Магазинче за бижута – или как да продаваме своите ръчно изработени бижута в България – I

Все повече кокетни галерии, изпълнени с творенията на талантливи автори, намират своето място сред виртуалното пространство. Възможностите за изява на хората, собственоръчно изработващи бижута, стават все повече, дори и в рамките на България. Вниманието ни привлякоха няколко безплатни цветни и креативни онлайн платформи, бързо набиращи скорост и изграждащи доверие в потребителите.

Макар и обвързани от приблизително еднаква дейност, всяка от тях се отличава от ярка индивидуалност. Постарахме се да откроим основните неща, които трябва да знаете за тях, ако решите да отворите свой собствен магазин. Несъмнено, те са чудесна алтернатива за развиване на малък бизнес, източник на постоянни доходи. Изградени със стил и интуитивен дизайн, достатъчно е да вложите малко повече старание и любов, за да постигнете успех.

10fingers.bg

Променете утвърдените правила с 10fingers.bg и тяхната нестандартна платформа за малки магазинчета, където авторският труд силно се цени! Това е цветно и забавно място, омагьосващо с идеи. Дава пълна свобода на изява – можете да предлагате творенията си, да показвате събития, творчески занимания, базари и конкурси, които организирате. Освен това, екипът е напълно отворен за нови предложения. Добрата новина е, че регистрацията и публикуването на продукти и събития е напълно безплатно. При реализирани поръчки, авторът не дължи такси и комисионни. От личен опит твърдим, че сайтът е достъпен, а личното ви магазинче и самите продукти се управляват и редактират изключително лесно. Можете да правите продуктите си активни или чернови, да ги организирате в категории, а това прави добро впечатление в посетителя. Авторът сам определя условията за начини на плащане, доставка, рекламация и връщане на закупени стоки. Цялата информация относно тях се описва в настройките на магазина. Независимо дали сте купувач или продавач, след осъществяване на продажба, ще получите право на отзив по сделката – да поставите оценка и коментар. Освен това, има директна форма за съобщения, чрез която можете да пишете на други регистрирани потребители, без да е необходимо да посочвате имейл.

    

Ако искате да привлечете внимание, можете да промотирате продуктите си с допълнителни точки на излагане. Тази услуга е платена, но имайки впредвид, че цялата платформа е абсолютно безплатна, цената е символична. Има няколко възможности за показване на продуктите – в началната страница на сайта, в собствената подкатегория, в 3 подкатегории по избор или едновременно Промотиране на заглавната страница и в 3 подкатегории по избор. Спрямо тях се определя стойността на кредитите, които е необходимо да заредите. Плащането на кредити става с банков превод, след което съответният брой кредити се зарежда в акаунта ви и е с вадилност от 5 дни.

         

В секция Работилница ще откриете любопитни съвети за различните техники, как да увеличите продажбите си и вдъхновяващи идеи от различни области на дизайна. В Дневника на 10fingers.bg ежеседмично се избира автор на седмицата. С интересни интервюта, екипът разкрива кой стои зад малките вдъхновяващи магазинчета.

Bazarino

Bazarino е не по-малко ярка платформа, която предлага изпитани практики и успешни съвети за развиване на бизнес с ръчно изработени вещи. С ярък дизайн, подканя творци от различни области да споделят историята на продуктите си и да покажат таланта си. Тя е отворена за разнообразни предложения, организирани в отделни категории. Това е мястото, където можете намерите вдъхновението си, да изразите мнение, да контактувате с други автори и дизайнери. Отварянето на собствен магазин в Bazarino и публикуването на първия артикул са безплатни. За последващи публикации на нови продукти, ще трябва да закупите кредити. Предлагат се две възможности за плащането им – със SMS или банков превод. Засега е активна единствено SMS-формата, но тя също е доста удобна. С получените кредити можете и да промотирате отделен продукт или целия магазин, като продължителността на периода е 4 дни.

   

Ако сте доставчик на материали за бижута, независимо дали са масови или ги изработвате, можете да ги предлагате в категория Материали. Истинско съкровище е категорията Винтидж продукти, където можете да предлагате или закупувате вещи в тази стилистика. Изискването е да имат 20-годишен живот, като могат да са поправени или реставрирани с цел постигане на оригиналния им вид.

         

Екипа дава много полезни съвети как да изградите магазина си, как да го направите разпознаваем и атрактивен. С Упътване стъпка по стъпка лесно ще се ориентирате в настройките на магазина и профила ви. Информацията, снимките и дори името на магазина могат да бъдат променяни винаги. За разлика от 10fingers, тук, на публикувани, видими за публиката продукти, може да се прилагат единствено редакцииите промяна на цена и изтриване. Затова, помислете добре как да представите и рекламирате творенията си. От екипа съветват да обмислите текста, с който да грабнете вниманието, да разкажете историята на продукта, да спечелите доверието на клиента. Това са практики, приложими при всяка една изява. Тук е мястото да опишете и политиката ви относно доставката на продукта. Смело попълвайте магазина си с уникални творения. В прозореца с избор на категории, скоро ще бъде активна незадължителната форма за уточняване на повод, с която ще можете да подскажете на клиентите си за какви случаи е подходящо бижуто ви. В Bazarino полезна опция е поставянето на тагове. Не подценявайте тази възможност, защото чрез тези ключови думи потребителите ще ви търсят в търсачката. А това е от особена важност за откриването ви сред другите автори.

Ръчна изработка с ръце и сърце е още една приветлива платформа, в която можете да си изградите профил като онлайн магазин за ръчно направени вещи и събития, свързани с изработката им. Тук, публикуването на продукти е под формата на безплатна обява. В задължителни и незадължителни полета, трябва да опишете възможно най-точно предлагания от вас продукт. Всички допълнителни услуги за реклама и по-добро представяне на магазина са платени, а условията за тях са описани в Промо опции. Изградена е удобна система за комуникация между клиенти и потребители, чрез която можете да осъществявате запитване или да изкажете мнение за продукт.

   

Cultbox.info е онлайн платформа, в която ще откриете практични съвети за усъвършенстването ви като автор. Това е мястото, където ще сверите информацията за предстоящи събития, уъркшопи, изложби и базари. Екипът предоставя възможност на творци или доставчици на качествени материали за ръчна изработка с личен сайт, галерия или магазин, да участва в каталог, в който авторите са подредени по азбучен ред. Това е чудесен начин за връзка и изграждане на партньорства.

Екипите на тези платформи подхождат с искрен ентусиазъм, за да бъдат в помощ на авторите и клиентите, оценяващи ръчно изработените вещи, така че не ги подминавайте. Действайте! Вече е толкова лесно да покажете себе си и своите бижута в България и света. Очакваме в коментар да оставите и други изпитани и спечелили доверието ви сайтове, онлайн галерии и магазини, достъпни за дизайнери и творци. :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

6 Responses to Магазинче за бижута – или как да продаваме своите ръчно изработени бижута в България – I

 1. Valenty Ge says:

  Страхотни сте! Благодаря за информацията, която предоставяте! Прочетох няколко ваши статии и направо съм възхитена от отдаването Ви! В руското пространство срещнах много сайтове и блогове, в които взаимно си помагат „хендмейдците“, но досега в бг пространството не бях срещала. От скоро съм открила за себе си онова местенце в правенето на красоти, в което се чувствам уютно и вдъхновяващо, но за съжаление само от чужди сайтове можех да получа информация, уроци и т.н. Макар, че това с което се занивам е резлично от бижутерията, ставам ваш фен и редовен посетител. Още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ!

  • marabu bg says:

   Огромно благодаря и от наша страна за милите Ви думи! Непрестанно се опитваме да бъдем полезни на нашите читатели – радваме се, че го оценявате. :)
   В България се появяват все повече и повече интересни места, отворени за творенията на местните автори, независимо от коя област на изкуството са те. Стараем се да поддържаме връзка с тях и да ги представяме на потребителите на marabu.bg и учениците на Ателие Марабу, за да си помагаме взаимно. Освен това, е чудесно, че вече и в България може да се развива бизнес с ръчно изработени неща :)

 2. Иван Райчев says:

  Благодаря за прекрасната информация. Бихте ли могли да дадете малко насока относно доставките в такива далечни страни на разумна за клиентите цена? Благодаря ви предварително!

 3. Handmade says:

  http://www.Artisouls.com – една нова възможност да продавате и в чужбина. Сайтът е изключително само за ръчно творчество без утежняващи вноски и плащания предварително – само комисионна от 5% при продажба.Моля разпространете тази информация,ако мислите ,че е може да бъде полезна на Вашите приятели. Екипа на http://artisouls.com Ви желае успех в всяко Ваше начинание и ще се радваме да сте част от нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*