъгливо жълто загатва обещание за бъдещи разцъфнали пролетни дни. Комбинацията от Коняк и Мъгливо жълта би била интересна и разнообразяваща ежедневната ни визия. Използвайте я, за да придадете пъстро настроение в дъждовните дни!

         

Е, избрахте ли своя цвят? Споделете с нас в каква гама ще преобразите бижутерийната си кутия и есенния гардероб? :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*