Коледен маратон – съвети как да финишираш навреме!

1-11-2019-Marabu-blog-koleden-maraton-saveti-kak-da-finishirash-navreme-615Започва ноември! Не сме забравили все още лятото, радваме се на цветната, слънчева есен и неусетно се приближавеме към най-вълшебното, но и най-натоварено време, за всички, които са превърнали своето хоби в бизнес.

Ръчно изработените предмети и бижута са особено впечатляващ и търсен подарък, затова сега е моментът за празнична подготовка. Решихме да споделим някои съвети с вас, творците, и се надяваме те да ви помогнат и да донесат спокойствие. :) Бихме искали  да чуем и вашите, така че, моля, не забравяйте да ги споделите с нас в коментар под публикацията, в Instagram или фейсбук!

  1. Определете крайна дата за приемане на поръчки.

Това може да звучи очевидно, но е нещо, към което често не се придържаме, особено, ако управляваме собствен бизнес. В зависимост от обема на поръчките, които ще получите, има вероятност крайната дата да е дори през месец ноември. Но по този начин, вие ще гарантирате на получателите сигурността, че ще получат поръчките си навреме. Не забравяйте да информирате за сроковете и клиентите си предварително. Така те ще имат достатъчно време да направят поръчките си и никой да не е разочарован.

IMG_20190729_131942

  1. Предварително подгответе опаковките.

Отново това може да звучи очевидно, но предварителната подготовка на опаковките, сгъването на кутийките,  наистина има значение, особено, когато става въпрос за бързи поръчки /често се случва, най-вече по празниците/. Колко лесно ще е, ако кутийките ви очакват и единственото, което трябва да направите, е да пуснете в нея готовия продукт, да адресирате и изпратите :)

opakovka-za-bijuta

  1. Не отказвайте помощ.

Ако работите самостоятелно и отговаряте за всичко, не отказвайте предложение за помощ. Ако има кой да контактува с клиентите ви, да обработва снимки на новите модели или да подготвя пратките,  би било чудесно. Така ще имате повече време, за да изработите поръчките и по-малко време за чакане на дълги опашки в куриерските офиси!

IMG_20190730_162447

  1. Решете дали ще изработвате бижута по поръчка.

… И след като сте решили, не се отказвайте от своето  решение! Ако възнамерявате да не приемате индивидуални поръчки, може да се изкушите и да направите изключения за приятели и семейството. Може би ще е чудесно и ще доставите удоволствие на близките си, но истината е, че това може да създаде стрес през натоварения период. Вземете своето решение в началото на кампанията и се придържайте към него!

  1. Отделете време за себе си и своите близки.

Да твориш, да доставяш радост и настроение, да виждаш усмихнати и доволни клиенти е невероятно и зареждащо. Но също толкова важно е и как се чувствате вие и хората до вас! Определете кой ще е последният работен ден и не го променяйте. Бъдете стриктни със себе си и за часовете, които ще прекарате в ателието си. Вие сте автор на ръчно изработени бижута, а не машина и трябва да се отнасяте към труда си с уважение :).

christmas-moment-home-with-wrapping-gifts_23-2148342304

Ясно ли е вече всичко?  Повторете :)!

За всички, които обичат да творят с ръцете и сърцето, но все още трупат знания, отправяме специална покана. Посетете урока ни Твоите празнични бижута и ще се сдобиете с чудесно бижу, което да е акцент в празничната вечер.

Моля, споделете с нас в коментар под публикацията, в Instagram или фейсбук най-добрите си съвети за работа в предпразничните дни! Ще се радваме да ги чуем. :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*