Обединените цветове на лятото! Кампанията!

Лятото дойде зашеметяващо, пъстроцветно и свежо! За да бъдем в унисон с ярките емоции, морските блянове, планинските висини и бохемските градски разходки, тази седмица отново отправяме към вас гъделичкащо сетивата предизвикателство. Предлагаме ви заедно да напълним шепи с разнообразни багри, които да съхранят топъл спомен за зимните дни. Надяваме се, че ще ви мотивираме за нови творчески авантюри и неподозирани хоризонти в дизайна на ръчно изработените бижута!

За да държим любопитството ви будно, започваме една интересна кампания от промоции, свързани под името Обединените цветове на лятото! Всеки нов период, от сряда до вторник включително, ще е белязан от цветове, присъстващи в нашето интерактивно цветно колело. В категорията Специални предложения, в сайта на marabu.bg, ще откривате огромен избор от различни мъниста. Най-пикантната изненада е, че материалите ще имат растящи намаления от 10% до 50%! Изборът на цветова палитра и мъниста е индивидуален за всеки, но Обединените цветове на лятото, придружени с полезни съвети от цветното колело и свежа доза любопитна информация, могат да ви помогнат при създаването на балансирани и хармонични композиции.

И все пак, за да не бягаме от правилата, препоръчваме да се придържате към основните цветови схеми. Това ще предпази моделите ви от объркан и неясен дизайн. През идните горещи летни седмици, заедно ще откриваме съответния цвят, определящ промоцията и неговите основни съчетания. Днес даваме шанс за изява на червеното и неговия близък по сила и яркост червенооранжев цвят. Можете да следите цветното колело , за да разберете по-ясно обясненията за всяка една схема.

Монохроматична – това е схема, в която участва само един цвят и неговите нюанси. В този случай, за да разнообразите дизайна, съчетайте мъниста с различна текстура.

           

Аналогична цветова схема това е хармонична цветова схема, съставена от цветове, които се намират в непосредствена близост върху цветното колело.

      

Допълваща цветова схематова е доста дръзка цветова схема, в която участват цветове, намиращи се на противоположни позиции върху цветното колело. За да получите интересен акцент, използвайте двата срещуположни цвята в различни количества.

                 

Сплит-допълваща цветова схема – в тази схема участват цвят по ваш избор и двата съседни цвята на неговия допълващ цвят (този, който се намира срещу него върху колелото). За тази схема е добре да използвате различни количества мъниста, като изберете дали първият цвят или двата му сплит-допълващи цвята да доминират в модела.

   

Триадична цветова схемапри тази схема цветовете са разположени на равни разстояния по между си върху цветното колело. Тук тайната на успеха се корени в умереното разпределяне на количеството мъниста за всеки един цвят.

     

Тетрадична цветова схема – съдържа четири срещуположни цвята и е една от най-трудните за балансиране цветови схеми. Най-лесно ще е да изберете един от цветовете за доминиращ, а останалите три да използвате само за акцент.

Не забравяйте, че цветовете имат способността да предизвикват емоции и настроения! Когато замисляте проектите си, е добре да имате ясна представа какви чувства и отношение искате да пресъздадете. Преобладаващите нюанси в мънистата подсказват определена символика, въздействат по определен начин. Знанието за тях може да ни помогне в разшифроването на различните характери и сигнали около нас, а възползвайки се от качествата им – да влияем на другите и да създаваме определено впечатление.

С Обединените цветове на лятото решихме да порисуваме с омагьосващата палитра от естествени камъни и стъклени мъниста. Добавяйки щипка любопитни факти за значението на нюансите, се надяваме идеята ни да е и атрактивна!

Наситени и магнетични, червено и червенооранжево предизвикват емоция, топлина и активност. Заради огромната им енергия, обикновено ги свързваме с най-силните чувства, които човек може да изпитва – любов, гняв, страст, ярост. Важни за личностното развитие, доброто настроение и контакта с хората, правилно управлявани, те могат  да доведат до новаторство и предприемчивост.

Мощните вибрации на червеното причиняват импулсивност, нетърпение, неспокойност, а дори понякога и егоистично поведение, поставяне на личните нужди над всичко друго. Известно като цвета на победителите,  то е предпочитано от динамични и уверени личности, криещи нови идеи и смело поемащи отговорност. Доказан факт е, че мъже и жени в червено са много по-привлекателни за противоположния пол. В Китай е цвета на радостта и просперитета, булките често носят червено, а входните врати са богато декорирани в огнения цвят.

 

Възползвайте се от всичко това, когато искате да предизвикате внимание към себе си, да създадете определено впечатление на срещи с различни цели или при запознанства с нови хора. С помощта на червенооранжевото можете да хармонизирате и „укротите“ водещото по сила червено и в същото време да създадете жизнена и лъчезарна визия.

Днес леко открехнаме вратичката към необятния свят на цветното колело. Оставяме на вас да влезете и да се потопите в невероятните предложения от мъниста и аксесоари. Дайте старт на идеите си, добавете импулс в дизайна на ръчно изработените си бижута!

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Палитра. Запазете постоянна връзка.

One Response to Обединените цветове на лятото! Кампанията!

  1. Pingback: Обединените цветове на лятото – седмица втора! | Marabu.bg блог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*